Mendi Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Butla jest jedynie do testów, bo mi kapsuł szkoda. W terenie biegam z tym: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Żeby tak się dało upchnąć reduktor w kolbie i kapsułę w chwycie pistoletowym... Swoją drogą ostro główkuję nad swoim rozwiązaniem. Na razie jestem dopiero na etapie przemyśleń, dziesiątek rysunków i obalania kolejnych koncepcji. Wiem, że nie jestem jedyny i niekoniecznie uda mi się dokończyć projekt ale lubię grzebać i kombinować. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 (edited) Mendi, a żeby Cię... Kiedy chłopki planują to wypuścić? Przypucuj się trochę jak to w praktyce wygląda z mocą i powtarzalnością? Edited April 9, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Dalsza dyskusja o konwersjach TUTAJ Quote Link to post Share on other sites
Kamisado Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Witam serdecznie. Mam problem z moim dragunovem. Otóż kupiłem go na początku roku od kumpla, sprzęt pewny i używany głównie na strzelankach. Przez pierwszy okres użytkowania sprawował się wyśmienicie, strzelał bez zarzutów. Do czasu, kiedy po strzale zatkał się. Z pomocą przyszedł wycior od innego kolegi, również użytkownika dragunova. Kulki z lufy zostały wyrzucone, po czym replika złożona. Mimo to lufa miała trochę syfu, a i przesmarować ją trzeba było przed sezonem. Dlatego też rozebrałem ją ponownie, w celu przesmarowania wszystkich części oraz wyczyszczenia lufy. Wszystko niby pięknie złożyłem, ale pojawił się problem z blokowaniem sprężyny przy przeładowywaniu. 95% prób załadowania broni kulką kończy się fiaskiem, ściągam sprężynę do końca i tyle, nie blokuje się. Co może być tego przyczyną? Dodam tylko, że gdy pojawił się problem, to jeszcze oddałem kilka strzałów. Wyglądało to mniej więcej tak, że na 15-20 prób załadowania dragunova 3 może 4 udały się i mogłem oddać strzał. Po strzelance broń odmówiła posłuszeństwa. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 A zobacz kolego sympatyczny, czy w zespole spustu nie utknęła ci luźna kuleczka. W gorszym wypadku pękła sprężynka od blokady spustu lub uszkodził się któryś z elementów zespołu. Pozaglądaj. Quote Link to post Share on other sites
Kamisado Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Niechcianych kuleczek brak :) W którą stronę iść? Raczej sam element spustu? Proszę o nakierowanie szczegółowe :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Jakby Ci się zwalił zespół spustowy to mam na spyl ;). Quote Link to post Share on other sites
Kamisado Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Problem naprawiony, prawdę mówiąc nie wiem nawet jak, bo rozebrałem cały zespół, przesmarowałem wszystkie mechanizmy i strzela :) Dziękuję za szybką reakcję :D Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Hej. @Mendi: pomyliłem się nazwą tych waszych najlepszych luf... Właśnie wymieniam lufę na promyka i chcę uszczelnić tą taśmą teflonową. Ale skoro zatykacie taśmą koniec gumki, to obręcz który ma być tuż za nią i na który też najeżdża komora już się chyba nie zmieści... Jak to robicie? Dzięki. I też informacyjnie dla posiadaczy SWD od GFC: montaż komory od AirsoftPro (http://deltashop.pl/p/234/1164/montaz-komory-obudowa-lufy-swd-czesci-replik-snajperskich-czesci-i-dodatki-do-replik.html) NIE pasuje, bo średnica lufy zewn - za duża. Chyba będę szorować papierem ściernym... Do A&K wchodzi dobrze? Nie kombinowaliście? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Ja tam przy promyku zrezygnowałem z teflon fixa. Lufa ma większą średnicę zewnętrzną a do tego mam gumkę falcona. Taki zestaw siedzi ciasno i daje powtarzalne fps-y. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 (edited) (...) I też informacyjnie dla posiadaczy SWD od GFC: montaż komory od AirsoftPro (http://deltashop.pl/...-do-replik.html) NIE pasuje, bo średnica lufy zewn - za duża. Chyba będę szorować papierem ściernym... Do A&K wchodzi dobrze? Nie kombinowaliście? Do mojego swd od a&k też nie pasowała, pilnik i jechane... Wgle zabawna sytuacja ;} Przy customowym łożu sks'a nawet nie zauważyłem, że lufa wewnętrzna nie weszła do końca w tą tuleję i przy montażu ostatniej części się niestety to dało we znaki i trzeba było rozebrać wszystko z powrotem. Tak więc papier ścierny lub pilnik i do dzieła, ja już kupiłem gównianej jakości pilniki za 50gr sztuka na zapas. Edited April 18, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Kurrrna - to co oni sprzedaj? Wiadomo - mamy ręce, ale płaci się za to aby pasowało... Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Wolę takie coś niż luźne i latające na wszystkie strony ;) Ale racja za takie pieniądze powinno działać bez przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 @Last: dużo musiałeś piłować? Papieru ściernego nie wystarczy? Tylko pilnik? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Pilnikiem jechałem dobre 10 minut, nie wyobrażam sobie robienia tego papierem. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Hmmm... To musisz mieć precyzyjne ręce, skoro pilnikiem spiłowałeś równomiernie dookoła... Chyba zwrócę ten szit... Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Dziwna sprawa, u mnie w SWD od GFC pasowało. Z kiedy masz replikę? Moja dosyć leciwa była, pewnie różne serie i coś pozmieniali. Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Rok temu kupiłem Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Ale to nie kwestia promyka tylko kwestia chińskiego SWD :D. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 19, 2015 Report Share Posted April 19, 2015 (edited) Wbij w lufę drewniany pręt, pręt w wiertarkę i na niskich obrotach papierem lub pilnikiem. Chyba że masz dostęp do frezarki... Edited April 19, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Dzięki, Shamoth - dobra rada! Edited April 20, 2015 by Indywidualista Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 Tylko w jedną rękę szmata nasączona wodą bo inaczej nie ustabilizujesz lufy w trakcie toczenia... No chyba że masz warsztat maszynowy ;) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Jeśli wiertarka będzie w uchwycie albo imadle to z drugiej strony lufy też można wsadzić kołek drewniany z wbitym gwoździem i klocek z wywierconym otworem jako podpórka (taki konik dla ubogich). Edited April 20, 2015 by mareq Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 (edited) Albo!!!!!!!! Pilnikiem... To nie jest trudne. Ten metal się trudno piłowało, strasznie trudno... ale to dobrze bo można było jechać dookoła i trudno było spiłować za dużo. Edited April 20, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts