bartek16 Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Witam Czytałem dużo na temat shotgunow na tym forum i zauważyłem ze w mossbergach często cylindry się psuja.Sam juz nie wiem co wziasc.W mossbergach czytalem ze duzo osob skarzy sie na cylindry ze im pekaja.Z tego co czytalem tutsiak ma dobry sprzet i wlasnie nie wiem czy wziasc REMINGTONA czy mossberga.Prosze pomozcie mi w wyborze.I co ma lepszze osiagi mossberg czy remington? Quote Link to post Share on other sites
bartek16 Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 (edited) Omincie pierwsze zdanie, poniewaz napisalem dwa razy te same zdania i tresc pytania postu moze wydawac sie nie jasna.Bardzo przepraszam za takie cos.Obiecuje ze przy nastepnym razie sprawdze dwa razy to co napisalem Edited August 29, 2009 by bartek16 Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Porównywalne, ale Mossberg jest celniejszy. Jeśli będziesz o niego dbał to zwiększysz żywotność. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Mam 3 remingtony (2 kupione za punkty na airsoftguns). Mam wersje long,short,drewniak. Mój kumpel teraz kupił drewniaka i naprawdę polecam. Z agm nie miałem styczności. Tylko te shotguny przychodzą całkowicie suche w środku, nawet sprężyna w każdym z moich egzemplarzy była leciutko przyrdzewiała. Nasmarowałem i lepiej chodzą, ale każdy chodzi inaczej. Jeden leciej drugi ciężej itp. Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Ja polecam AGM miałem przez 5 miechów a teraz biegają z nim nowi jak przychodzą zasmakować ASG. Duży zasięg i wytrzymałość Quote Link to post Share on other sites
hexevilius Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Był już ten temat ... Ogólnie polecam mossberga ponieważ dużo fps celność bardzo dobra hop up łatwo się ustawia i do tego łatwo się go rozbiera jak coś się zje~~ zepsuje ^^ Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Mossberg od AGM daje radę , trzeba trochę uważać bo mój połamał się już 2 razy ... Quote Link to post Share on other sites
Percio Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Mam Remingtona (long) już od kilku miesięcy i ani razu mi się nie popsuł. Strzela dobrze, choć trzeba cięższych kulek bo za bardzo je podbija do góry i na inne strony. Jedyne co jest w nim awaryjnego to dolny zaczep na pasek który namiętnie wypada z dziurki ;] Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Powiem tak ja szczerze polecam mossberg ,a co do tych cylindrów nie bierz sobie tego do serca ja mam takie 2 już będzie ze 1.5 roku bo jeden mój ,a drugi brata i latamy z nimi i jest wszystko OK. Mossberg ma znakomita celność polecam kulki 0.23 jeśli Ci zależy na celności no ale coś za coś wtedy zmniejszy się zasięg natomiast jeśli lubisz walić tak na pałę no to 0.12 wtedy zasięg sięga granic karabinów za grubą kasę 65-70m. Ja używam o.20 zasięg wtedy wynosi 50m celność to jest bdb. Co do wytrzymałości elementy osłony lufy bardzo pomagają w walce ,gdyż można upaść i nieszczęście gotowa połamie się lufa i koniec zabawy.HU jest bardzo dobrze zrobione oraz łatwo się ustawia. Pozdro....:D Quote Link to post Share on other sites
Pietrucha9807 Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 mossberga odradzam, cylindry się rozwalają. Sam miałem i się rowalił, mojemu kumplowi z teamu też. Pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 (edited) Obydwie repliki w osiągach są porównywalne, ale AGM wygląda jak 1:1, a M47 wygląda trochę jak miniaturka. Mam M47 rok i z miesiąc temu przy długiej wymianie ognia wyleciała rura pod lufą (ułamał się plastikowy gwint). Miałem również DE M58 (z wyglądu przypominający AGM) jest ładnie wykonany ale poszło to samo co w M47, a na dodatek poszedł również plastikowy gwint w chwycie pistoletowym. Z AGM-em miałem stycznośc i strzela przyzwoicie, ale podobno też idą te rury pod lufą. W AGM-ie kulka leciała szybciej niż w M47 (więcej fps), ale porównując z M58 prędkośc wylotowa była niemal identyczna. Obie repliki mają praktycznie taką samą zdolnośc bojową, a reszta zależy od strzelca. Edited July 14, 2010 by karolus20 Quote Link to post Share on other sites
predatorszarak Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Co do Mossberga to zależy od egzemplarzu, na jaki trafisz (jak w każdym tanim chinolu). Jeden od roku nadal bardzo ładnie działa, przez ten rok zero usterek. Mój kuzyn także sobie go sprawił i taka sama sytuacja. Z kolei mój drugi, którego zakupiłem (aby mieć i kolbę i chwyt pistoletowy) zepsuł się pierwszego dnia użytkowania (pękło łączenie prowadnicy tłoka z samym tłokiem, być może dałoby się go naprawić ale nawet nie chciało mi się w to bawić). Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Polecam AGM mam takiego jest bardzo celny i mocny ma około 300 fps tylko trzeba uważać na czółenko mi pękło już dwa razy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts