grzechotnik Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 (edited) http://www.gun-world.net/usa/kackmc/6pdw/brian1.jpg http://img175.imageshack.us/img175/8872/br...ckgroundyk0.jpg Z kolimatorem ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Edited August 6, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted August 25, 2009 Report Share Posted August 25, 2009 Moje wrażenia po pierwszej prawdziwej strzelance: - Generalnie jest problem z podawaniem kulek z magów i to zarówno z emkowych jak i midcapa z zestawu. Magazynki kiwają się w gnieździe w przód i tył, trudno ocenić w jakim położeniu jest dobrze, w decydującym momentach nie można liczyć na perfekcyjne działanie repliki. Przetestowałem plastykowe i metalowe magi ICS, mag Stara i oryginalny mid cap. - Mechanizm składania kolby też daje czadu. Jego konstrukcja powoduje samoczynne luzowanie się mocującch go imbusów i doprowadza do "wystrzelenia" zatrzasku w kosmos. po zabezpieczeniu drania taktyczną taśmą okazało sie że zatrzask trzyma na tyle słabo że kolba składa się sama w momencie składania się do strzału. Na chwilę obecną powstrzymam się z ostateczną oceną repliki. Popracuję nad magami i zobaczymy. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Ja magi owinąłem izolką i powiem, że jest dużo lepiej. Na dniach popracuje nad KACem, bo powiem szczerze nie jestem zachwycony, jako tako wyjęty z pudełka... W koncu to Boyi :???: Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted August 28, 2009 Report Share Posted August 28, 2009 Rozwiązaniem problemu okazało się podklejenie magów izolką w tylnej części (rozwiązanie tymczasowe) i zastosowanie innych kul niż PJ. Na kulach G&G nie ma problemów. Oczywiście temat bedę drążył i wymienię gumkę hopa na kolejną z kolekcji i przetestuję inne kulki. Quote Link to post Share on other sites
kmieto Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Znalazło się może wiecej użytkowników tej repliki, aby mogli się podzielić wrażeniami ? Bo z tego co czytam jest dość dużo nie dopracowań. Jest ktoś jeszcze kto kupił tą replikę i "rozdziewiczył" ją na strzelance. Niech podzieli się wrażeniami i powie nam jak się zachowuje to cacko po dłuższym czasię eksploatacji. Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Dysza i komora są od emki? Ktoś sprawdzał te chinskie midy? Quote Link to post Share on other sites
head-shot Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 gdzie można dostać magi do kaca ? wiem że na taiwangunie można dostać hi capy ale wolałbym coś mniej zasobnego :P Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Dysza i komora są od emki? Po zdjęciach widać że tak . Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 gdzie można dostać magi do kaca ? wiem że na taiwangunie można dostać hi capy ale wolałbym coś mniej zasobnego :P magi pasuja od emek. oryginalne magi midy mają się pojawić u Krakmanów we wrześniu Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Z zagranicy są. Taniocha raczej ;) Nie wiem jak wy, ale ja nie jestem nim zachwycowny ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Witam, pytanko mam. Czy wejdzie bez problemu tam do środka Gearbox od M15A4 CA ? Bo replika piękna i poręczna bardzo tylko Gearbox ten chiński bym wywalił i wstawił stary od CA. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Według mnie zrobił byś błąd , te część które są w środku są bardzo dobre i wytrzymałe . Wymienił bym tylko springa na M100/M110 renomowanej firmy i masz replikę na lata. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Polemizował bym... łożyska raczej pierwsze do wymiany... tłok też raczej... Pewnie jak bym ruszył tyłek to bym naprawił to do użytku, ale mi się nie chcę :D Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Tak się składa że mam M16A4 boyja , też z najnowszej partii i po zdjęciach widzę GB , dysza , tłok te same a pewnie i więcej rzeczy też . I właśnie tłok po 7000 BB na M125 i M120 zero śladów użytkowania a muszę dodać że kila zacinek potraktowanych full auto przy 10.8V , więc o tą część bym się nie bał . Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Dzięki za dodatkowe informacje aczkolwiek chciałbym się dowiedzieć czy podejdzie po prostu czy wymagane są jakieś modyfikacje. ;) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Pytanie z deczka inne.Czy ktos wie,czy w hk416 boyia (boyia nie boyi/pj!!!!) sa takie same czesci jak w KACu?Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Może ktoś podać wymiary/rodzaj Lipo 7,4v który da się wsadzić do KACa ? Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 No to jak jest z tą bareryjką, piszecie że można LiPo ale jak widze nikt takiej nie wkładał :(. Jak się ogląda RA-Techa to wynika że trzeba zmodyfikować blok gazowy i lufe zewnętrzną żeby Lipo weszło do środka !?! Quote Link to post Share on other sites
fidziux Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Panowie jest sprawa. Mam KAC'a lecz ma bardzo dużo pustych strzałów... natomiast jak ten sam magazynek podłące do Masady A&K to działa bez problemu. Wina chyba jest komory hop-up. Czy Komory są kompatybilne z każdym karabinem serii MXX ?? Z góry dzięki za odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Tak . Quote Link to post Share on other sites
fidziux Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 (edited) Kombinowałem i mam sposób na puste strzały :D U was też lufa nie idzie równolegle do bocznego RIS'a?? Problem jest natury konstrukcyjnej. Dolna śruba (jedna z dwóch przed dolnym RIS'em) jest wkręcana w lufę zewnętrzną co powoduje ściągnięcie lufy w dół i podniesienie komory hop up do góry. Wtedy najmniejszy ruch (Nawet przy strzale) może podrzucić hopka i zablokować magazynek. Jak temu zaradzić?? A no prosto: Należy mocno poluzować tą śrubę (Tą bliżej RIS'a) i na maxa podnieść lufę do górypo czym ją zablokować czymś z przodu i dokręcić śrubę. Ja ją zablokowałem Kluczem imbusowym nr.3 (Tym co luzowałem śróbę) wsadzając go na przestsrzał w ostatnią dziurę we frontgripie. Problem znikł, a karabin naprawdę stał się przydatny ;) Pozdro i mam nadzieję, że się przyda ;) Edited September 13, 2009 by fidziux Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Sprawa lipola jest w toku. Dostępne na rynku baterie nie mieszczą się we froncie bez modyfikacji. Z pomiarów jakie przeprowadziłem wynika, że koniecznym jest wywalenie dwóch aluminiowych kształtowników symulujących rurę gazową 1, trzeba też przyciąć (skrócić) element utrzymujący kształtowniki 2 lub przesunąć w tył o ok. 1-1,5 cm otwór mocujący lufę zewnętrzną 3 o którym pisał fidziux w swojej modyfikacji dotyczącej pustych strzałów. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Ja coprawda swojego KACa calkowicie rozebralemi zlozylem a nie mam problemu z luznymi magami wręcz przeciwnie siedza bardzo sztywno . Nie mam problemu pustyh strzalow nawet na batce 10,8 :-P . Ale jest inny problem strasznie grzeje sie silnik co ciekawe typ sredni , jesli hodzi o wykonanie zewnetrzne jest super, moge porownac z stokowym g&p i z castomowym king armsem sr 16 to G&P ma sie nijak a king arms jest porownywalny, tylko tam body i ris kosztowaly tyle co caly kac pdw zrobilem podliczenie i wyszlo mi ze kac vfc tak wyposazony jak boyi kosztowal by prawie 2000 zl :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Ja coprawda swojego KACa calkowicie rozebralemi zlozylem a nie mam problemu z luznymi magami wręcz przeciwnie siedza bardzo sztywno . Nie mam problemu pustyh strzalow nawet na batce 10,8 :-P . Ale jest inny problem strasznie grzeje sie silnik co ciekawe typ sredni , jesli hodzi o wykonanie zewnetrzne jest super, moge porownac z stokowym g&p i z castomowym king armsem sr 16 to G&P ma sie nijak a king arms jest porownywalny, tylko tam body i ris kosztowaly tyle co caly kac pdw zrobilem podliczenie i wyszlo mi ze kac vfc tak wyposazony jak boyi kosztowal by prawie 2000 zl :poddanie: :poddanie: :wink: Zainwestuj w słownik ortograficzny i naucz się regułek stawiania przecinków wraz z podziałem "tekstu" na zdania... Nic nie zrozumiałem z tej Twojej "wypowiedzi" więc łaskawie napisz ją normalnie, nim mod wywali w kosmos... :roll: Aż mi się odechciało pisać... Pozdrawiam To nie pisz. Nie napisałeś nic na temat tylko się czepiłeś braku polskich liter //Jabol Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 A sam wszystkie zdania zakończyłeś trzykropkami, wzorze poprawności :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts