michalll Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 m249 para A&K ris EB kopia eotecha 552 grip KAC bipod "harris" mag 100rd (orginalny, nie strzela) zawieszenie 3 pkt. Quote Link to post Share on other sites
zia Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 M249 PJ Farby NFM - wywalony heat cover - lufa wewnętrzna 509 mm - kolimator RD30 Military Type G&P <LINK> Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Pare fotek minimi PARA(SPecnaArms) przerobionego na mk46 Przerobione: Regulator gazowy-odcięty tłumik płomienia PARA-odcięta część i przyklejony tłumik płomiena M4(KAC) Dodane: Szyny RIS/RAS-góra dół Zdjęte: Rączka transportowa Prawdopodobnie poleci też dwójnóg Ciężko zrobić/niewykonalne-usunięcie montażu karabinu na pojazdach(mk46 tego nie ma, jego cięższy brat mk48 taK) -usunięcie gniazda magazynków(brak w mk46) Enjoy Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 M249 PJ MkI Założone górne szyny RAS robione na maszynie CNC szyny dolne robione w domowym zaciszu ;) Do tego rączka RIS z dwójnogiem. Puszka z laserem (działającym) Kolimator Aimpoint. Krabin mocy ok 400fps wyposażony w blow back A teraz wielki finał! Klik! -> link poniżej PS. z czasem wrzucę zdjęcia w wersji CQB Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 Tak jak pisałem wcześniej foty wersji CQB ;) M249 CQB w układzie BullPup M249 CQB BullPup Compact Karabin jest w pełni funkcjonalny spust działa jak w normalnej wersji a konstrukcja korpusu czy GB nie jest w żaden sposób naruszana, bez problemu można wrócić do poprzedniej klasycznej wersji. Świetne rozwiązanie dla osób którym przeszkadzają gabaryty karabinu maszynowego ;) Niestety w układzie tym niemożliwe jest podłączenie magazynka pudełkowego (technicznie jest to możliwe jednak nie da się wtedy wygodnie trzymać) Chyba że podłączyć magazynek "szmaciany" na 100 naboi. W brew pozorom waga niestety nie zmalała jednak znacznie wzrosła manewrowość. Z uwagi na brak kolby ciężar gearboxa spoczywa na ramieniu jednak jest równoważony przez przednią część z bateria szynami i kolimatorem dzięki czemu rozkład masy jest w miarę wyrównany. Nie to co w wersji klasycznej. Plusy: -Krótka sylwetka i długa lufa -Równiej rozłożony ciężar -Większa mobilność z uwagi na mniejsze rozmiary. -Jest równie wygodny dla prawo ręcznych jak i lewo ręcznych Minusy: - Nie można korzystać z magazynka pudełkowego. - Duża masa w porównaniu do rozmiarów - Można ogłuchnąć od pracy tłoka i blow-back'a ;) - nieco utrudnione strzelanie z pozycji leżącej Ale do budynków jest jak znalazł :) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 (edited) Moje M249 przerobione na MK46. Wewnętrzne zmiany: - BU Guardera, - silnik ITU Guardera, - zębatki SHS 18:1, - tłok JBU POM z metalowymi zębami, - sprężyna M120 G&G, - komora HU CA, - przerobiona dysza DF od AUGa, - okablowanie wykonane z kabli głośnikowych pozwalające na podkręcanie boxów z niezależnego zasilania (nie z baterii napędzającej replikę) podczas ściągania spustu lub poprzez przycisk. Daje 430FPSów i około 20 k/s (ROF zmierzony orientacyjnie na tą chwilę przy pomocy mikrofonu, konkretne pomiary będą później). Zewnętrzne zmiany: - usunięty Bipod, - usunięty montaż do podstawy trójnożnej/mocowania na pojazdach, - dolny RIS (chiński), - górne RIS (chiński), - kolba od CA, - Gripod (chiński), - wykonana na zamówienie, stalowa lufa oraz blok gazowy od MK46, oksydowane na gorąco. - jeden mały reanimowany box od CA, jeden duży box od CA oraz dwa duże chińskie boxy, wszystkie przystosowane do podręcania wspomnianego wyżej (dużych boxów brak na fotkach). Edited May 24, 2010 by FRAGER Quote Link to post Share on other sites
giger Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Mój weteran :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Replika na bazie M249 MK2 z A&K przeprowadzone zmiany: - charakteryzacja aerografem i papierem ściernym - kolba składana Classic Army - szyna montażowa pod optykę - luneta ELCAN 4x Guarder - Magazynek elektryczny na 2000 kulek MAG - sprężyna M130 - wzmocniony tłok - wzmocniona głowica tłoka - wzmocniona prowadnica sprężyny - lufa precyzyjna 6,03 Mad Bull - okablowanie niskooporowe - silikonowa gumka hop-up - komora hop-up Classic Army - oryginalna taśma nabojowa (zbite spłonki, brak materiału miotającego) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 No to czas na mojego Sławusia. M249 Para z długą lufą P&J Rozbrojona taśma amunicyjna Elcan M145 Quote Link to post Share on other sites
pedr123 Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Prawie Mk46 przerobiony z M249 Zewnętrzne zmiany: - górne ris (odcięte od M4) - dolne ris (odcięte od M16) - nacięcia na lufie robione ręcznie, tłumik płomienia od M4 - usunięty montaż do podstawy trójnożnej/mocowania na pojazdach - usunięta rączka transportowa - usunięty dwójnóg Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 M249 w wersji między MKII a Para, w takim konfigu najlepiej mi leży. Ale w każdej chwili mogę go przerobić na wszystkie popularne wersje. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 No to i ja się pochwalę :D. M249 od Specna Arms Szyna ris dolna - chińczyk Kolba i prowadnicza od emeczki tłumik dźwięku zakrywający przedłużoną lufę W GB: Zestaw DF do emeczek Spring m120 od Guardera A wszystko zasilane Lipolem 11.1 3300 robi niezłą kosiarkę :D Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 (edited) No to i ja dorzucę swoje 3grosze. na początku był to PJ PARA. spring 130+ modify zebatki ultimate helical extreme torque up głowica tłoka i głowica cylindra modify dysza i cylinder DF od BU m16 tłok ultimate z metalowymi zębami lufa 6.03 gunner 540mm gumka systema komora hopsiup CA 2 boxy na 2500bb od MAG risy CNC kolba GP elcan chinol grip chinol Edited April 22, 2012 by axelrybaczewski Quote Link to post Share on other sites
koper12345 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 (edited) To i ja się pochwalę :) M249 od PJ wersja PARA spring m130 guarder lufa precyzyjna Deep Fire 6.04 gumka hop siup systemka Mosfet z AB + kable niskooporowe Szyna dolna Ris <chinol> Elcan <chinol> Do tego lipo 11,1 26/50C 3350 i całkiem ładnie bangla :) http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/581260_434087053272203_100000127376669_1787694_2103228388_n.jpg Edited April 26, 2012 by koper12345 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Mój mutant na bazie M249: z rączką pionową jest niewiarygodnie wręcz wygodny. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Moje M249 Para. P&J w cudem w środku PEQ2 VFC Grip-pod chinol. Zawieszenie CA ( teraz zmiecione z powierzchni Ziemi ) Box mały CA Taktyczne kable-sylikonki Quote Link to post Share on other sites
DevilFish Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) M249 Para zrobione z Mk2. PJ z wymienionymi bebechami (większość SHS, komora CA, gumka Systema), dolnym RISem skonstruowanym metodą chałupniczą z szyn G36. Na zdjęciu dla bajeru z podwieszonym oryginalnym boxem od ostrego M249. - gripod ACM - AN/PEQ Boysa - kopia EOTech'a ACM Docelowo mały box, kolba przerobiona na jakąś z M4, ACOG Walthera i malowanie w oliwce. Edited February 23, 2013 by DevilFish Quote Link to post Share on other sites
DevilFish Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Doszło nieco modyfikacji: - EOTech zamieniony na kolimator ACOGa - kolba Para wymieniona na kolbę M4 SF - chwilowo brak pudła na baterię, pękło na mrozie - wywaliłem blok gazowy Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 16, 2014 Report Share Posted August 16, 2014 (edited) Moja wizja M249 Było to MKII Zmiany: - Kolba od SCAR'a - Tłumki zamiast lufy zewnętrznej, lufa wew wystaje dosłownie 2mm. do poprawy. Wnętrze 3-letni stock, obecnie ok. 400 fps i 11 rps, Komora CA w drodze, potem dobiorę do niej dyszę i zajmę się tuningiem mocowym. Na początek projekt do którego dążę: A tak wygląda obecnie: Jak widać trochę jeszcze zostało do zrobienia. Edited August 16, 2014 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Można połączyć z postem wyżej. Moja wizja M249 ciąg dalszy. Baza - MKII od P&J Zmiany zewnętrzne: - Kolba od Scar'a - Eotech 551 chiński - Front RIS od M4 + okładziny - Najprostszy chwyt taktyczny - chwyt skośny okazał się niezbyt wygodny. - Zdjęty dwójnóg - Tłumki zamiast lufy zewnętrznej - Pomalowana farbami Fosco Zmiany wewnętrzne: - Mosfet Gate Nano SSR - Kable modelarskie - Komora Hop-Up CA - Gumka Hop-UP CA - Dysza BU M4 Protech - Tłok SHS 15 stalowych zębów - Sprężyna M130 Guarder - 465 FPS Zewnętrznie został mi tylko mały box, do kupienia po nowym roku. Wewnętrznie w planach Bore up od Guardera i dociągnięcie do 500 fps. Więcej zdjęć: https://plus.google.com/photos/103774250491954067317/albums/6047329134198516017?banner=pwa Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 (edited) https://fbcdn-photos...7ac177543efbbf1 -zębatki Ultimate - tłok Ultimate - M130 tornado - Dysza M16 BU Guarder - komora HU Classic Army - gumka HU Systema - głowica tłoka Prometheusa alu - lufa na 510mm - okablowanie niskooporowe wraz z mosfetem i możliwością wsadzenia baterii do magazynka Ogólnie replika jest przepyszana. Wszystko spasowane, nic nie lata. (...) Zapoznaj się z zasadami tego podforum.. Edited May 20, 2015 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts