cinek101 Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Witajcie, Ja kupiłem tą replikę 29.04 we wrocławskim Gunfire (http://gunfire.pl/product-pol-1152192888-DropZone-KAC-PDW8002.html) i mogę śmiało polecić zarówno sklep jak i karabinek. Co prawda byłem z nim na razie na jednej strzelance, lecz zarówno mnie jak i znajomych pozytywnie on zaskoczył. Mam nadzieje, że w dalszej zabawie mnie nie zawiedzie :P Jest mały, lecz ma swoją wagę. Łatwo się nim manewruje, wykonanie bardzo dobre. Lufa faktycznie lekko się chwiała, lecz po dokręceniu dolnych śrub problem ustąpił. Oba selektory działają bez problemu, tak samo zwalniacze magazynka i bolt catch z miłym trzaskiem zamyka zamek. Zasięg i szybkostrzelność BDB, ze skupieniem bywa różnie - pewnie kwestia kiepskiej gumki Hop-Up. Oryginalny magazynek od razu odstawiłem, zastępując go posiadanymi magazynkami do M4. Dwa długie hi-capy i jeden krótki działają bez problemu, podając kulki wyśmienicie - producenci magazynków to chyba Boyi, PJ, a krótki JG lub Boyi. Pozytywnie zaskoczyła mnie również dołączona bateria - wytrzymała pięciogodzinną strzelankę (jakieś 5 magazynków wystrzelonych) i nawet ROF nie spadł. Zobaczymy jak będzie dalej... Myślę, że wymienię gumkę HU na lepszą, może lufę wewnętrzną na jakąś dłuższą, precyzyjną. Komora zostanie lub nie, jeszcze nie podąłem decyzji w tej sprawie. Koledzy mówili że montowane fabrycznie w tej replice komory są szczelne - jeśli możecie coś w tym temacie dodać to proszę o opinię. Podsumowując - POLECAM śmiało każdemu tą replikę, szczególnie w cenie z linku podanego powyżej. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 5 magów na 5'cio godzinną strzelankę??!! Strasznie drętwe macie te strzelanki :D A co do modyfikacji to jak wyżej przeczytasz się wszystkiego dowiesz :) Quote Link to post Share on other sites
cinek101 Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 5 Hi-Cap'ów uważasz, że to mało? No cóż... nie biegam waląc bezmyślnie do czego popadnie... Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 A no to było od razu napisać że hi-capy ;) Jestem przyzwyczajony do low-capów stąd to moje zdziwienie - sory :) Quote Link to post Share on other sites
fidziux Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Ktoś wie co to za silnik siedzi w tym KAC'u?? bo ani to na krótki ani na długi nie wygląda :/ Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Średni? Quote Link to post Share on other sites
przemooo Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Średni. Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Jest to silnik średni, taki jak w SIG'u 550 czy 552. Quote Link to post Share on other sites
cinek101 Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Faktycznie średni, jakiś dziwny twór po rozkręceniu się ukazał. Widziałem zamienniki Systemy w razie czego, ale myślę, że wymieniając chwyt na zwykły, od eMki będzie pasował silnik długi. Pytanie: Mosfetu raczej standardowo nie posiada, więc czy warto do niego założyć? Jeśli tak to jaki? Kto dobre robi? Quote Link to post Share on other sites
fidziux Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Ok, deko drogie te zmienniki. A jak myślicie jakbym kupił silnik długi i go skrócił do pożądanej długości?? Da się zrobić taką operację?? Chwytu zmieniać nie chcę bo taki mi się podoba ;) Mosfetu to KACynka na pewno nie ma, tak jak bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
Czarny650 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Da się skrócić silnik. Mój kumpel wykonywał takie zabiegi wielokrotnie ;) Quote Link to post Share on other sites
habib Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 @przemooo Dzięki wielkie za opis upychania lipola, udało się :) Zmieścił się też mosfet, wg tego opisu http://forums.airsoftmechanics.com/index.php?topic=3848.0 Teraz to to bangla :icon_twisted: Quote Link to post Share on other sites
czewrony Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Chciał bym zamontować w PDW silnik długi więc pytanie czy wystarczy wymienić chwyt pistoletowy na std od emki czy jeszcze trzeba coś zmieniać? Quote Link to post Share on other sites
perils Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Napisze tu. Ma ktos do sprzedania srube regulacyjna silnika od kaca?Pasuje sruba regulacyjna od emki?Bo zgubilem srube;/ Odpiszcie jak najszybciej :P Quote Link to post Share on other sites
krokers Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 no i stało się, zgubiłem, zatrzask kolby, wie ktoś gdzie mozna cos takiego kupić? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Azteko wystawiało na allegro ostatnio. Quote Link to post Share on other sites
krokers Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 pytałem, nie mają, ale dzięki za cynk Quote Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Witam mam problem z "wciśnij kropkiem" mianowicie sprężynki i kulki stwierdziły że siedzenie na miejscu im się znudziło i wystrzeliły gdzie się dało:/ kupił jakiś chiński ale 1. ) przyszedł wadliwy 2. ) był za ługi - nie wchodził do końca w boczny uchwyt (czytałem wyżej ze kilka osób miało z tym problem, mój oryginalny do póki był to pasował idealnie) pytanie brzmi jaki zamiennik pasuje? nie mogę namierzyć D-Boy'owego Quote Link to post Share on other sites
krokers Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Witam mam problem z "wciśnij kropkiem" mianowicie sprężynki i kulki stwierdziły że siedzenie na miejscu im się znudziło i wystrzeliły gdzie się dało:/ kupił jakiś chiński ale 1. ) przyszedł wadliwy 2. ) był za ługi - nie wchodził do końca w boczny uchwyt (czytałem wyżej ze kilka osób miało z tym problem, mój oryginalny do póki był to pasował idealnie) pytanie brzmi jaki zamiennik pasuje? nie mogę namierzyć D-Boy'owego g&p też za długi, ja swój zjechałem pilnikiem aż wyskoczyła sprężynka. Sprężynkę przykleiłem od wewnątrz i staram się nie odczepiać kropka Swoją drogą to akurat to miejsce jest słabe na montaż, kropek przeszkadza w zmianie trybu strzału. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Ma ktoś doświadczenie z bore upem do PDW boya? Jaki najlepiej pasuje? Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 pytanie brzmi jaki zamiennik pasuje? nie mogę namierzyć D-Boy'owego taki pasuje: http://www.px-airsoft.com/showroom/model/T0002/templateProductDetails.do?webId=1213907847691&editCurrentLanguage=1213907847692&module=SearchProduct&keyWords=QD+Sling+Swivel+for+VFC+%2F+DBOYS+PDW¤tPage=1&ParentId=1214828870543&productId=1221450752749 Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Witam, Ostatnimi czasy zaczął mi chodzić po głowie pomysł zakupu KAC PDW od Boyi. Ale zanim to nastąpi mam dwa pytania: 1. Czy nie ma problemu z "wyrabianiem" się kolby. Tzn. czy po pewnym czasie nie zaczyna się, chwiać, etc. 2. Jak się sprawują magazynki od Boyi'a? Tzn. czy nie ma problemów z podawaniem kulek, "podwójnych" strzałów, etc. Ogólnie wszystkie bebechy (gearbox, lufa, hop-up) będą wymienione, więc jedyne co mnie ciekawi to właśnie jakość wykonania i działanie magazynków. Pozdrawiam, Max Quote Link to post Share on other sites
krzysiek1594 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Jak tak, jednym zdaniem KAC wypada przy Scarze i Mce Dboys? Quote Link to post Share on other sites
cinek101 Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Jak tak, jednym zdaniem KAC wypada przy Scarze i Mce Dboys? SCAR'a w rękach nie miałem, a przy eMce myślę, że wypada dobrze - toć to prawie to samo jest - choć zależy jakie repliki lubisz: jeśli krótkie, małe, bardzo "zwinne" to ta jest dobra. Sorry za słowotok, ale miało być "jednym zdaniem" :) A teraz moje pytanie: Ostatnio w moim KAC'u zauważyłem kiepskie podawanie kulek. Sprawa dotyczy różnych magazynków. Na pojedynczym, czy serii, po kilku strzałach, gdy wyjmuję magazynek wypada razem z nim wiele kulek. Jeśli dłużej strzelam, to raz mi się zdarzyło "zapchanie" kulkami - były puste takie głuche strzały i musiałem użyć wyciora żeby pozbyć się kulek które utknęły w komorze. Mam oryginalną komorę HU i gumkę Systema Energy. Do tego lufę 6.04 JBU KUAN 273 mm. Problem zauważyłem jakoś w listopadzie i myśląc że to może być zajechana gumka, wyjąłem ją lecz nie było na niej żadnego śladu zużycia. Używałem kulek 0.25 Gunfire Rockets. Wcześniej strzelałem z 0.25 G&G i problemu nie było, lecz gdy teraz ich użyłem KAC również miał problemy. Więc raczej kulki jako winowajcy odpadają. Jakieś sugestie co może powodować ten problem? Komora? Gumka? Co innego? Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Podobno w tym modelu, zbyt chwiejna lufa powoduje problemy z podawaniem. Jak znowu sytuacja sie powtorzy spróbój poruszać lufą, jeśli to jest powód to ją usztywnij. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts