Graham Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) Witam! Od pewnego czasu chodzi za mną pewien projekt, a mianowicie drewnianej eMki. Myślałem, że jako pierwszy wpadłem na tak stuknięty pomysł, ale po dokładnym szukaniu w sieci znalazłem, aż jedną sztukę. :P http://www.thehighroad.org/showthread.php?t=373744 Na początku chciałem zrobić coś w stylu A2/A3, lecz gdy zobaczyłem wietnamca w drewnie od razu rozwiał inne koncepcje. Na razie zrobiłem projekt przedniego chwytu i kolby, z rączką będzie problem ze wzg. na silnik. :/ Co Wy na to? Jakieś dodatkowe pomysły, propozycje lub sugestie? ...a może znacie kogoś kto już zrobił coś podobnego w eMce? P.S. Jeżeli ktoś posiada właśnie wietnamską konwersję, miałby odrobinę czasu i chęci to może pomóc i zrobić parę zdj. owego chwytu. Pozdrawiam. Graham. Edited June 1, 2009 by Graham Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 (edited) :wink: Pomysł tak głupi że aż ciekawy i oryginalny. Masz pewność że na strzelance nie będzie dwóch takich emek ;p Zagadaj do heavyasg ani robią takie rzeczy lub do http://www.repliki-gh.home.pl Vietnam to to nie jest, zobacz ma zdejmowaną rączkę.... Edited June 1, 2009 by Dragunow Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 ALE CZAD! Masz moje wielkie wsparcie duchowe! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Będąc szczerym to na taki pomysl tez wpadlem dorabiajac drewno do ak74 kolegi. W pewnym momencie :' ej,a jak zrobic konwersje do m4 drewniana,to na tym zarobie,bo nikt tego nie ma".ale coz.....jak widac juz ktos ma:) Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Ciekawy pomysł, nie powiem, ale to na zdjęciu to A3 z frontem od VN :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 jak widac juz ktos ma Wątpię, aby na tych zdjęciach była replika ASG ;) Quote Link to post Share on other sites
Side Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Za karton nie ale za drewnianą skrzynkę taką jak w przypadku M60 ikonokatsu to jak najbardziej . Drewniane okładziny do eMki? 8O Rozumiem, że ludzie chcą posiadać unikatowe repliki... ale, żeby aż do tego stopnia? :D Powodzenia w projekcie ;) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Na strzelnicy widziałem u kolesia mp5 z drewnem ;p Też podobny efekt Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 (edited) Drewniana kolba do MP5 jest chyba na WGC. Całkiem ciekawy projekt, i z niecierpliwością czekam na zakończenie produkcji i na jakieś foty ;) http://img517.imageshack.us/img517/4924/xdf.png Gdzieś w odległej czeluści dysku twardego znalazłem taką fotę, niestety niewiele widać.. Edited June 2, 2009 by Felga Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...C-NK92_srch_mp5 kolba do mp5k Quote Link to post Share on other sites
Graham Posted June 2, 2009 Author Report Share Posted June 2, 2009 (edited) Vietnam to to nie jest, zobacz ma zdejmowaną rączkę... to na zdjęciu to A3 z frontem od VN icon_smile.gifDokładnie, chodziło mi o front. Wątpię, aby na tych zdjęciach była replika ASG ;)To raczej ,,ostra'' wersja. Ciężko by było zrobić rączkę w eMce, bo jest ona zarazem prowadnicą dla silnika. :/ Drewniane okładziny do eMki? icon_eek3.gifKto powiedział, że tylko okładziny? :???: Kolba też będzie. :-P Masz moje wielkie wsparcie duchowe! icon_mrgreen.gif Ciekawy pomysł, nie powiem Powodzenia w projekcie icon_wink.gif Całkiem ciekawy projekt, i z niecierpliwością czekam na zakończenie produkcji i na jakieś fotyDzięki. :uśmiech: Zdjęcia gotowej eMki jak i projekt oczywiście wrzucę, może się komuś przyda. :P Zapomniałem: Jeżeli ktoś ma M16A1 i trochę czasu, to proszę o dokładne zdjęcia. Edited June 2, 2009 by Graham Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 No jakoś rączkę w kałachu robi się drewnianą. Jak masz sprzęt możesz spróbować. Tylko tego się nie rzeźbi ;p Quote Link to post Share on other sites
Graham Posted June 2, 2009 Author Report Share Posted June 2, 2009 (edited) ...a czy gdzieś napisałem, żę będę to rzeźbić? :lol: Wszystko się wyfrezuje. :P Zobacz jak od środka wygląda rączka w eMce, a kałachu, w tedy pogadamy. Edited June 2, 2009 by Graham Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Również popieram ;-) Spodobała mi się 'drewniana' wersja . Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Przeróbkę chwytu silnikowego raczej będziesz musiał sobie odpuścić, możesz go najwyżej przemalować pod kolor okładzin, żeby tak bardzo wizualnie nie odstawał, chyba nie ma za bardzo większych możliwości pod tym względem. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Jako protoplast http://world.guns.ru/assault/as16-e.htm myślałem nad tym, jednak żeby pojechać na stolarnie do wujków trzeba mieć czas ;p Kiedyś jak się wybiorę, może i coś z tego wyjdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Dragunow - Drewna do AK są ze sklejki. Czekam na zdjęcia. Nawet pomimo tego, że jestem zdeklarowanym rusofilem. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Ale juz byla orginalan emka w drewnie chyba ;P Widzialem cos takiego w ksiazce 1000slow o broni i amunicji. Chyba ze stajni Armalite. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Ale juz byla orginalan emka w drewnie chyba ;P Widzialem cos takiego w ksiazce 1000slow o broni i amunicji. Chyba ze stajni Armalite. Jako protoplast http://world.guns.ru/assault/as16-e.htm Poważnie? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Ale to nie jest drewno, tylko bakelit... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Ot taka mała różnica... I to nie jest armalite o ile się nie mylę. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ale to nie jest drewno, tylko bakelit... W każdym razie opisu nie ma że to bakelit, z tego co wiem to właśnie Armalite zrobiła w drewnie AR-10. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ja bym nie powiedział, że to Vietnam Ver. tylko Teksas Ranger Version ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts