ShiftyPL Posted June 14, 2017 Report Share Posted June 14, 2017 A propos MMAC - dlugo na rynku nie bylo w miare dobrej kopii, a tu Semapo niespodzianke zrobilo :) http://semapogear.com/product/pre-order-multicam-mmac-style-plate-carrier/203/category/24/display/1/ Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted June 14, 2017 Report Share Posted June 14, 2017 (edited) A propos MMAC - dlugo na rynku nie bylo w miare dobrej kopii, a tu Semapo niespodzianke zrobilo :icon_smile: http://semapogear.co...y/24/display/1/ Po co kupować Semapo które wygląda jak szmata i jest w wariancie innym niż używane przez GROM, skoro można zamówić w Currahee ideolo? Poniżej w pełnej konfiguracji - wszystkie widoczne gadżety to CRH Sama kamizelka bije na głowę jakością oryginał Eagla. Edited June 14, 2017 by Szelma1981 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 Która to jest kamizelka? W ofercie widzę dwie podobne. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted June 15, 2017 Report Share Posted June 15, 2017 (edited) Nie ma jej na stronie. Trzeba zadzwonić do Wieśka i się dogadać. Edited June 15, 2017 by Szelma1981 Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Zainteresował mnie pan od piesków (http://www.polska-zbrojna.pl/home/galleryshow/1802?t=Psy-do-wojny#prettyPhoto[gallery1]/0/) i potrzebuję lekkiej pomocy w identyfikacji sprzętu. Na razie rozszyfrowałem: Combat Shirt prod. Arlen Spodnie Multicam Crye G2 Buty Meindl Desert Fox Hełm Ops-Core FAST Ballistics z pokrowcem MC i kominiarka nomex Okulary ESS Ice Headset 3M Peltor ComTac XPI? Kabura do Berretty 92? M4 z Magpul MOE, szyną HK, EOTech XPS2, DBAL A2 Quote Link to post Share on other sites
stivi Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Combat to raczej NFM, kabura do usp lub do glocka, JPC może być CP,Red Rivera lub jakaś wycinanka laserowa rodzimej produkcji. Buty to nie Meindle tylko Lowa. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Karabinek to HK416, a słuchafony to Comtac II. Pas z kaburą to chyba stary model IwoHestu, a pas w spodniach może być od Bagneta. Kamizela to Red River. Staza to SOFTT-W, a zawieszenie to Magpul. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 (edited) Co do butów, to jestem pewien, że to Meindl (/7/"]http://www.polska-zb...to[gallery1]/7/). Jeśli chodzi o karabinek, to pewnie już wariant A5 (sądząc po low-receiver'ze). Kabura to chyba któryś z GOLDEN-EAGLE od IWO-HEST do G17. Pas operacyjny to chyba produkt Miwo sądząc po kamuflażu i klipsie, a pod nim pewnie Bayonet. A rękawice? Edited August 1, 2017 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
gregm Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Buty to Lowa Desert Elite, przynajmniej te widoczne na dwóch zdjęciach...Jestem pewien, bo w takich biegam, bo wzór i np. system sznurowania jest charakterystyczny dla tych butów. Quote Link to post Share on other sites
Kryngerus Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 (edited) Dobra sorry :icon_smile: W domyśle jak słyszę Lowa to nasuwa mi się od razu Zephyr :icon_razz: Zmyliła mnie ta membranka po boku. Edited August 1, 2017 by Kryngerus Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Takie sztywne pasy w WZ.93 były robione przez wszystkich polskich producentów. Kabura to na pewno Safariland. Kabury IwoHestu mają kwadratowe kabłąki bo są z Kydexu. Safariland używa jakiejś gumy i są one okrągłe. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 fanpage: Tomasz "Qna" Chochół photography Czyżby wjechał następca PVS21? :> Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 Buehehehehehehehe spójrz na rękaw ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 Works 11... Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 Na MArsa mają kilkadziesiąt sztuk GPNVG-18 już od dawna ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 1, 2017 Report Share Posted October 1, 2017 Direct Action w JW GROM Jak się domyślam kamizelka ma zastąpić/wystąpić obok już używanych JPC (RR/CRH/Crye) i ULPC3 Specopsu - jako, że miałem/mam do czynienia ze wszystkimi tymi konstrukcjami, to mogę jedynie powiedzieć, że jest to dobry zakup. Spitfire (bo jak podejrzewam to o nim była tak naprawdę mowa w ww. przetargu) jest przede wszystkim bardzo modularny - tak naprawdę dopiero JPC 2.0 może stanowić dla niego godną konkurencję ;) Quote Link to post Share on other sites
stivi Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Myślę że tam poszły całe zestawy kamizelka, pas i różnego rodzaju pouche do tego. Quote Link to post Share on other sites
Benzine Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Witam. Jestem nowy na forum, a nie polskim mówcy. Jestem z Wielkiej Brytanii i chcę zrobić nowoczesne wrażenie JW GROM (ostatnie 5 lat). Używam google translate, przepraszam :( Próbowałem tłumaczyć tyle, ile mogę z tego forum. To jest bardzo użyteczne. Czy możesz popatrzeć na moje początkowe listy poniżej, aby sprawdzić, czy jest to poprawne proszę? Jeśli możesz jeszcze lepiej odpowiedzieć w języku angielskim! Przepraszam, ale nie ma dobrych informacji na temat języka angielskiego na temat JW GROM ... wyglądałem. Myślę, że musisz być ekspertami, ponieważ GROM są twoimi facetami. To jest moja lista startowa ... Mundur: Mam na myśli model Arlen Spodnie NR 16 / DWS - Suez, który powstał w 2014 roku. Mam w modelu 2014 odwzorowanie bluza wzor 15 / DWS autorstwa Callida - również Suez Są oryginalną nadwyżką Polski, a nie kopiami, są bardzo mili i mili - czy są one poprawne? Płyta nośna: Powinienem albo DBT AW FAPC lub Eagle MMAC lub Currahee (https://currahee.pl/...late-Carrier/67) jest właściwy? Lub mój ulubiony DA Spitfire. Co jest najbardziej poprawne w ciągu ostatnich pięciu lat? Myślę, że DA jest zbyt nowa i nie będzie jeszcze używana. Nie chciałbym używać Crye JPC (wszyscy brytyjscy SAS używają tych, ziewać). Broń podstawowa: Chodzę z TM HK 416D myślę - CQB lub karabinek. Dodam tłumik CQB. Sidearm: P226 czy HK 45 taktyczne - czy są poprawne? Kask FAST - miejska opalenizna Peltor obrony uszu Buty - nie jestem pewna. Myślę, że pustynia Lowa jest poprawna, ale w Wielkiej Brytanii jest zbyt mokra .. będę potrzebował Goretexa. To mój punkt wyjścia. Co myślisz? Wybrałem JW GROM, bo w Wielkiej Brytanii jest zbyt wielu chłopców SAS i myślę, że Wielka Brytania i Polska mają długą historię. W moim mieście jest wielu Polaków :icon_smile: Proszę, jeśli odpowiesz po polsku, możesz umieścić moje imię na górze - wtedy wiem, że mi odpowiadasz. Muszę wszystko w Google! Dzięki jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Mundur: Mam na myśli model Arlen Spodnie NR 16 / DWS - Suez, który powstał w 2014 roku. Mam w modelu 2014 odwzorowanie bluza wzor 15 / DWS autorstwa Callida - również Suez Są oryginalną nadwyżką Polski, a nie kopiami, są bardzo mili i mili - czy są one poprawne? Seems ok. DBT AW FAPC lub Eagle MMAC lub Currahee (https://currahee.pl/...late-Carrier/67) jest właściwy? Lub mój ulubiony DA Spitfire. DBT AW FAPC. Currahee FAPC AW is also correct. Eagle MMAC. Currahee "MMAC" (like in #703 Szelma1981) DA Spitfire is also correct -> check: http://soldiersystems.net/2017/09/25/grom-selects-spitfire-plate-carrier-from-direct-action/ ; http://wmasg.pl/pl/news/show/801511 Sidearm: P226 czy HK 45 taktyczne - czy są poprawne? HK USP or Glock 17 will be better choice... Kask FAST - miejska opalenizna Urban Tan or Multicam +/- Red River helmet cover. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 (edited) Buty - nie jestem pewna. Myślę, że pustynia Lowa jest poprawna, ale w Wielkiej Brytanii jest zbyt mokra .. będę potrzebował Goretexa. To mój punkt wyjścia. Co myślisz? Wybrałem JW GROM, bo w Wielkiej Brytanii jest zbyt wielu chłopców SAS i myślę, że Wielka Brytania i Polska mają długą historię. W moim mieście jest wielu Polaków :icon_smile: Check out Lowa Mountain Boot, or Mountain Elite. Both of them are with gore-tex, and DWS is buying tons of them, so there is huge chance that GROM is using one of these models. Edited November 1, 2017 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Benzine Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Thank you Yahalom and Aciepk. I will keep building my kit and get back to you with some pictures soon :) Wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Yackoshi Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Witam, niestety z całego forum tylko tutaj znalazłem wzmiankę o 3M Peltor ComTac XPI. Jest warte zakupu? Bez problemu "działałyby" z bronią palną? Quote Link to post Share on other sites
stivi Posted November 19, 2017 Report Share Posted November 19, 2017 Chyba by działały skoro operatorzy ich używają Quote Link to post Share on other sites
martinez-agresor Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Koledzy apropo pytań co to wyposażenia i wogóle podsyłam mega zaje...ste forum z fotkami których pewnie jeszcze nigdy nie widzieliście ;] https://www.flickr.com/photos/jwtoinou/albums/page2 Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Widzieliśmy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts