durdziak Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Powiedzcie mi jeszcze proszę czy faktycznie jest opłacalne szukanie i dopłacanie do tej wersji RK-10S? Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 mi się wydaje że nie bo aluminium z jakiego jest zrobiona lufa zewnętrzna jest dość wytrzymałe a to element z nie aż tak wielkim naciskiem na wytrzymałość no chyba ze masz zamiar walić nią po drzewach czy coś. Ja mam PBS'a ze stli własnej roboty i problemów nie ma :) a zanim znajdziesz wersję S to ho ho ho Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Co może denerwowac to jeszcze znalowa podstawa szczerbinki. Reszta praktycznie stal. Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 chłopaki mam problemik ... otóż dziś posypały się stockowe zęby ... i tu pytanie jakie gdzie itd kupić czy też po prostu bardziej opłacalne było by kupienie całego GB ?? a no i co sądzicie o metalowej komorze hu ?? Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 głupio mówic, mi pękła komora hu więc nie mam wyboru. :P @RADOMASTER, o ile na pewno tylko to, to dokup tylko tą częśc. koszt nowego gb to oko 250zł niedawno robiłem morfologię gb, zębatki i zęby tłoka bez większych śladów zużycia (przebieg oko 4-5k) i ku mojemu zaskoczeniu, w środku jest łożyskowana prowadnica sprężyny, całośc złożyła się bez żadnego stęknięcia, weszło idealnie. Tak więc, co do spasowania miałem szczęście :) Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 za 250 zł komplet kółek też kupię :D co do komory to zaryzykowałem i jestem super zadowolony :) w razie pytań zapraszam :) Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-10_boyi-2632.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-10s_full_steel_boyi-2633.html Rk-10 i Rk-10Steel Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Czy ktoś ma problemy z kolbą, tj. przy rozkładaniu, tuż przed zatrzaśnięciem kolba idzie niewiarygodnie ciężko. Przycisk od zatrzasku też... Kurcze, wie ktoś co to może być? Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Odkręć lekko ucho od zawieszenia, u mnie właśnie to powodowało zacinanie sie przycisku i cięzkie chodzenie kolby. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Co może denerwowac to jeszcze znalowa podstawa szczerbinki. Reszta praktycznie stal. albo dostałem bojca z ostrą podstawą, albo się mylisz - w moim podstawa szczerbiny była stalowa. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 A miałeś RK-10 czy RK-10S? Drewienko jaśniejsze czy ciemniejsze? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 A miałeś RK-10 czy RK-10S? Drewienko jaśniejsze czy ciemniejsze? ło, przyznam, że nie pamiętam. ale jeśli są między nimi takie różnice - miałem wersję ze stalą. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Info dla tych co chcą dokupić dodatkowe magi. Przez to że hopek jest na spręzynie magi CYMA i CA powodują spadek fps repliki ( mają krutszy przedni ząb ) jakies 2-3 mm ale komora hopa odstaje od GB Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Info o magach już było i twoje zbyt dużo nie wnosi ;) To że trzeba dorabiać ten ząbek jest wiadome od dawna... Quote Link to post Share on other sites
Radarowiec Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Moje pikne Rk10s :) Ps.Miałem to samo z kolbą ale w odwrotną stronę była za luźna wystarczyło dokręcić po same jaja i wszystko ładnie gra ;) Drewienka oryginalne wywaliłem ponieważ są tragiczne teraz siedzą z prawdziwka i wyglądają przepięknie ;) Pozdrawiam napaleńców AKMS'ów Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Czy to te same repliki? http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-10s-full_steel_boyi-2633.html http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1423 Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Nie. Zbrojownia sprzedaje za tyle RK-10 a nie RK-10S... Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 ok dzięki Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Zależy mi żeby replika była mało awaryjna. Co trzeba wymienić w replice prócz gumy i lufy? Quote Link to post Share on other sites
RADOMASTER Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 powiem tak ... nie kombinuj za bardzo ... lufa i gumka ok ale dobrze dopasuj całość . Ja na wymieniałem się bebechów i przez ok. 8 miesięcy tylko miałem nerwy bo nie chodziło jak trzeba no i sporo kasy wydałem ehh... ale wreszcie dałem radę i mam ponad 500 fps ale jak mówię zostaw stoka bo tylko potem same kłopoty są ... A co do GB to jestem pełen podziwu że po ostrych modyfikacjach trzyma się jak pancerny hehe Quote Link to post Share on other sites
AB Moro Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Czyli stock + gumka z lufą wystarczą aby sie bezawaryjnie pobawić. A jak wypada zasięg, celność boya w zestawieniu z Cymami od 040 w górę ? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Witam posiadam rk-10 full metal i mam problem.Otóż w moim akmsie strasznie kiwa się lufa , jest to bardzo irytujące czy moglibyście mi pomóc? a dokladniej powiedziec jak mam ją usztywnić? z góry dzięki Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Musisz kupić wkręt dociskowy który stabilizuje lufę... albo próbować podkleić izolką. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Dzięki denvey Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Denvey a wiesz może gdzie mogę dostać ten wkręt do lufy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts