Alexanderexis Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Tak, nie wprowadza. Bo granatnik i ich ostatni shotgun to przecież "nic nowego" :D. Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Alexanderis, miałem na myśli raczej zwykłe szare AEG'i, weźmy za przykład G36 z TM i z Aresa.Wg. mnie, Ares bije na głowę Tokyo Marui, i nie chodzi tu o bowback, tylko o rozwiązania na zewnątrz GB. Co do granatnik, to że tak powiem "brałbym", ale niestety będzie on parokrotnie droższy niż moja aktualna replika, poza tym śmiesznie by na mp5'ce wyglądał. Quote Link to post Share on other sites
Regeneric Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 To można ustalić jakiś szablon, np: Model: Producent: Awaryjność: Ile wytrzymała: Kulki: Sklep: Cena: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 (edited) Wykreśliłbym z tego szablonu cenę (bo ta jest zmienna) i sklep - jeśli sprzęt przyszedł nieuszkodzony to późniejsze awarie nie są jego winą (chyba, że coś skopią na serwisie, ale od tego są inne tematy). Edited November 5, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Poza tym ja wykreślił bym kulki, np. jakość guarderów w ostatnim czasie się zmieniła (na niekorzyść niestety :( ) Quote Link to post Share on other sites
Regeneric Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Uff, to dobrze że jeszcze nie kupiłem 4k Guarderów. I w takim razie może taki szablon? Model: Producent: Awaryjność: Ile wytrzymała: Inne uwagi: Kulki: Sklep: Cena: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Poza tym ja wykreślił bym kulki, np. jakość guarderów w ostatnim czasie się zmieniła (na niekorzyść niestety :( ) Bzdura ! Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 @ Regeneric, nie jest to duża zmiana, a są bardziej ekonomiczne od G&G. @ verb - niestety, sam to odczułem. Ta sama replika, a na dwóch różnych paczkach zauważalna różnica w skupieniu (strzelanie z "imadła") Quote Link to post Share on other sites
Regeneric Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Aktualnie strzelam z P&J 0,25 z mojej CM.028. I powiem szczerze, że 0,25 średnio latają. Lepsze 0,23. W G&G miałem na odwrót Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 PeJoty w ogóle średnio latają... Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Panowie, to nie miejsce na dywagacje na temat kulek, od tego są inne tematy. Poza tym, co ma skupienie do awaryjności? A o awaryjności właśnie jest ten temat. Nie potrzeba nam szablonów, luźne spostrzeżenia wystarczą w zupełności. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 G36 Aresa po 2 tygodniach poszła listwa popychacza... Quote Link to post Share on other sites
rotek824 Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 RK-02 od Boyi Przebieg grubo ponad 15k kulek (1 rok) i póki co żadnej awarii, ba replika nadal śmiga pięknie na STOCKOWEJ BATCE 9,6 1200 mAh. Ostatnio wymieniłem gumkę na zieloną g&g, zasięg podskoczył o ponad 5 metrów, fpsy jak szacuję o 20-30. Quote Link to post Share on other sites
BloodyAnt Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 G36C JG 20k kulek w 3 miesiace od kupna. Stockowa G36 z 415 fps. Wszystkie ladnie chodzi. Batka li pol 7.4 V Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 RK10S boyca, kupiona w grudniu 2013, przebieg 6k, nie oszczędzana. Odpadła śrubka łącząca szkielet z kostką stykową i wpadła pomiędzy styki powodując nieustanne full auto. Chodzi na lipo 7,4v 15-20C. Cały czas bangla na M120 Ultimate. Gumka czerwona madbulla i komora TM. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 (edited) RK-02 od Boyi Przebieg grubo ponad 15k kulek (1 rok) i póki co żadnej awarii, ba replika nadal śmiga pięknie na STOCKOWEJ BATCE 9,6 1200 mAh. Ostatnio wymieniłem gumkę na zieloną g&g, zasięg podskoczył o ponad 5 metrów, fpsy jak szacuję o 20-30. Mam podobnie, prawie rok na stocku, nic nie grzebałem, doszla tylko Gumka Systemy i przemielone ok 30k kulek. Odpukać oby tak dalej :icon_smile: Edited February 13, 2015 by suharex Quote Link to post Share on other sites
shitorou Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Witam. Mam problem odnośnie mojego nowego nabytku Ak47 Cyma 028, uczulam jestem zielonym w tym sporcie... Przechodząc do sedna jak strzelałem pierwszy raz to dobrze strzelał a teraz po tygodniu, strzelam-- raz kulka leci dobrze albo pluje na odległości 1m albo wogóle nie leci... Strzelam raz nie leci,, strzelam drugi raz leci, to z pojedynczego? Proszę o pomoc!!! Quote Link to post Share on other sites
Dantes Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Oddaj na gwarancję Quote Link to post Share on other sites
Teodozji Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 w moim mp5 sd6 ™ w czasie ponad roku użytkowania: -wypadające piny (przestałem ich używać) - luzujący sie selektor ognia (dokręcać co jakiś czas) - luźny tłumik (mocowanie się wyrobiło) - kolba lata - HU czasami się przestawia taż sama sytuacja była i u mnie Quote Link to post Share on other sites
ONIKURIGE Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Gfg12 (replika hk416 od gfc) Około 2 miesiące, używka. Pin od mocowania przedniej części ma trochę odłamany koniec P90 od cymy. Około roku. Zero wad poza chybotliwością. Quote Link to post Share on other sites
paszczakk Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 CM041sd , mp5 od cymy Rok używania, 4-7 tyś kulek , gniazdo magazynka i zatrzask magazynka wyrobione na gładko, magi nie podają, przez to góra body do wymiany/podklejania prowizorycznego. Zgubione piny od osłony przodu. Cała reszta- bez zarzutu. Quote Link to post Share on other sites
rakq Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 mam specnę i postanowiłem wsadzić do niej jedenstkę. Jednakże po tym pojawił się problem, mianowicie replika pluje kulkami na 3m. W GB siedzą zębatki 13:1 shs oraz borek guardera.. Czy przyczyną tego problemu może być stockowa dysza? Quote Link to post Share on other sites
dede Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Heh od kiedy pasuje stockowa dysza do borka, nie ma prawa pasować musi być też dysza o poszerzonej średnicy Quote Link to post Share on other sites
rakq Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Heh od kiedy pasuje stockowa dysza do borka, nie ma prawa pasować musi być też dysza o poszerzonej średnicy chodziło mi o dyszę full plastik bez uszczelki (oczywiście o poszerzonej średnicy)jednakże wydawało mi się to zbyt oczywiste.. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 11, 2016 Report Share Posted December 11, 2016 Pewnie masz tylko cylinder bore up i wszędzie ucieka Ci powietrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts