grzechotnik Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 No, pucha kozacka. Od razu +10 punktów lansu. Body mogło by być czarne według mnie, ale to kwestia gustu. Ciekawe jak z bebechami, bo JG jest nie do zajechania. Ale i tak bym kupił JG, jak bym miał wybierać z pośród: AGM, Boyi i JG. Sam mam JG H&K 416 Semi Only Long Sniper Rifle z tuningiem 500fps. Jak GB będzie do dupy i cena powyżej 500PLN to to nie będzie hit. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Ktokolwiek już coś wie? Zakupił czy tym podobne? Interesuje mnie GB głównie. Tutaj samo metal Body: http://ebaybanned.com/product_info.php?cPa...631cf5f762dd01b Będzie świetnie jak do HK JG będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1523 No ciekawe.... Ciekawe czy krakmani wsadzą w niego swoje "wzmocnione części"... Ktoś ma coś słyszał? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=62041 - na 3-ciej stronie są fotki od Hypkiego. Pozdrawiam serdedcznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Ma ktoś jeszcze to HK? Jak chodzi po tym "tuningu" od Krakmana? Bo miałem kupować HK416 od JG ale to ma aluminiowe body a Hypki w nowościach pisał, że wykonanie stoi na wysokim poziomie więc jeśli ktoś je ma to proszę o jakiś opis także pod względem mechanicznym. EDIT: Tu jeszcze link http://www.youtube.com/watch?v=LuAKgkaB1BI Edited July 7, 2009 by Grzesiek34232 Quote Link to post Share on other sites
Hypki Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Ma ktoś jeszcze to HK? Bo miałem kupować HK416 od JG ale to ma aluminiowe body a Hypki w nowościach pisał, że wykonanie stoi na wysokim poziomie więc jeśli ktoś je ma to proszę o jakiś opis także pod względem mechanicznym. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to muszę dodać, że jakkolwiek w moim egzemplarzu praktycznie nie ma się do czego przyczepić, to warto poczekać na opinie użytkowników którzy kupili replikę Polsce. Już wyjaśniam dlaczego: w ostatni weekend z wielki zdziwieniem zobaczyłem w rękach kolegi z Poznania HK416 Boyi (było to bardzo krótko po premierze na Taiwangunie) - kolega powiedział, że już jakiś miesiąc temu replikę można było dostać na Gunfire.pl (czyli sporo wcześniej niż u Krakmana). Co ciekawe replika którą miałem okazję widzieć posiadała oznaczenia HK (w Polsce ta wersja miała być niedostępna). Jakość spasowania jej elementów zewnętrznych była natomiast znacznie gorsza niż w mojej replice. Szczelin między elementami korpusu i szynami były gigantyczne. Możliwe, że Gunfire rozprowadzało egzemplarze z pierwsze partii produkcji i obecnie wszystkie HK w wykonaniu Boyi prezentują już właściwy poziom wykonania, ale zalecam ostrożność, żeby nie kupić bubla. Pozdrawiam! :) /Andrzej Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Byłem w taiwangunie i wg. mnie sprawa oznaczeń na zdj. u taiwana to kwestia prawna (dla świętego spokoju nie ma oznaczeń bo jeszcze ktoś by przyszedł i zaczął wypytywać o prawa, licencje a tak to nie ma podstaw, mówię tu o HK, które ost. wariuje ;-) ). To HK od krakmanów MA oznaczenia. Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Oznaczenia są a czy jest także logo PJ? (Mam nadzieje, że nie) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 (edited) To HK od krakmanów MA oznaczenia. Czytanie ze zrozumieniem. Edited July 14, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 1 nie wyklucza drugiego, ale wątpię żeby dodatkowo szpecili logiem P&J... Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 Nie oszpecili. Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted July 15, 2009 Report Share Posted July 15, 2009 zombie_snake sam czytaj ze zrozumieniem. Wojdatuz dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Kupił juz ktoś może tą replikę od Krakmanów? Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Pytanie do znawców-czy mozna do niego zamontowac bez problemów kolbę łamaną np taką jak w lr300 i czy bez problemu przepuści się kable do pojemnika na prawą stronę korpusu? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Kolby chyba nie da się bezproblemowo zamontować. Trzeba by ciąć to na co przychodzi prowadnica kolby. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 A czy możliwe będzie zamontowanie kolby od HK razem z baterią i przeciągnięcie kabli do kolby? Według mnie tak, ale lepiej zapytać. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 wymaga to przeniesiena kabli w gb , z przodu do tylu Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Zamontowałem składana kolbę (jak wyżej wymagało to piłowania) plus tłumik płomienia Novaske i granatnik AGX light i wyszedł ciężki ale kompaktowy potwór-zamiast atrapy lasera chyba założę ładownice materiałową np. mają takie na Specshopie-lub stworzę atrapę latarki na sticka lub Li-Po. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Wrzuć fotkę ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Zamieściłem parę fotek na http://pl.netlog.com/tomek_socool w różnych konfiguracjach-trzeba by jeszcze jakąś atrapę latarki wymyślić na lepszy akumulator patrzyłem już za tanimi latarkami w marketach budowlanych lub różnymi rurkami nie za dużej średnicy potrzebny byłby wtedy tylko uniwersalny montaż latarki-parę sklepów airsoft coś takiego ma.Od biedy nawet można by przymocować do body 2 czarnymi zipami (takimi jak do kabli) eksperymentuje tez z ładownicą zamiast tej kiepskiej atrapy lasera. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 No muszę przyznać ze interesująco to wygląda... Co do zipów... Wyrobią się, montowałem nimi RIS-y w bazooce, co jakiś czas trzeba było wymieniać... Quote Link to post Share on other sites
truehunter Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Ma ktos ten karabinek kupiony u Krakmana i moze cos na jego temat napisac? Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Już trochę czasu minęło może ktoś napisze reckę tej repliki, bardzo jestem zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 (edited) ja kupiłem u ebay banned. Gumka do wymiany,dzwiek przeraźliwy,maga mozna podkrecac tylko takim pierdolcem,nie mozna palcem. poza tym cudo.Wykonanie,bolt catch. Piny nie moga wypasc,bezpiecznik samochodowy(jak w kalachach) ,mnostwo oznaczen HK.Druga lufa,drugi celownik.Jest wypas.Szkoda tylko ze tak kiepsko mi strzela.z jakies 25 m Oto parę fotek z zewnątrz: http://img5.imageshack.us/gal.php?g=dsc01032oq.jpg Edited September 12, 2009 by Borol Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 http://lh4.ggpht.com/_jNj0Dw20Mgg/Sq0IcgPY...sezon%20108.jpg zamek i widoczna roznica miedzy kolorem frontu a body Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts