Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

To nie jest shitmetal. Nie wiem czy da się przerobić, ale na pewno można go rozkręcić i zmienić spust. Korpus jest raczej matowy. Nie używałem nigdy glocka ksc a colta kupiłem bo mi pasuje do stylizacji i jest tani oraz zbiera dobre opinie.

Niestety napotkałem się na to czego się obawiałem- magazynek jest ciut ciut rozszczelniony; zamiast 43 strzałów po nabiciu green gazem (za 4 razem) wystrzeliłem ok. 28.

Będzie trzeba zrobić test na magu KSC

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Domyślam się ze można zmienić spust ale gdzie dostać ten do meu? To jest problem dlatego myślałem żeby samemu go przerobić, tylko nie wiem czy różni się jakoś od tego standardowego np długością i czy musi być konkretnej firmy? Bo wyszlifować, ponacinać i zrobić otwory to nie problem

Jak precyzyjnie muszą być wykonane części wewnętrzne i spust? Bo mam opcje dogadania się z konserwatorem z muzeum lotnictwa który dysponuje sprzętem nie idealnym ale chyba wystarczającym żeby wszystko działało jak należy. CNC tam nie ma ale ręczne frezarki i tokarki w fachowych rekach to tez klasa.

Czy jeśli wszystko w miarę możliwości wymienię w środku na stal to będzie to działało na green gazie? Ewentualnie z aluminium lotniczego bebechy bo wraków maja tam tony :uśmiech:

PS:

Bardzo przepraszam za wszystkie błędy spowodowane ledwo działającą klawiatura i zepsutym altem a nie brakiem szacunku do języka ojczystego.

PS2:

Jak się go rozbiera? W miarę realistycznie czy śrubki jak zabawka?

Edited by grnape

To jest wykonane na pewno z żeliwa od kaloryferów :-P

Kolega rucznoi naprawił mi magazynek- dokręcił i przesmarował. Nic nie syczy ale no zobaczymy jutro. Magazynek po małym rockręceniu składa się z.... 2 części :D

Edited by volf13
  • 2 weeks later...

Były małe problemy z "przeciekaniem" gazu ale to wina sperforowanego chińskiego o-ringa. Pistolet w stosunku cena jakość oceniam na 5- . Za to, że na obecną chwilę nie ma takiego z silnym blow backiem, średnią gazożernością oraz wykonaniem. Do tego dochodzą oznaczenia, ciężar, bezpiecznik i w miarę możliwości regulowany hop up no i wszystko ładnie spasowane, nic się nie telepie.

Minus wystawiam za ten magazynek i za uszczelkę.

Kolor: czarny mat

:uśmiech:

Polecam 8) ale na chwilę obecną nie ma na taiwanie

Zdjęcia pistoletu w moim poście:

http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...t&p=1198812

Edited by volf13

Takie wyrwane z kontekstu mam pytanie (proszę po prostu o odpowiedź, a nie miliard komentarzy typu "Po co?"; "Pogrzało cię?" etc.)

Czy do tego colta dałoby się zamontować lufę (bądź adapter) z możliwością dokręcenia tłumika?

Edited by Navras

mogę coś napisać o tych coltach bo jestem posiadaczem, kupiłem jakiś miech temu 2 takie colty dla mnie i 'znajomej' po otworzeniu pudełka byliśmy w szoku pięknie zrobione, świetnie leży w dłoni + waga idealnie ale po krótkim przeglądaniu znaleźliśmy pierwsze wady a właściwie 'wadę' cały magazynek nadaję sie do wymiany... po pierwsze w górnej części magazynka szczęki "nadłamane" tak więc pistolety zapakowaliśmy ładnie i pojechaliśmy z powrotem do krakmana, na szczęście usterka wymieniona na miejscu na lepsze i bardziej masywne szczęki, gdy dojechaliśmy do domu znaleźliśmy kolejny problem z magiem tym razem z zaworów lekko gaż ucieka, za radą zawór wykręciłem, zmieniłem uszczelkę ale nie pomogło nic...

i tu moje pytanie czy można to jakoś uszczelnić? czytałem ze podobno smar sylikonowy może pomóc, czy może to wina zaworu i lepiej kupić nowy odrazu?

Gość z krakmana mówił ze cała seria tych pistoletów ma problemy z magazynkami

Niestety, niefortunnie nie używam ale jeżeli zabawa w dokręcanie i zakręcanie magazynka na każdej strzelance po 3/4 razy ma być przyjemna to ja dziękuje :roll:

W (nie/)długim czasie chciałem stać się posiadaczem magazynka marui ale niestety jak będzie ciepło (w miarę ciepło) tak +7 stopni czyli podejrzewam marzec/kwieceń.

Chyba, że ktoś mi udostępni ale podejrzewam, że znajdzie się ktoś kto kupi taki magazynek.

Trochę głupio tak kupować magazynek +/- 100zł do pistoletu za 200 :twisted: ale co zrobić może się kiedyś przyda