Mamlas Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 A co z komorą HU? Da się toto jakoś "wepchnąć"? Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 (edited) A co z komorą HU? Da się toto jakoś "wepchnąć"? Kolego Mamlas czytamy ze zrozumieniem :wink: No proszę Cie! No i jest jeszcze kwestia HU!!! Przy takich mocach pewnie standardowa guma rozpadła by się po 5 strzałach, jak nie szybciej!!! Trzeba by zrobić jak Thor bez HU 8-) Edited June 13, 2009 by viper-rt10 Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Chodziło mu raczej o doprowadzanie kulek z maga. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 tak jak w przypadku Thora załadować lufę taniokoba i bedzie potwór. Zostaje problem podawania kulek. Walcz walcz jeśli to nie będzie "zabijać" to będę ci kibicował ;) Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 a wszystko po to, żeby FPS'ami zastąpić mózg :) Niestety nie da się :( Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 a wszystko po to, żeby FPS'ami zastąpić mózg :) Niestety nie da się :( W moim przypadku nie trafiona uwaga mam 3 elektryki wszystkie na oryginalnych springach. najmocniejsze jest G36C jakieś 310 fps po lekkim uszczelnieniu i prec lufie. Taka mocna snajperka jest raczej pokazowa niż do notorycznego strzelania, czasem jak by warunki pozwoliły ale zapytaj Thora jak często strzela ze swojej ;-) Quote Link to post Share on other sites
MakuwA Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 Troche zeszliśmy z gównego wątku :wink: . Jakie jest wasze zdanie na postawione w temacie pytanie??? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 (edited) Troche zeszliśmy z gównego wątku :wink: . Jakie jest wasze zdanie na postawione w temacie pytanie??? Jezu człowieku... :cry: :roll: Nikogo nie interesuje ten temat, jest debilny, tak samo jak jego założyciel... Edited June 14, 2009 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Jezu człowieku... Nikogo nie interesuje ten temat, jest debilny, tak samo jak jego założyciel... radził bym zbić z tonu. Rozumiem, że może ci się nie podobać temat ale to nie uprawnia cię do obrażania jego założyciela w taki sposób... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 a wszystko po to, żeby FPS'ami zastąpić mózg :) Niestety nie da się :( Mylisz się. Wszystko się da. ;-) CS rulez :twisted: Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Strzelanie z przyrzadow mechanicznych jest malo skuteczne. Duzy trening nie zastapi lunety. Snajper czy strzelec wyborowy powinien byc skuteczny. Nie oczekiwalbym od takiej osoby szansy na trafienie a trafienia. Takie jest moje zdanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Dokładnie, bo w ersofcie odległości na jakie się strzela to pewnie liczy się w kilometrach.. :lol: - tyle mogę powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Strzelajac z lunety moge wycelwoac w punkt +/- 4cm. Strzelajac z przyrzadow celowniczych prawdopodobnie pokryja mi sie one calkowicie z celem, lub chociaz jego polowa. Przy strzelaniu na 60m sadze, ze zrobi to roznice kazdemu amatorowi strzelania precyzyjnego. No chyba, ze bawimy sie w kowbojow i strzelamy karabinami wyborowymi z biodra (ale nie o to chyba chodzi?) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Przy strzelaniu na 50m w cel wielkości puszki od piwa, widzę tylko górną część celu, w niczym mi to nie przeszkadza żeby trafiać. Luneta też jest mi do tego tak potrzebna jak świni siodło. Przypominam cel jest mniej/więcej wielkości szczupłej dłoni. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Widac polnocna czesc kraju jest obfita w wysmienitych strzelcow. Przyznam sie, ze nie spotaklem sie z nikim kto replika asg stracilby puszke po piwie z 50m. Na mechanicznych przyrzadach celowniczych - zapomnialbym wspomniec. Chyle czola mistrzu Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 (edited) z kbks strzelało się na otwartych przyrządach nawet na 300m więc strzelanie na dystanse które osiąga się w asg teoretycznie nie powinno być trudne ale... Strzelając z repliki asg na dystansie 70m+ w zależności od tego jaka ma moc kulka zachowuje się mniej lub bardziej stabilnie co często pociąga za sobą konieczność wprowadzenia poprawki ale jak ją określić gdy tak daleko kulki nie widać bądź jest ledwo dostrzegalna. I tu z pomocą "przychodzi" nam luneta. Widzimy gdzie kulka pada bądź jak daleko minęła cel i mamy o wiele ułatwione określenie poprawki. Jak dla mnie to wystarcza jako uzasadnienie używania lunety w asg ;) pozdrawiam [edit] @Filq kolega wyżej nie wspomniał za którym razem wstrzelił się w tą puszkę ;P Edited June 20, 2009 by xel20 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Z szota AGM-u za 6 strzałem z MP5K Galaxy co 4 strzał, z FN Fala jak nie trafiam to mi słabo ;-)(dobra, żartowałem, mniej więcej 1-2 na 4). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Strzelajac z lunety moge wycelwoac w punkt +/- 4cm. I co z tego? Z mechaników też tylko na mechanikach nie widzisz jak Ci się reka buja. Trenowałem strzelectwo i na 50m skupienie tych 4cm to nie jest problem (bez podpórki, tylko z łokcia, leżąc). Luneta tylko denerwuje (z ciekawości próbowałem) bo widzisz jak Ci pływa. Tak więc generalnie pieprzysz :], luneta nie ma żadnego znaczenia na dystansie 50m czy troche więcej. Co innego że ułatwia zasadniczo obserwację lotu kulki czy obserwację celu. Ale to już inna broszka. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Mocno ułatwia szczególnie jak ludzie co się bawią w "snajperowanie" kupują kulki niekoniecznie białego koloru ;-). Witam Kolegę co też strzelał "zawodowo", muszę też pochylić czoła "miszczu" ;-). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Więc to zaznaczyłem. Ale dla samego jako takiego trafienia nie ma to najmniejszego znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Znaczy się napisałem to lekko ironicznie z tym "ułatwianiem", bo tak na dobrą sprawę zielone, czy brązowe kulki tak samo kijowo przez lunetę widać, że branie poprawki "na kulki" jest średnio możliwe. A jak komuś się zamarzy bycie "snajperem" to się postara, żeby tych kulek nie było widać. ;-). Ale nie nam o tym prawić, co my w sumie wiemy ;-). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 Ja osobiście wolę białe/różowe. I tak strzelam tylko kiedy na mnie nie patrzą :) a kulke trzeba widzieć jednak. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 (edited) Ja osobiście brązowe G&G ostatnio trenuję z dużym powodzeniem i jakoś brak optyki mi w niczym nie przeszkadza. Ale wiem, wiem inny jestem. I jeszcze normalnie jak strzelam to mi się udaje trafiać, muszę iść do kąta i się powstydzić odrobinkę ;-). Edited June 21, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Zasadniczo ta cała luneta nie jest czymś co jest tak bardzo bardzo potrzebne , da się strzelać bez - z tym że jest bardzo pomocna w obserwacji terenu , ile to razy luneta pomaga ustalić stanowiska przeciwnika - okiem by się nie zobaczyło . Co do samego strzelania parę lat temu strzelałem wyczynowo na różnych dystansach ( bodajże do 50m) i faktem jest że bez lunety się da , to są wprawdzie zupełnie inne warunki ale spokojnie z kbksu leżąc można się na 50m zmieścić w paru centymetrach kwadratowych . Także i tu jasne można bez - ale to niewygodne :-F To raz a dwa że luneta jednak pozwala od razu nanieść pewne poprawki na przykładowo na wiatr - trzeba wprawdzie odrobiny doświadczenia ale da się - z mechanicznych o ile jest to w ogóle możliwe to ciężko będzie ... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Też się da tylko trudniej. Swoja drogą, ilez to osób trenowało lub trenuje strzelectwo :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts