Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś ma pojęcie, gdzie na terenie Polski można kupić uszkodzone, nie działające wraki np czołgów, pojazdów np skot, helikoptera np mi-2.

Nie interesuje mnie demobil, gdzie jest stary ale jeszcze jeżdżący pozbawiony cech bojowych pojazd.

Jak ktoś ma to poproszę o dane kontaktowe do firmy lub stronę www.

Posted

Wiem, że nie dokładnie o to pytasz, o czym zaraz opowiem, ale może jak zagadasz to coś ci się uda wyłuskać :)

Popytaj w firmach Motodemont i PA-KO. Obie te firmy zajmują się właśnie sprzedażą zdezaktywowanego, działającego sprzętu z wojska (czyli to czego nie chcesz).

Ale... handlują też częściami zamiennymi itp (wybebeszają pojazdy), czasem na zdjęciach tych firm, kiedy pokazują jakiś pojazd na sprzedaż, który stoi w ich parku maszyn widać w tle pordzewiałe, zarośnięte krzaczorami pojazdy i ogólnie tego typu złom.

Myślę, że jeżeli nie od ręki, to za jakiś czas może się u nich trafić coś takiego. Nie wystawiają takich rzeczy na www/allegro, bo po co to komu? Wolą opchnąć na złom, tudzież szkoda im zachodu i rdzewieją sobie takie skorupki gdzieś w ich parkach maszyn.

Pzdr

Posted

Firma Motodemont handluje sprzętem na chodzie i dobrej jakości, sugeruje pustych skorup szukać na zwykłym złomie. Proponuję firmę Demobil w miejscowości Brzeg.

Posted

Agencja nie sprzedaje wraków tylko sprawne pojazdy.

Sprawnych pojazdów nie kupisz u nich bez koncesji na sprzęt o pochodzeniu militarnym.

(nie mówię tu o Polonezach czy innych Honkerach tylko o sprzęcie ciężkim).

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Cybul, tak jak Ci wcześniej napisano! Na zwykłe skupy złomu zaglądaj, albo dogadaj się z właścicielami i zostaw swoje namiary żeby dali Ci znać jak coś się pojawi. Nie wiem jak tam u Was w Łodzi, ale w Olsztynie na skupie złomu nie raz widziałem wraki czołgów i transporterów.