shenq Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Pierwsze wrażenia z boju: skuteczny zasięg to 50 m żeby trafić w sylwetkę człowieka(kulki devile 0.28) z 30m da rade trafić w butelkę po wodzie 1.5l ale to po korekcji. Z hopkiem jak i podwójnymi strzałami nie miałem problemów. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej by się strzelało z kulek 0.25. Zacięć GB nie było i batka 8,4v 1500mAh starczyła na całą strzelankę Post poprawiony. Pisz staranniej proszę! Viper Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Czy ma ktoś już doświadczenie ze stanem części po większym przebiegu na sprężynach M150 i twardszych? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) Aktualnie u mnie po przebiegu 200 kulek na M150 i 2k na M120 tłok ma ślady zużycia. Poza tym, żadnych innych śladów. Edited January 9, 2010 by penio151 Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 http://gunfire.pl/product-pol-1152191820-S...S-z-luneta.html Ciekawe czy dostali dostawę czy znalazł się jakiś w magazynie Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Zgubiłem sprężynę dociskającą zespół komory i lufy do GB, macie pomysł gdzie to można dostać? Nawet jakiś substytut, niekoniecznie do ASG, ale o podobny wymiarach i twardości. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Polecam przejść się do sklepu z art. metalowymi. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Posiadam podobny problem do penia;) Tylko, że ja posiałem śruby łączące lufę zew z body. Co do do **** są za śruby? Z góry mówię, że nie są to imbusowe 4m. Ekhm... Viper Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Panowie macie już doświadczenie z gumami do hopka? jak narazie najlepszy czarny guarder? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Biały Guarder podaje po 3 kulki - do bani Systema - podaje po 2 kulki Czarny Guarder - najlepszy, ale zdarzają się dublety. Stock - kompletnie nie kręci. Cały czas mam z tym problem i straciłem już wiele nerwów na to, z karabinka wyciągnąłem ponad 500FPS ale nadal wisi na ścianie przez te dublety. Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Używam stockowej gumki z madbullami 0,36 i 0,40. Kręci bardzo ładnie, Vo~540fps. Zasięg maksymalny praktycznie jest równy skutecznemu. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 Karabinek masz z pierwszej czy z drugiej serii? Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Z pierwszej. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Nie chce zapeszyć, ale chyba mi się udało rozwiązać problemy, tak tak wielka chwila! Zasięg miły, choć testowane na stockowej gumce, która też lubiła podawać mi po 2 kulki. Winowajcą tego stanu jest....uwaga... !!! Magazynek! Oczywista rzecz, a dopiero teraz zauważyłem. Nie chodzi tu o kulki (choć te lepiej żeby były niezłe bo mid cap innych nie łyka) i nie chodzi też o sama budowę wewnętrzną. Powodem problemów jest skorupa magazynka, która chodzi za ciasno, w momencie zatrzaśnięcia magazynka, otwór kulek i przewód komory uderzały o siebie, powodując milimetrowe przesunięcie komory do przodu! Wystarczy podpiłować blok zaczepu na magazynku by stworzyć margines błędu i wszystko gra, prosta rzecz a cieszy. Pozdrawiam...ufff. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Prosta rzecz, a rok z tym walczyłeś;) Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 Z pierwszej serii? A była w ogóle druga, oprócz "mglistych" zapewnień RS'a... Z tego co mi wiadomo druga nie ujrzała światła dziennego... Hopek kręci, przykręć bardziej dystanser, to zacznie elegancko kręcić nawet 40. Penio, w sensie te dublety były przez ten magazynek? Aha, na koniec, sprawdźcie sobie szczelność (czy nie macie spadku mocy), bo mój miał po roku poniżej 400fps. na stocku, z powodu rozkręcenia się tam czegoś. A poza tym sprężyna mu siadła, po przełożeniu na TYPE97 dawała 380fpsków. Więc to też niech sprawdzą ludzie, którzy sprężyn nie wymieniali. Aha i ostatnie, takie pytanie, jaka jest średnica lufy w naszym cudzie? P.S. Przeczytałem ten link odnośnie serii 2 i tej sprężyny - M170, że wytrzymają zębatki, jak dla mnie to jest bujna wyobraźnia tych, którzy pisali tamten artykuł, tak jak cała seria nr.2... P.P.S Ktoś napisał, że jak się wsadzi za mocną sprężynę, posypie się wszystko i 3koła w plecy... Zgadzam się z nim, dlatego sam tunningowałem sprzęcior tylko do M190 CA. Wyszło 499-503. P.P.P.S Mam Li-Po 11.1V 1400mAh i nigdy nie miałem podwójnych strzałów, full-auto czy innych przeżyć z repliką, strzał jest szybki i konkretny = ) Była to limitowana seria 500sztuk obecnie wątpię by była gdziekolwiek dostępna. RS rozchodził się jak ciepłe bułeczki, czekaj na jakąś używkę na Ebay lub alledrogo. 500szt. RS'a? Wierzysz w to? Mój ma numer RS00675 Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 Dublety wynikały ze zbyt dużej odległości dyszy od gumki, a co za tym idzie w moim przypadku był to magazynek, efekt może również zaistnieć przy złym dobraniu gumki. O Serii V.2 był nawet filmik, pare modyfikacji pokazali, od tamtej pory ciiiiiicho sza. Ja też mam Li-Po 11.1v śmiga miło, czasami GB się zatnie na singlu, ale jak aktualnie mam nadzieję, że to wyeliminowałem. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 (edited) P.P.S Ktoś napisał, że jak się wsadzi za mocną sprężynę, posypie się wszystko i 3koła w plecy... Zgadzam się z nim, dlatego sam tunningowałem sprzęcior tylko do M190 CA. Wyszło 499-503. Jesteś pewny co piszesz? M170 nie wytrzyma tłok, mogą być problemy z ar, ale reszta powinna dać radę(na 99%). EDIT: Lufa 6,08 Edited May 19, 2010 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 CA ma inne oznaczenia sprężyn... http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=333 No dobra, pomyliło mi się, CA 190%, sorrki za błąd. ;-) Gubię się czasem w tych nazwach = P A i widzisz, tu się pojawia ten 1% = P Poza tym nie wiadomo jak za rok-dwa użytkowania tej 170 będzie wyglądać cała reszta. Ja zdygałem przed M150 = P No właśnie, czyli jak mówiłem seria 2 nie ujrzała światła dziennego i nie ujrzy jeszcze długo, długo... w Październiku RS chciał, aby wpłacać kasę na serię 2, bo rzekomo miał ją w magazynach... minęło... eeee... pół roku i ni widu, ni słychu nawet tak banalnych rzeczy jak GB T3, nie wspominając już o zębatkach = D Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 http://shop.ehobbyasia.com/ Mają prawie wszytko. W tym kompletny gb http://shop.ehobbyasia.com/real-sword-comp...-rs-t3-svd.html . Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted May 19, 2010 Report Share Posted May 19, 2010 Pierwszę na oczy widzę ten sklep, dzięki bardzo = ) Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 a jednak seria v2 ujrzała światło dzienne bo mam ją w domu Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Skąd wynika to przekonanie, że masz v2? Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Skąd wynika to przekonanie, że masz v2? bo ma zainstalowaną blachę do odblokowanie GB i lufe 6.04, info w sklepie też o tym mówiło iż jest to v2 http://www.landwarriorairsoft.com/acatalog...Sword_AK_s.html a blacha wygląda tak http://www.airsoftpost.com/product_info.ph...oducts_id=31930 Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 SWD + SP 140 guardera( przebieg z 500 -1000) + niebieski gumiak aresa+ teflonfix + dystanser h= 527 fps. Precka i wyciśnie się 550 fps na m140;) Batka IP(intellect)1400mAh 20c spisuje się idealnie, bardzo dobra reakcja na spust, nie ma problemów z nadmiarem mocy( jak to miało miejsce przy kokamie 1500mAh 30c). Tłok jak na razie żyje. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 ALE URWAŁ!!! Czyli tłok już nie żyje;) Anty-rewersal przestał trzymać i zębatki cofnęły się wraz z tłokiem urywając 1 ząb. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts