AlamoHT Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Witam, pozostało mi trochę firmowych części CA po tuningu repliki. Chciałbym dokupić jeszcze części aby złożyć cały Gearbox, który przeznaczę do drugiej repliki zapasowej, nie koniecznie muszą to być firmowe części, byle, by to wszystko chodziło. Tak, więc posiadam już: - Cały zestaw cylindra : Wzmocniony cylinder (Deep Fire). - Głowica tłoka : Aluminiowa, głowica cylindra CNC (Deep Fire). - Zestaw zębatek : Stockowe ClassicArmy. - Sprężyna główna : M110 (ok 400fps) o niejednakowym skoku (Guarder). - Prowadnica sprężyny : Stock ClassicArmy. - Dysza : Stock ClassicArmy. A moje pytanie. Czego jeszcze mi brakuje, żeby powstał sprawny GB? Pozdrawiam. Alamo ps. Nie chciałem po prostu, żeby czegoś brakowało, dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 kostaka stykowa, kable, łożyska, podkładki, sprezynki, jezyk spustowy, przerywacz trybu ognia, listwa dosyłacza ( tapet plate), anti reversal. plytka selektora. śruby. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Stawiam na szkielet. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 I smar. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 (edited) No i najważniejsze... CHOMIK :F Tylko nie musi być aż tak lansiarsko stuningowany w chromowanym kółku. Do słabych "tjunapów" kółko może być plastikowe ;). Edited June 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Do m249 podobno lepsza świnka morska. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Ale świnka ma mniejszy rof. Za to uciągnie każdą sprężynę :D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Bo jest ITU ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 zapomniałęm o szkielecie xD smar nie jest cześcia gb :P a jak włożymy kota lub szynszyla :) ? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Kot za mocny, rozwali szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Kot jest ok ale przy za mocnym rofie zaczyna strasznie miałczeć/miauczeć. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Po prostu jak mocną baterię podpinasz, to przez mosfet :D Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Posiadam jeden MOSFET na warsztacie zrobiony. Drugi w AK zamontowany. Alamo - przez Ryo masz kontakt. :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 a jak włożymy kota lub szynszyla :) ? Nie zmieszczą się do stockowego kółka. Konieczne byłyby przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Nie zmieszczą się do stockowego kółka. Konieczne byłyby przeróbki. Tylko przez autoryzowany serwis :). Inaczej nici z gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Nie zmieszczą się do stockowego kółka. Konieczne byłyby przeróbki. Prawda. Próbowałem, ale musiałem sobie zamontować kółko bore-up. No i trzeba pamiętać, że dla kota lub szynszyla szybciej schodzi woda w poidełku. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 :wink: Bo jak kupujesz kółko BU, to patrz, żeby było w zestawie z uszczelnionym poidełkiem. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Cyniczne chamy. :F Problemy z takimi składakami są takie, że czasem niektóre obudowy źle współpracują z niektórymi body. Na Twoim miejscu kupiłbym szkielet z body, z którego masz szkielet, ewentualnie poczytał co u Ciebie będzie sprawdzać się najlepiej. Kup jeszcze podkładki, polecam G&G. Są w fajnych rozmiarach, systema ma też w zestawie takie fajne duże na łożyska. Quote Link to post Share on other sites
Joker_007 Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Najlepsze efekty dźwiękowe daje świstak i batka 10V...Konieczne są nauszniki heheh Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Ale świstaka wsadzisz tylko do minimi, a i tak wcześniej trzeba szkielet wymontować... Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted June 20, 2009 Author Report Share Posted June 20, 2009 Ja tu z poważnym problemem a Wy mi o jakiś świstakach i chomikach.. :roll: :-F A tak zapytam jeszcze żeby nowego tematu nie zakładać, GB z M4A1 CA będzie pasował do Mp5J? (Chodzi o to czy ładnie wejdzie, wiem że niektóre części trzeba wymienić żeby pasowały do mp5tki). Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Szkielet v.2 CA jest taki sam w MP5 CA co w M15 CA. Różnią się: płytką selektora, spustem, dyszą (choć nie zawsze jest to istotna różnica), popychaczem (nie sprawdzałem, ale możliwe, że od M4 też da radę). Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Popychacze będą te same. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 W MP5 i M4 mają inne wycięcia na bolec... Ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Sam hulam na dyszy z MP5 i wszystko śmiga ;) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Nie ma znaczenia:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts