Baker2222 Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Może to dziwne, ale sprawdź czy jak poluzujesz odrobinę śruby skręcające to sprężyna się napina. Być może, że za mocno skręciłeś replikę i gdzieś coś nie dotyka. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Mam jedno pytanko, bo ostatnio widziałem to G96 i zauważyłem, że nie ma gwintu na tłumik, tylko tak jakby "zaokrągloną" końcówkę lufy. Czy ktoś z Was spotkał się z taką wersją? Czy jest możliwe, że jest to jakaś wcześniejsza wersja? Quote Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 I jak tam te magazynki? Wpychał już ktoś do niej magi od Tanaki? Pasują? Mam jedno pytanko, bo ostatnio widziałem to G96 i zauważyłem, że nie ma gwintu na tłumik, tylko tak jakby "zaokrągloną" końcówkę lufy. Czy ktoś z Was spotkał się z taką wersją? Czy jest możliwe, że jest to jakaś wcześniejsza wersja? Ja mam taką właśnie. Na zdjęciu na stronie sklepu miała odkręcaną końcówkę a pod nią zapewne gwint. Mimo tego dostałem wersję bez tego bajeru, chodź nawet na zdjęciach na pudełku jest "z". Trochę szkoda ale za taką cenę i po takim rabacie nie będę narzekał :D Lufę z "bajerami" zawsze będzie sobie można dotoczyć. W środku wygląda z tego co widzę identycznie, zasięg równie imponujący, znajomy mierzył na chrono i też było ponad 590fps. Taki sam problem z gibiącym się bolcem na bipod, taka sama sytuacja z ocieraniem rączki przeładowania o krawędź korpusu (pomogło dokręcenie maga), tak samo nie chciała działać zaraz po wyjęciu z pudła jak to ktoś opisywał powyżej. Także to tylko kwestia innej lufy :D Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Czyli żeby działała trzeba zmienić lufę :blink: ? Jak wypadnie w porównaniu z M24 CA 300% promyk itd. ? Dużo trzeba się namęczyć żeby doprowadzic ją do stanu używalności ? Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 co do gwintu na tłumik-może go nie ma we wszystkich modelach, ale nadal zostaje nam gwint wewnętrzny, czyli można uśmiechnąć się do jakiejś silesy o dotoczenie tłumika pasującego pod ten gwint. co do repliki-działa bardzo ładnie, jest w miarę celna jak na snajperkę (nie jest to precka pokroju PDI 6,01, ale praktycznie można porównywać to z promykiem/KM headem na dystansach rzedu 65-70m), co do trwałości też nie zauważyłem żadnych problemów, obawiam się jedynie o uszczelkę na zamku, bo ta przy przeładowaniu lekko wyciera się o korpus. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 No to się muszę was zapytać czy jest do tego dostępna jakaś precka? Mój 96 strzela tak sobie:( tzn zasięg ok nawet 85 m przy 0,36- 0,4, gwizd lecącej kulki nawet na dystansie 60 m porażający, ale skupienie, jak go poprawić? Trafić w coś na 30 m nie problem ale chyba nie o to chodzi w snajperce ? Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Zrobi ktoś wreszcie test skupienie/zasieg? Jak replika wypada w porównaniu z Tanaką? Opłaca się wydać kilka stów więcej na m700 AICS? Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Właśnie, Tanaka czy G&G (jeśli chodzi o celność, zasięg, niezawodność i precyzję działania zamka bo to że G&G jest słabiej wykonane zewnętrznie to wiemy)? Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Nowa wersja G96: Quote Link to post Share on other sites
exdij Posted July 9, 2012 Report Share Posted July 9, 2012 Wie ktoś może co powoduje, że kulki raz lecą prosto, raz w lewo, a raz w prawo? Poza tym w Waszych replikach magazynek siedzi ciasno, bo w mojej ma trochę luzu. I ostatnia rzecz: gdy nie mam wpiętego maga to przeładowanie idzie gładko, ale z magazynkiem w końcowej fazie zamek lubi czasem zahaczyć zapewne o magazynek i trzeba trochę więcej siły, żeby wskoczył na swoje miejsce. Ktoś wie czym to może być spowodowane i jak to ew. naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Wie ktoś może co powoduje, że kulki raz lecą prosto, raz w lewo, a raz w prawo? Poza tym w Waszych replikach magazynek siedzi ciasno, bo w mojej ma trochę luzu. I ostatnia rzecz: gdy nie mam wpiętego maga to przeładowanie idzie gładko, ale z magazynkiem w końcowej fazie zamek lubi czasem zahaczyć zapewne o magazynek i trzeba trochę więcej siły, żeby wskoczył na swoje miejsce. Ktoś wie czym to może być spowodowane i jak to ew. naprawić? Nie też nie wiem być może lufa prze by się przydała. Obecnie już jest dostępna. info na stronie G&G Jeśli ktoś wymieniał proszę o recenzję. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Mam problem troche innej wagi Próbowałem 0,40g king arms i 0,25g G&G i nie da rady na 60metrów (mierzone) uzyskać jako takiej skuteczności. Warunki: dosyć mały wiatr/brak, strzelanie z pozycji leżącej, cel stojący człowiek. Co może być problemem ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 to, że kupiłeś G96 G&G. Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 A tu sie mylisz, bo nie kupiłem. Mam na testy. Możesz rozwinąć co jest problemem w tej replice ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Dwie sztuki. Oba stocki. Jeden 430fps, drugi 450 ale to średnio bo odskoki są po 20fps. Nie dało się ustalić przyczyny- wszystkie elementy sprawne, nie zużyte, całość jest bardzo szczelna. A strzela jak strzela. Quote Link to post Share on other sites
ttt Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 (edited) Witam. Niedawno kupiłem G96 firmy G&G. Ogólne wrażenia są pozytywne. Na dystansie 35m 9 na 10 strzałów trafiało w tarczę 15x15cm, natomiast 19 na 20 trafiało w śrutołap 40x40cm (lekki wietrzyk, 25sC). 2 magi - oba szczelne, jeden tryska wesołą fontanną przy uzupełnianiu, ale ciecz przyjmuje. nie ma problemu z podawaniem, jednak przy załadowaniu więcej niż 10 kulek są one na tyle ściśnięte przez sprężynę, że bolta trzeba mocniej dopchnąć przy przeładowaniu (przy ostatnich paru kulkach wystarczy grawitacja). Jedyne zaobserwowane nieprawidłowości to: - raz na ok. 15 strzałów nie naciąga się sprężyna kurka (nawet przy wyciągnięciu bolta na całą długość) - w takim przypadku trzeba 'pojeździć' trochę boltem i za którymś razem zaskakuje. - też co paręnaście strzałów po naciągnięciu sprężyny (pin wskazujący przeładowanie 'na zewnątrz') mam 'miękki spust'. Lekkie klepnięcie w bok i działa normalnie, albo jednoczesne pociągnięcie za spust i wepchanie pinu do bolta powodują strzał. Jeśli któs spotkał się z podobnymi przypadłościami, lub ma pomysł co może być przyczyną - będę wdzięczny za podpowiedź (chyba że to specjalny mechanizm mający symulować zacięcia w ostrych odpowiednikach : ) ). - wadą może też być za słaba sprężyna, która ma dopychać blokadę bolta. W moim egzemplarzu po zwolnieniu blokady przyciskiem obok spustu nie wraca ona do pozycji 'zabezpieczony'. Trzeba 'ręcznie' podnieść blokadę. Przed ustawieniem hop-upa kulki miały często odchyły od normalnego skupienia (typu pół metra w dół/górę/bok na dystansie 35m), aczkolwiek satysfakcjonujące skupienie uzyskałem na prawie maksymalnie wysuniętej gumce (ok. ćwierć obrotu przed mechanicznym końcem). Może skupienie polepszy się po przeczysczeniu fabrycznej lufy. Jak już wspomniałem na początku - jestem zadowolony z zakupu. Estetyczne wykończenie jest zadowalające. Jak bardzo odbiega od ostrych egzemplarzy - nie mam pojącia. Osiągi plasują się gdzieś miedzy SL-9 ARESa a M24 CA (oba upgrade >500fps + precki). Jak na stock to według mnie nieźle. Pozdrawiam. Edited August 30, 2012 by ttt Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Co do nie łapania kurka- musisz wyczyścić sobie dokładnie mech spustowy i ta zapadka która zahacza o kurek musi zostac minimalnie, dosłownie 0,1mm zeszlifowana z szerokości. Problem znika. Quote Link to post Share on other sites
ttt Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Z zewnątrz nie widać żadnych zabrudzeń czy nadmiaru smaru w mechaniznie spustu. Czyli rozebrać mechanizm i zobaczyć czy w środku coś nie halo ? Przez zapadkę rozumię ząb wystający z zamka, czy tak ? W każdym razie dziękuję za radę. Bardziej niepokoi mnie jednak, że czasami nabita kampa nie strzela.. Pewnie też coś ze spustem. Czy przy rozbieraniu mechanizmu jakaś sprężynka nie wylatuje w kosmos (ew. czy na coś szczególnie zwrócić uwagę) ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Nie pogub pierścieni Segera, kulki i sprężynek ale nie jest to trudne w grzebaniu. Nie, ząb wystający z zamka to pewnie o kurek Ci chodzi. Ja mówię o zaczepie kurka tzn tym elemencie w spuście o który kurek się zaczepia. On ma taka sprężynkę dziwnokształtną :D ale czasami jest ona za słaba, żeby po strzale zapadkę unieść dogóry. Spiłowanie tej zapadki z szerokości spowoduje, że nie będzie ona haczyła o ścianki mech spustowego. Quote Link to post Share on other sites
babski Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Sorry za odkopa, ale czy ktoś nie orientuje się gdzie zakupić uszczelki do g96 ? Chodzi o takie http://www.evike.com/images/large/Parts_GG_G_07_082_lg.jpg a dokładniej o tą uszczelkę komory (ta kwadratowa). Jeśli nie w Polsce to gdzie najbliżej ? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Witam Podłączam się do pytania Babski-ego czy jest gdzieś jeszcze dostępny komplet uszczelek do G96 G&G? czy może jest to już za "stara replika" i już ich nie oferują? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) Znalazłem tu: http://taktyczny.com...-2-g-and-g.html Pozdrawiam Edited November 2, 2013 by leon24_36 Quote Link to post Share on other sites
karo83 Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Witam, jak można podciągnąć fps w tej replice ? Ostatnio chronowałem i mam tylko 500 fps na 0,20 a to jak na czterotakt mało. Quote Link to post Share on other sites
karo83 Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Dobra, problem rozwiązany przez nabijanie magów CO2 z adaptera. Na chrono pokazało 750 fps. Ktoś testował z tą repliką omorę PDI ewentualnie jakiś czeski wynalazek ? Quote Link to post Share on other sites
dominiksobotka Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Szukam' prec' lufy do tego egzemplarza . Na razie mam dedykowaną 6.04 G&G , nie wiem czy są dostępne inne lufy precyzyjne np. PDI. Jak z komorą?- Czy są zamienniki , bo stockowa potrafi się raz na jakiś czas rozszczelnić . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts