Nath Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Dziwna sprawa, do mnie na gmaila przychodzi bez kłopotu. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Chciałby ktoś się podpiac pod zamowienie ? Potrzebuje zamowic glowice cylindra, a placic za wysylke wiecej niz za przedmiot to sie nie opyla ;) Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Witam! Jakiego producenta gaz będzie najlepszy do tej repliki? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 eeee....yyy..hmmm... BP ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Propan z BP jak Ci smród nie przeszkadza. Ja używałem gazu Guardera w dużych butlach (czarnych) i był spoko. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Witam! Jakiego producenta gaz będzie najlepszy do tej repliki? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Taki żeby się dało napełniać magazynki i się rozprężał podczas strzału... :icon_biggrin: Obojętnie, najlepiej najtańszy czyli porządny Propan ze sprawdzonej stacji, lub GG. Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Dziękuję za wyczerpujące wypowiedzi. :P Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Dziś odezwali się w końcu Francuzi w sprawie STANAG'ów. Były kłopoty techniczne z odlewami ale już jest ponoć ok i mają je otrzymać "bardzo szybko". Cóż - czekamy dalej ... Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 "...So we now offer you two extra mags for free" Do tego obiecali dorzucić 2 magi gratis, a brałem jeden na próbę. Fajnie nabyć 3 magi w cenie jednego. Trochę dłużej się poczeka a 100 ojro piechotą nie chodzi :) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Nie mów hop.. :biggrin: BTW liczę na soczystą recenzję jak wam dojdą te magi. Eh to teraz jeszcze tylko PMAGi i będzie okejka - albo chociaż zrobili by coś gdzie samemu można skorupę wstawić.. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Chłopy, jakiej długości jest ris w wersji CQB? To jest jakiś KAC style 7 cali czy co? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Dokładnie tak jak mówisz. 7" RIS KAC'a. Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Witam! W mojej replice element 50 dostał luzu. Można obrócić nim delikatnie w prawo i w lewo. Jak to usunąć? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Witam! W mojej replice element 50 dostał luzu. Można obrócić nim delikatnie w prawo i w lewo. Jak to usunąć? Dokręć tą śrube z tyłu buffer tube, jeśli sie nie da to wykręć, wkręć bardziej do tej rurki i dokręć do lower receiver. Mam nadzieje że dobrze mówie, mi to pomogło. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 5, 2012 Author Report Share Posted July 5, 2012 jak dokręcisz z tyłu kolbe to dokręć też mały imbus od dołu, mi też sie giba czasami jak podokręcam to wszystko gra przez dosyć długi czas Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 Panowie ponawiam pytanie które było wcześniej zadane ale nikt nie odpowiedział bo się zaczęła dyskusja o magach stanag. Czy ktoś ma nową wersję bolta? Jak się sprawuje? Czy warto brac do niej od razu jakieś zapasowe części ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 Pisałem już, nowy bolt to syf z malarią, wyrabiający się bolt stop i problemy z bolt catchem oraz nozzlem, w żadnym wypadku nie zmieniać bolta v1 na v2. Trzeba czekać na hybrydowego bolta v1/v2 od cradle airsoft, ponoć już na dniach będzie. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 (edited) Pisałem już, nowy bolt to syf z malarią, wyrabiający się bolt stop i problemy z bolt catchem oraz nozzlem, w żadnym wypadku nie zmieniać bolta v1 na v2. Trzeba czekać na hybrydowego bolta v1/v2 od cradle airsoft, ponoć już na dniach będzie. A samo cradle działa? Bo mam tą uszczelke z bolta v1 do zmiany, wygląda jakby ją pies pogryzł i myślałem czy by nie wymienić tego, albo zmieniać bolta na tą nową wersje, przy okazji bym w zestawie miał bolt catcha który mi poszedł... Czy istnieje możliwość zwiększenia odrzutu w tej replice? Raczej nieliczyłbym na firmowe rozwiazania, tak tylko pytam :) Edited July 13, 2012 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Cradle działa i ma się dobrze, t_hum cały czas jest aktywny na Arnies, po prostu dla niego Cradle Airsoft to swoisty dodatek do innej działalności którą prowadzi/współprowadzi i priorytet czasu maszynowego jest dla firmy matki, a nie dla zabaweczek ;). Odrzut da się zwiększyć instalując nowego bolta, natomiast imho nie jest warta skórka za wyprawkę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Pytanie za 100 punktów-czy ktoś próbował używać do thermholdów fastmagów i jeśli tak to jakich? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Tak, ja. Fastmagi chińskie. Bez problemu siedzą. Aczkolwiek nie polecam noszenia gdy 2 fastmagi sa zlaczone ze soba. Thermoldy sa nieco szersze przez co scianka fast maga lapie wiekszy kąt i wygląda to mniej wiecej tak \ | Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Ari, a jak te fastmagi wytrzymują ciężar magów? Nie gibią się? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Nie. Jest ok. Generalnie mega sztywno siedzą i czasami trzeba lekko modyfikować Fast'a (zależ, którą masz gen), ale nic poważnego i bez problemówka. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 31, 2012 Report Share Posted July 31, 2012 Szczerze to opcja gibania się bardziej zależy od tego na jakim Molle będą wisiec. Wiadomo że paski molle czasem mogą byc nieco ciasniej/luzniej naszyte. Generalnie to ja z fast magow na udzie zrezygnowalem przy uzytkowaniu tych magow. Mimo ze sie trzyma, to ta niepewnosc byla ze mag moglby wypasc bo zamiast naciskac na cala powierzchnie maga, to byl uciskany tylko w jednym miejscu gdzie zaczyna sie robic szerszy przez swoja konstrukcje. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Zamówiłem części od KJW w mniej niż 1 dzień... dzisiaj rano mi odpisali i wszystko ustaliłem. BOK gunfire nie odpisuje już 3 dzień więc ich olałem też tak jak oni mnie i nie kupuje aega tylko gaziaka sobie zrobię ^^ Wysyłka całe 3 $... Nath gdzie można znaleźć jakieś postępy odnośnie tego hybrydowego bolta? Bo szukam i nie potrafię nic znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts