Sanders Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 W zasadzie awaryjnosc jest podobna (tzw. sa najmniej awaryjne ze wszystkich). KJW ma wydajniejsze i mniej awaryjne magi. WE jak pisal Amdem ma lepsza wydajnosc i lepszy hop-up + stanagi, których nie ma kjw. Quote Link to post Share on other sites
A7 x Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 (edited) A jak ma się M4 ver2 do tej pierwszej? Bo teraz chyba tylko można dorwać tą 2 wersję w sklepach, ale i z tym jest problem. No i kwestia tego hop-upa mnie mocno zastanawia. W sumie już sam nie wiem co wybrać :icon_smile: Edited January 12, 2013 by A7 x Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 A jak ma się M4 ver2 do tej pierwszej? Bo teraz chyba tylko można dorwać tą 2 wersję w sklepach, ale i z tym jest problem. No i kwestia tego hop-upa mnie mocno zastanawia. W sumie już sam nie wiem co wybrać :icon_smile: M4 w wersji 2 jest moim zdaniem bez zarzutu, chociaz niektorzy pisali ze jest gorsza od wersji 1. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 No i kwestia tego hop-upa mnie mocno zastanawia. W sumie już sam nie wiem co wybrać :icon_smile: Hopup bywa piętą achillesową-część replik KJW/TK ma świetny, część beznadziejny, ale to nie jest coś, czego nie da się poprawić. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 Hopup bywa piętą achillesową-część replik KJW/TK ma świetny, część beznadziejny, ale to nie jest coś, czego nie da się poprawić. Dałem termokurczke na te ramie podkręcające i jest duzo lepiej :) Quote Link to post Share on other sites
A7 x Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Panowie, a są jakieś zamienniki tych magazynków ? Nie wiem jak Wam, ale mi się one strasznie nie podobają, wolałbym coś na wzór SCAR-a. Swoją drogą zastanawiam się nad tym M4 i SCAR-em... Na korzyść SCAR-a przemawia jeszcze możliwość zasilaniem na CO2 z kapsuły. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 (edited) Niestety wciąż nie ma zamienników. Masz na myśli SCAR'a od WE? Jak tak to lepiej odpuść sobie magazynki CO2. W niższych temperaturach nie dają rady bo uszczelki w nich są po prostu kiepskie - zimą gorzej się sprawują niż magazynki v.2 na GG. Przy wyższych radzą sobie dobrze ale w SCARze kolba potrafi odpaść przy GG, a co dopiero jak załadujesz tam CO2 latem. Edited January 26, 2013 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
A7 x Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 (edited) Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia przed zakupem. Amadem- doczytałem, że miałeś sporo sprzętu w swoich rękach, co tak naprawdę na chwilę obecną warto kupić z GBB ? Nie ukrywam, że M4 mi się bardzo podoba, o ile brak oznaczeń mogę jakoś przeżyć, to te magi trochę psują całokształt. Chciałem jeszcze zapytać jak ma się kwestia kupna z WGC ? Mam tutaj na myśli cło, vat itp ? Czy nadal będziesz robił zbiorowe zamówienia i byłaby możliwość podłączenia się do takich zakupów ? W PL mają zaporowe ceny- zarówno na same repliki, nie wspominając o magazynkach. Edited January 28, 2013 by A7 x Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Mnie swojego czasu kupno mojego M4 KJW/TK z WGC wyszło około 1100zł razem z wysyłką. Do tego były jeszcze magazynki od sztuki za jakies 130zł Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 W marcu ubiegłego roku zapłaciłem za tą replikę razem z cłem, Vat-em i przesyłką 1420 pln, a za magi po 160pln. Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Panowie, w niedzielę podczas napełniania magazynka gazem, wydmuchnęło mi uszczelkę z zaworu. Gdzie mogę ją dokupić? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Panowie, w niedzielę podczas napełniania magazynka gazem, wydmuchnęło mi uszczelkę z zaworu. Gdzie mogę ją dokupić? wydłub z zaworu z zapalniczki, zaworu do napełniania. Quote Link to post Share on other sites
NAWE_Jack Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Mam taki mały problem z M4 TK/KJW. Wczoraj, jak próbowałem przystrzelać lunetkę, pojawił się problem z zacinkami- po wystrzale spust nie zawsze wracał w prawidłowe położenie. Zrobiłem function check i następne osiem magów wystrzelił bez problemu (głównie na semi). Dzisiaj znowu zaczął się przycinać, więc pomyślałem że function check znowu pomoże. No i klops- przy przełączeniu na auto spust nie wraca. Wydaje mi się że suwadło wracając zwalnia bijnik (hammer). Na Safe i Single wszystko śmiga aż miło. Miał ktoś coś takiego? Gdzie może leżeć przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Nie pomoge ale: Wydaje mi się że suwadło wracając zwalnia bijnik (hammer). Tak to działa apropo :) Quote Link to post Share on other sites
xBRINGBACKxPROHIBITIONx Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Rozłóż cały FCG i porządnie przesmaruj (tylko nie silikonem czy innymi cudami do rowerów, a olejem do broni ew. jakimś Brunoxem), a przy okazji zwróć uwagę, czy któryś element się nie skończył. Jeśli wszystko jest całe to przesmarowanie rozwiąże problem. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Na dzień dzisiejszy co lepiej wybrać kj/tk cy we z ob ??? Pod kątem awaryjnosci.... Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 14, 2013 Report Share Posted April 14, 2013 Czy ktoś miał z Was z następującym problemem ? Muszę dociskać magazynki przy strzelaniu, aby replika strzelała poprawnie. Jeżeli tego nei zrobie, to mogę oddać raptem kilka strzałów po których jest syfon i koniec zabawy. Przy dociskaniu magów, wszystko jest w porządku, replika dobrze strzela i ładnie kopie, a także oddaje poprawną ilość strzałów na jednym nabiciu. Czego to może być wina ? Sytuacja jest na wszystkich moich magazynkach. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Nikt nic nie wie? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Wyrobiony zatrzask magazynka ? (nie wiem czemu ale to mi przychodzi na myśl, zapewne się mylę ale moze tak być. Mag jest za nisko, nie daje całego gazu w cylinderek czy co tam jest, gaz ucieka na boki, w sensie są przedmuchy). Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 pytanko następujące, co zrobić jak hopek nie chce mi podwijać kulek, wina hopka czy kulek (025 P&J) w praktyce kulki w ogóle nie są podwijane, tak jakby hop nie działał, na gumce stockowej a na ra-techa jest jeszcze gorzej, był tu gdzieś także patent na poprawienie hopa tylko, że link wygasł, ktoś może wie jak to zrobić i mógłby opisać? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Masz dwie opcje-shrinkwrap mod i dead center mod. Pierwszy bardzo prosty do osiągnięcia w domowych warunkach-rozbierasz replikę do gołego, wyjmujesz ramię hopa i nakładasz kilka warstw opaski termokurczliwej na część dociskającą gumkę. Dead center-wiercisz upper wiertarką stołową, na wysokości gdzie ramię hopa dociska gumę, gwintujesz, wkręcasz mały imbus, który będzie naciskał na ramię hopa. Viola! Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Wyrobiony zatrzask magazynka ? (nie wiem czemu ale to mi przychodzi na myśl, zapewne się mylę ale moze tak być. Mag jest za nisko, nie daje całego gazu w cylinderek czy co tam jest, gaz ucieka na boki, w sensie są przedmuchy). No właśnie pierwsze co to sprawdzałem zatrzask magazynka i nie jest on w ogóle wyrobiony Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Po kolejnym dłuższym posiedzeniu przy replice: - magazynki maja luz góra-dół kiedy upper receiver nie jest zalożony - kiedy jest wszystko zmontowane do kupy, to magi nie mają luzu góra-dół. Luz występuje tylko z chybotaniem przód-tył - najlepiej replika jednak się sprawuje kiedy maga dociskam od dołu. Dobry efekt jest też przy pchaniu maga w przód lub w tył, lecz jednak czuć że replika tak mocno nie kopie jak przy dociskaniu od dołu Próbowałem podklejać izolke lecz łatwo się odklejała mimo odtłuszczenia powierzchni. Rzep z kolei był za gruby Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 to weź sobie kropelką walnij, odpaść nie odpadnie, a jak się uprzesz to zdrapiesz, większa warstwa i będzie git ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Cóż, wychodzi na to, że mój problem to wina tego nowego bolta. Włożyłem swój stary bolt - działa jak talala Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts