Mroziakpl Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Witajcie Maniacy :D Mam dokładnie takiego Tavora http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=6167 tyle że czarnego :P Mam problem... mianowicie po pierwszej strzelance wszystko było OK. Jednak na drugiej i trzeciej po podłączeniu naładowanej baterii karabin oddał kilkanaście strzałów po czym umilkł. Jest to ciekawe, bo po krótkiej chwili w pomieszczeniu znów działa i nie ma z nim problemów. Czyżby marzł ?? A jak na razie bywało dosyć chłodno, jednak to nie powstrzymywało konstrukcji Cymy i ASG w dalszej pracy. Jeśli ktoś miał podobny problem do mojego lub wie co się dzieje to proszę o kontakt na priv... Pozdrawiam Mroziakpl Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Wyglada na problem z bateria. W zestawie nie ma akumulatora, jakiego uzywasz? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Obstawiam raczej kapryśny układ spustu i selektora w tavorze, chyba że ta batka to jakiś zajechany NIMH. Quote Link to post Share on other sites
Krawata Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Mam problem z mikrostykiem w tavorze. Robiłem przegląd i tuning repliki (wymiana tłoka i głowicy, zębatek itd) i oczywiście po złożeniu są problemy ze spustem. Ten ich j...ny system cięgieł jest znany w całym internecie ale z pomoca jest różnie :). Po zapoznaniu się z opiniami zeszlifowałem plasikowe gówno które zamyka mikrostyk aby chodziło lekko i niby jest super. Ale po odpaleniu na sucho gearboxa strzela on kilka sekund a potem przestaje i spust przestaje stawiać opór i nie da się go odpalic (chodzi o tę plastikowe gówno które wystaje z gearboxa i odpala spust po przeniesieniu siły z cięgna) Mam takie wrażenie że od wibracji (chodzi leżąc na stole, coś się w środku przemieszcza i przestaje działać to gówno platikowe. Przyklejał je ktoś do gearboxa albo do mikrostyku albo może podłożyć coś aby lepiej to zaklinować w gearboxie. A druga sprawa. Ma ktoś jakąś super radę jak składac do gówno aby nie zabierało tak dużo czasu. Ułożenie zębatek z wyskakującym anyrewersalem jest lekko wk..jące. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 (edited) Czy też mieliście problem z odkręceniem śruby do szybkiej wymiany sprężyny (chodzi o imbus, który jest w środku)? Za chiny nie mogę go odkręcić. Tavor niestety pierwszy raz odmówił posłuszeństwa. Naciskam spust i zero reakcji, prąd jest podawany do silnika, bo słychać jak próbuje się zakręcić, ale nic się nie dzieje. Wygląda, że to jakaś zacinka? Może mieliście podobny problem? Edited April 27, 2014 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 (edited) Imbusa w środku się nie odkręca. Wepchnij prowadnice do środka i przekręć ja o 90 stopni wtedy sama wyskoczy. Problem z ustawieniem spustu bądź mikroprzelacznik jest na wykończeniu. Edited September 30, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
IgorPL2010 Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Mam pytanie: Jak to ostatecznie wygląda, czy ta replika będzie długo służyć bez większych komplikacji ??? PS "długo służyć" - 18 ~ miesięcy Da się wydłużyć żywotność tego miroprzełącznika? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 9, 2015 Report Share Posted July 9, 2015 Ten mikroprzełącznik jest w specshopie za 20zł. Quote Link to post Share on other sites
Scharf Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Koledzy, mam Tavorka i pojawił się problem z podawaniem kulek, nie jest to wina magów. Wcześniej działał bez zarzutów, po 1 strzelance przestał podawać, jakiś pomysł ? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Cześć, zastanawiam się, jak mocną sprężynę można włożyć na stockowych częściach bez obawy o awarię? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Fabryczny tłok jest z tworzywa i bez metalowych zębów więc raczej niezbyt mocną. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts