R.D.C._dźwiedź Posted September 5, 2003 Report Share Posted September 5, 2003 hej to jaq mam pytanie czy te rekawice z galaskóra (nie wiem jak sie to odmienia) nr 11 nadawalyby sie do grania. z jednej strony wygladaja wmiare delikatnie, wiec powinny sie dobrze dopasowac i nie utrudniac strzelania, z drugiej, czy ta skórka po str chwytnej nie przeciera sie za latwo? Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted September 11, 2003 Report Share Posted September 11, 2003 odnosnie rekawiczek mam takie pytanko, http://www.v2militaria.pl/oferta.php?tm=20...27&kat=RĘKAWICE http://www.demobil.pl/sklep/index.php?KOD=...=&sk=55&nw=&pr= Czy to te same i nie ma roznicy skad zamowie? bo wydają mi sie inne :>, jak sie przyjrzec to roznia sie tymi napisami i od razu widac ze kolorem. A skoro obydwa sa "orginalne US" to ktore są te orginalne orginalne a ktore orginalne dla glupich? :P Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 12, 2003 Author Report Share Posted September 12, 2003 wiesz, Amerykanie zamawiaja asortyment w takich ilosciach i od tylu producentow ze nic nie stoi na przeszkodzie zeby oba wzory byly oryginalne Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted September 12, 2003 Report Share Posted September 12, 2003 ok, dzieki Foka, wiedzialem ze moge liczyć na pomoc z Twojej strony :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 10, 2003 Report Share Posted October 10, 2003 Foka ma rację, czesto sprzęt różni sie kolorami czasem nawet u jednego producenta. Widać to scezgólnie przy oporzadzeniu ALICE. Nylon jest w kolorach od głebokiej zieleni przez khaki do niebieskoszarozielonego! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted October 13, 2003 Report Share Posted October 13, 2003 Kapral -> Natomiast ciekawe są te rękawice w kamuflarzu szwedzkim(moge sie pomylić, ale naj pewno jakiś północny:) Miales na mysli 012? To na pewno nie jest to szwedzki wzor. Ten ma bardzo regularne plamy (bardziej przypomina to 'wielokaty' niz 'liscie') i jest wrecz jasnozielony jesli patrzy sie na wieksza powierzchnie (plecy zolnierza np) Kiedy bywasz na gg? Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted October 13, 2003 Report Share Posted October 13, 2003 no cóz, pomyliłem się :) Chochla, po 16:00, mój numer: 3430472 pozdrawia kapral Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted October 13, 2003 Report Share Posted October 13, 2003 Nigdy nie stosowalem rekawic Galaskor (niebawem zamierzam to zmienic), ale rekawic nr. 029 uzywa GROM do misji AT, wiec musza byc calkiem niezle Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 Co do rękawic 012 to jest to kamuflaż belgijski. 3majcie się! Bartek Quote Link to post Share on other sites
Czary Posted December 14, 2003 Report Share Posted December 14, 2003 Ok, czy ktoś nabył rękawice w f-mie Galaskór ? Czy sprzedają detalicznie ? Jak można określić rozmiar dłoni ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted January 1, 2004 Report Share Posted January 1, 2004 Ok, czy ktoś nabył rękawice w f-mie Galaskór ? Czy sprzedają detalicznie ?Jak można określić rozmiar dłoni ? Pozdrawiam. Od dwoch dni jestem uzytkownikiem rekawic Galaskor nr.022 i jestem z nicg jak narazie zadowolony. Zeby zamowic, musisz wejsc na ich stronie w dzial Kontakt i tak napisac w okienku ze chesz kupic co i ile. Rozmiar mierzony jest w obwodzie kostek w cm. Jest mozliwosc zamowienia rozmiaru na zyczenie. Ceny masz na stronie w dziale CENNIK, musisz doliczyc 22% VAT. Platnosc przy odbiorze, koszty przesylki pokrywa GALASKÓR. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rainbow Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Siema! Słuchajcie więc znalazłem na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=36107518 takie rękawice i chciałem się zapytać czy rzeczywiście "nasi" noszą takie? Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Siema niepomoge tobie zbytnio bo sam niewiem :lol: Quote Link to post Share on other sites
izi Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Siema niepomoge tobie zbytnio bo sam niewiem :lol: Co to do :przyrodzenie: jest za odpowiedź?! Krótkie dochodzenie wskazuje na to, że WP używa takich rękawic. Quote Link to post Share on other sites
Yayo Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Sory Pitek nie chcialem cie wkurzac ale rainbow to moj kumpel z grupy i chcialem sobie zazartowac :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 Sory Pitek nie chcialem cie wkurzac ale rainbow to moj kumpel z grupy i chcialem sobie zazartowac :wink: Domyśliłem się. Chodziło mi o to, że to nie jest forum regionalne/teamowe i nie służy do pogaduch. I nie wkurzyłem się, nie dostaniesz kulki 8) BTW nigdzie nie jest napisane, jakie wypełnienie mają te rękawice. Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 to lipa jakaś -rękawice robotnicze jakich wiele mozna znależć na rynku. Mój Ojciec takimi węgiel wrzucał. Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 Z ogledzin wynika ze zarowno pantery jak i pumy sa z 3 warstw: zewnetrznej, jakiegos bardziej miekkiego materialu w srodku (jak gdyby lekko zmechaconego) i jakiegos wypelnienia pomiedzy nimi (musialby jedna pare rozpruc zeby zobaczyc co to jest). Nie sa zbyt grube, ale wydaja sie dosc cieple. Niezbyt wiele napisał. Z tej stronki wynika, że rękawice z takimi oznaczeniami wojsko jednak zamawia. Z resztą cHGW, na szczególnie wyrafinowane to one nie wyglądają, do przerzucania węgla jak znalazł. Lepiej zamówić sobie jakieś rękawice Galaskór w kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 albo dolozyc i kupic nomexy Quote Link to post Share on other sites
seq Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 z tego co widze na obrazkach z allegro, niezbyt dobrze musi sie operowac w tych rekawicach. Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 nie widzialem nigdy wojaka w takich rekawicach( jednostke wojskowa mam w miescie okolo 300m od domu) jest jakos dziwnie "szyta" i dziwi mnie dlaczego metka jest naszyta od zewnatrz rekawicy 8O (pierwsza fota od lewej) Quote Link to post Share on other sites
super Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 bo to nie sa rękawiczki wojskowe :twisted: Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 Wojsko używa tych rękawic i chyba na tym można skończyć tą dyskusje. Widziałem kiedyś wojaków w nich. A również w starszym modelu w kamuflaż PUMA (jeśli dobrze pamiętam były 4 palcowe) Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted December 7, 2004 Report Share Posted December 7, 2004 potwierdzam - są to rękawiczki do polskiego munduru polowego, informacja z pierwszej ręki - od żołnierza zawodowego :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts