Cybul Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Czy ktoś ma pojęcie, gdzie na terenie Polski można kupić uszkodzone, nie działające wraki np czołgów, pojazdów np skot, helikoptera np mi-2. Nie interesuje mnie demobil, gdzie jest stary ale jeszcze jeżdżący pozbawiony cech bojowych pojazd. Jak ktoś ma to poproszę o dane kontaktowe do firmy lub stronę www. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Wiem, że nie dokładnie o to pytasz, o czym zaraz opowiem, ale może jak zagadasz to coś ci się uda wyłuskać :) Popytaj w firmach Motodemont i PA-KO. Obie te firmy zajmują się właśnie sprzedażą zdezaktywowanego, działającego sprzętu z wojska (czyli to czego nie chcesz). Ale... handlują też częściami zamiennymi itp (wybebeszają pojazdy), czasem na zdjęciach tych firm, kiedy pokazują jakiś pojazd na sprzedaż, który stoi w ich parku maszyn widać w tle pordzewiałe, zarośnięte krzaczorami pojazdy i ogólnie tego typu złom. Myślę, że jeżeli nie od ręki, to za jakiś czas może się u nich trafić coś takiego. Nie wystawiają takich rzeczy na www/allegro, bo po co to komu? Wolą opchnąć na złom, tudzież szkoda im zachodu i rdzewieją sobie takie skorupki gdzieś w ich parkach maszyn. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 21, 2009 Author Report Share Posted June 21, 2009 Znalazłem jedno mi-2 w Zgierzu obok Łodzi, ale dziad nie chce sprzedać :D Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 A na Strykowskiej wyjeżdzając z Łodzi masz Miga za ogrodzeniem... ;-) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Firma Motodemont handluje sprzętem na chodzie i dobrej jakości, sugeruje pustych skorup szukać na zwykłym złomie. Proponuję firmę Demobil w miejscowości Brzeg. Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Z tego co wiem to agencja mienia wojskowego wysprzedaje ;) Quote Link to post Share on other sites
wally Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Agencja nie sprzedaje wraków tylko sprawne pojazdy. Sprawnych pojazdów nie kupisz u nich bez koncesji na sprzęt o pochodzeniu militarnym. (nie mówię tu o Polonezach czy innych Honkerach tylko o sprzęcie ciężkim). Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Cybul na Lublinku jest cmentarzysko samolotów, śmiglaki też są. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted June 29, 2009 Author Report Share Posted June 29, 2009 W której części, bo ja tam nic nie widziałem? Więc to raczej nie jest część cywilna. Quote Link to post Share on other sites
gruby91 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Na lublinku przy WZL-ach stoi Mi-6 i cos tam jeszcze. Dał bym foty ale niedawno miałem formata ;/ Quote Link to post Share on other sites
Łukasz1989 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 To już długo stoi na allegro .. może by bez silników sprzedał to zawsze taniej :) http://moto.allegro.pl/item822775115_helikopter_mi_2.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1435464 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1312013 Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Cybul, tak jak Ci wcześniej napisano! Na zwykłe skupy złomu zaglądaj, albo dogadaj się z właścicielami i zostaw swoje namiary żeby dali Ci znać jak coś się pojawi. Nie wiem jak tam u Was w Łodzi, ale w Olsztynie na skupie złomu nie raz widziałem wraki czołgów i transporterów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts