Piotro Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=xAVllEqPOdw...feature=related czy ktoś jak wie to zrobić? Od tego gościa nie sposób nic wyciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 (edited) Był o tym kiedyś wątek na forum chyba. Z tego co pamiętam to kupa elektroniki i to dość zaawansowanej. Edited November 1, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
noroslayer Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 myślę ze byłbym w stanie takie coś zrobić... mały styk przy wkładaniu maga coś w rodzaju mosfeta ;P pomyśle i dam znac chyba ze ma ktoś już to opatentowane :P Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 tutaj coś na allegro i tam link do filmiku http://www.allegro.pl/item799337808_serwis..._ak47_ak74.html Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 2, 2009 Author Report Share Posted November 2, 2009 W tej technologi wystarczy tylko zasięgnąć języka u jakiegoś elektronika który powie jaki przekaźnik zamontować (taki który po przerwaniu obwodu na jakiś określony czas będzie się rozłączał) Dlaczego po jakimś czasie? Bo przecież przy strzelaniu serią(jeżeli nie ma mosfetu) tez jest cały czas obwód przerywany a gdyby przekaźnik ustawic na np 0.5s to nie było by problemu. Szkoda tylko ze w tej technologi nie można używać awaryjnie magazynków nie przerobionych. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 (edited) Przecież można 8-) Edited November 2, 2009 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Ehh... Żadnej elektroniki tam nie ma. No może tylko kilka więcej różnych konektorów i kilka centymetrów kabla ;-) Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 No nie przesadzajmy trochę elektroniki jest... ale faktycznie z NASA to ja nie współpracowałem ;-) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Szumitek, kiedy będziesz robił przeróbki G36 i jaka będzie orientacyjna cena takiej usługi ?? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Taki informacje tylko na PW. To nie temat na takie rozmówki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 (edited) Obstawiam, że w środku siedzi jakiś mały mikrokontroler sterujący mosfetem i dodatkowe dwa styki. Edited November 4, 2009 by Loart Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 a jak sprawa ma sie z hi-capami? bo jeżlei w hi-capie skończa sie kulki, podkręci maga naciśnie spust to nie będzie strzelał ? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Czy taka przeróbka możliwa jest w replice zasilanej z baterii pod pokrywą zamka (nieduże LiPo, 110x19x11mm)? W sensie: czy się to wszystko co montujesz zmieści. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 a jak sprawa ma sie z hi-capami? bo jeżlei w hi-capie skończa sie kulki, podkręci maga naciśnie spust to nie będzie strzelał ? Chcesz podnieść realizm i zbliżyć sposób działania repliki do oryginału a potem wsadzić hicapa? :wink: Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Nie znasz się, przecież po wywaleniu pięciuset kulek będzie musiał przeładować ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 przecież przy strzelaniu serią(jeżeli nie ma mosfetu) tez jest cały czas obwód przerywany Czy możesz mi to dokładniej wyjaśnić? Jak totalnemu osłowi? Bo pierwsze słyszę/czytam o czymś takim, a chętnie się dokształcę :). Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Co do hi-capów to nie przyszło mi do głowy nawet żeby z nimi coś robić. Wszystkie nie przerobione magazynki(hi-capy też) działają ze spluwą ale karabin nie będzie przestawał strzelać gdy skończą się kulki. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Co do hi-capów to nie przyszło mi do głowy nawet żeby z nimi coś robić. Wszystkie nie przerobione magazynki(hi-capy też) działają ze spluwą ale karabin nie będzie przestawał strzelać gdy skończą się kulki. Tak myślałem że to działa. Obwód zamyka dźwigienka umieszczona w gnieździe magazynka a przeładowanie ustawia układ w stan gotowości, tak że mosfet dostaje napięcie na gate w momencie naciśnięcia spustu, a wypięcie magazynka przerywa obwód i resetuje układ. Dobrze zgaduję? Quote Link to post Share on other sites
campermtb Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 To wie ktoś jak to ZROBIĆ?? Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 A jak ma się sprawa z emkami ? Jest w Polsce ktoś kto by się tego podjął?I jak z awaryjnością takiego systemu? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Jeszcze jedno pytanie mam: czy zmodyfikowane w ten sposób magazynki nadal będą współpracować z innymi replikami AK, niezmodyfikowanymi? Quote Link to post Share on other sites
Paczko Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Jeszcze jedno pytanie mam: czy zmodyfikowane w ten sposób magazynki nadal będą współpracować z innymi replikami AK, niezmodyfikowanymi? Odpowiedź to.... tak :wink: Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 A jak ma się sprawa z emkami ? Jest w Polsce ktoś kto by się tego podjął?I jak z awaryjnością takiego systemu? Jeszcze ciepły: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 jesteś geniusz :) czy można stosować li-po wysoko prądowe? Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 jesteś geniusz :) czy można stosować li-po wysoko prądowe? Nie powinno być problemu za przesył prądu odpowiedzialny jest tranzystor dużej mocy i świetnie sobie radzi z dużymi prądami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts