matheews Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Pytnie macie problem że zacina się gra na krótką chwile ? nieee Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Aha bo mi tak niewiem dlaczego , wczesiniej chodziła normalnie . Pytam bo raz podczs gry ktos mowil ze ma tak samo. Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Hej, Podpowiem coś, ale z góry ostrzegam, że nie jestem specjalistą w dziedzinie IT i komputerów, więc szydery proszę zostawiać na boku gdybym herezje głosił. Miałem taki problem z CODem4, że na nowym laptopie gra mi się po prostu co jakiś czas przycinała na około sekundę, dwie. W końcu odkryłem, że to nie lag. Mianowicie, w niektórych przypadkach (nie wiem, czy sprzęt za to odpowiada czy soft, pewnie jedno i drugie) dzieje się coś takiego, że "igła" odpowiadająca za "obsługę" dysku twardego, podczas jego nieużywania "dokuje" gdzieś w bocznej pozycji. Jakieś dziwaczne bugi powodują, że komputer podczas włączonej gry uważa, że dysk twardy jest nieużywany i próbuje go wyłączyć, po czym automatycznie wznawia pracę. Do czegokolwiek by nie dochodziło podczas tych zwiech - problem rozwiązał programik "quietHDD" - wrzuciłem go w autostart i problem się więcej nie powtórzył ;) Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Czsem z lapami jest tak że jak się zbyt nagrzeją to spada wydajność... (nie wszystkie znajomy ma toshibe i mu zwalnia a mój dell nie) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts