napod Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Witam. Szukam butów trekkingowych w granicach 300 złotych. Jestem dość zielony w tym temacie więc wymagania jakie postawiłbym takim butom to jak największa wygoda i dobra amortyzacja. Buty głównie na lato, najlepiej w kolorze typu coyote.. Jakieś propozycje? ;D Witam. Szukam butów trekkingowych w granicach 300 złotych. Jestem dość zielony w tym temacie więc wymagania jakie postawiłbym takim butom to jak największa wygoda i dobra amortyzacja. Buty głównie na lato, najlepiej w kolorze typu coyote.. Jakieś propozycje? ;D Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Witam. Poszukuje butów trekkingowych, tak jak kolega wyżej - do 300 zł. Zupełnie nie wiem co wybrać. Buty miałyby służyć do airsoftu, wycieczek po górach, ewentualnie wypadów do lasów poza strzelankami. ;) Kolor - no to raczej nie jest istotne. Przede wszystkim zależy mi na dobrej wentylacji. No i żeby dobrze zabezpieczały kostkę i były wygodne, oczywiście. Buty zamierzam przymierzyć w sklepie i zamówić na allegro/w sklepie internetowym. Jeśli nie trekkingi - może polecicie coś innego? Jednak najważniejsze jest by mogły zarówno służyć jako buty do airsoftu i wędrówek po górach. I takie pytanie niezwiązane z pytaniem - zimą noga nie odmarznie w trekkingach? Jestem zielony, wybaczcie. ;) Aczkolwiek wydaje mi się, że to nie za dobry pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Nie zastanawiacie się czemu takie posty są bez odpowiedzi? Otóż zazwyczaj pytający chcą butów trekingowych, dobrze oddychających, wygodnych, świetnie amortyzujących, dodatkowo żeby na lato się nadały, można w nich iść do szkoły, na strzelankę, w góry i w ogóle mają robić kawę i loda. Takich butów nie ma, a na pewno nie do 300 zeta. Dobre wygodne treki, z goretexem xcr który naprawdę fajnie oddycha to minimum 400. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Po przeczytaniu powyższej wypowiedzi chyba zrezygnuje z butow trekkingowych na rzecz czegos popularnego. Poczytalem troche i mam do was pytanie: czy warto kupowac bellevile 790 z demobilu tzn. czy gore w takich butach spelnia zadanie a jeśli tak to która wersję W czy R? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Zasadniczo miałem buty z demobilu i gore dobrze spełniało swoje zadanie, aczkolwiek wiele osób ma opory przed butami po kimś. W i R to nie wersje a oznaczenie rozmiaru szerokości buta. W- Wide czyli szerokie i R- Regular. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Dzięki za sprostowanie, używane jak używane, ja sie nad nimi zastanowię bo cena niezawysoka. ;p Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Ja swoje Asolo Fugitive GTX nowe (takie jak tu http://buty-trekkingowe.kupujemy.pl/asolo-fugitive-cena-sklep.html ) za 320zł dorwałem także jak po allegro poszukasz znajdziesz. Np.: http://allegro.pl/buty-turystyczne-asolo-opal-lady-gtx-gore-tex-i2272112424.html Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Nie zastanawiacie się czemu takie posty są bez odpowiedzi? Otóż zazwyczaj pytający chcą butów trekingowych, dobrze oddychających, wygodnych, świetnie amortyzujących, dodatkowo żeby na lato się nadały, można w nich iść do szkoły, na strzelankę, w góry i w ogóle mają robić kawę i loda. Takich butów nie ma, a na pewno nie do 300 zeta. Dobre wygodne treki, z goretexem xcr który naprawdę fajnie oddycha to minimum 400. Dobrze, więc jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, to proszę - poleć jakieś treki za tą minimalną cenę. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Podepne się pod temat, co to za buty posiada pan z prawej strony ? http://grom.mil.pl/galeria_pliki/Irak_pliki/Kaska_Zuku.jpg Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Chyba Meindl Desert Fox Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Jakie buty byłyby lepsze z oferty ASOLO? FSN 95 GTX czy Fugitive GTX? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 TPS 535 LTH V :D Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 (edited) Skóra licowa jest lepsza od tych wszystkich goretexów i innych wymysłów? :D Jak wygląda oddychalność? Nie zależy mi aż tak bardzo na nieprzemakalności. Edited May 12, 2012 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Spośród tych 2 modeli: http://allegro.pl/sklep-demar-trzewiki-pustynne-920p-r-44-i2341583952.html i http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=24_194&products_id=6529&name=StarForce_-_Combat_Desert_Boot_-_3615-46 który cechuje się większą trwałością i wygodą noszenia, w który model lepiej inwestować ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Wygodą to na pewno starforce, mocniejsze będą demary. Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Poszukuję opinii nt. tych 3 modeli: 1. http://allegro.pl/buty-mysliwskie-demar-trek-m6-rabat-30-roz-44-i2305159016.html 2. http://allegro.pl/buty-trekkingowe-w-gory-extreme-38-gratis-45-i2289577154.html 3. http://allegro.pl/buty-wojskowe928-mon-vibram-demar-latarka-roz-28-5-i2289203560.html Wyczytałem, iż Demar M6 są ciekawą propozycją, ale czy sprawdzą się w airsofcie? Wydaje mi się, iż wyższy but będzie wygodniejszy w użytkowaniu. Co sądzicie o tych 3 modelach ? Buty nie będą jakoś specjalnie katowane, szukam raczej uniwersalnych butów takich żeby i w lecie i w zimie mi służyły. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Na temat M6 wypowiadałem się już kilkakrotnie na forum. Poszukaj. Co to znaczy, Twoim zdaniem, że buty mają się sprawdzić w airsofcie? Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Chodzi mi o to aby były wygodne i wytrzymałe. Pytałem o te treki, czy sprawdzą się w airsofcie, gdyż jak to treki mają niską cholewkę. Nie ukrywam, iż jestem 'wyznawcą' butów z wysoką cholewką (jeżeli chodzi o asg), gdyż można w nie wpuścić nogawki. Chciałem się dowiedzieć czy taki but, jak Demar M6 zapewni ochronę przed wszelkimi zanieczyszczeniami, mogącymi się dostać do wnętrza buta. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Te buty są mocne, tak jak mocne są inne buty trekkingowe, a czasem nawet bardziej ze względu na sposób montażu podeszwy. I są wygodne na tyle ile mogą być wygodne ciężkie buty terenowe. Nie szukaj tu wygody adidasów albo lekkich keenów, nie ten segment, waga i materiały. IMHO są wygodniejsze od zwykłych butów wojskowych. Co do wpuszczania nogawek, wpuszczaj skoro taka Twoja wola, w końcu dostaniesz żylaków albo ci nogi zsinieją. Jak dla mnie to głupota, szkoda nóg. Co do zanieczyszczeń, po kolana w błocie albo wodzie w nich nie przejdziesz, do kostki owszem. Powyżej kup sobie stuptuty które mają chronić buty i spodnie przed błotem i innymi świństwami. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 (edited) Ewentualnie jak chcesz koniecznie wpuszczać nogawki w buty (głupota moim zdaniem) to poszukaj Demarów M7. "Misjonarze" dostają takie na wyjazd a od M6 różnią się wysokością i kolorem. Edited May 20, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Buty Starforce Elite Sek Hi Quote Link to post Share on other sites
Aquerr Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Witam! Poszukuję nieprzemakalnych, wygodnych butów do lasu(sporadycznie cqb), które będą trzymać ciepło w zimę, jednocześnie nie zachowując się jak garnek dla stóp w lecie. Czytałem trochę o butach w tym przedziale cenowym, najbardziej polecane są Starforce'y Combat/Magnumy Classic. Które z tych butów będą bardziej odpowiednie? Oczekuję wygodnych(nienawidzę gdy buty obcierają), w miare przyzwoicie wykonanych butów, trzymających się podłoża. Nie chcę żeby się po kilku miesiącach rozleciały, przynajmniej dwa-trzy lata planuję w nich pobiegać. Z góry dziękuje za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 http://armyworld.pl/product-pol-4706-Buty-Haix-Wojskowe-Brytyjskie-Skorzane-Combat-High-Liability-Goretex-Nowe-II-Gatunek.html Temat na tacticalu: http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,73738.0.html ; Przeczytaj dokładnie - są tam wszystkie informacje. Takie pieniądze za te buty to wręcz śmieszna kwota. To dwie klasy lepsze obuwie niż Starforce czy Magnum Classic. Wygodne, z gore-texem, niezajebywalne. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Przyszły do mnie owe Haixy i po chwili je odesłałem. Krótki spacer (3-4 km) nie pozostawił na nich żadnego śladu, ale na obu piętach zrobiły się ładne odciski. Zbyt sztywne jak dla moich pięt (zapewne przez tę gumę wokół). Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Obstawiam źle dobrany rozmiar. U mnie w sobotę był test - 6h ciągłego łażenia po lesie w zróżnicowanym terenie i zero najmniejszych problemów - wygodą porównywalne do półbutów Ecco, które noszę na co dzień. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts