jadefire Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 (edited) Wreszcie dotarł po pewnych perypetiach (Testy wykonałem na gazie Guarder'a 2000ml) Pierwsze wrażenie - solidnie zbudowany, recenzje na RWA raczej obiektywne i wiarygodne. Prezentuje się rewelacyjnie, ma zwartą i solidną konstrukcję. Wielkie brawa dla budowy gniazda magazynka. Magazynek po załadowaniu w ogóle się nie rusza i nie kiwa na boki (np. mój G&P GBB WOC20 ma luzy na magazynkach co jest irytujące). Wewnątrz ma wszystko w metalu w miarę solidnie (najprawdopodobniej stal tak jak zewnętrzny korpus). Odbijak zamka jest tylko z polimeru ale konstrukcja jest tak banalna, że bez problemu będzie można odlać sobie coś podobnego i "stuningować" jakąś gumą amortyzującą uderzenie zamka. Strzelanie bez kulek: w porównaniu do WOC20 (modyfikowanego i dopieszczonego) kopnięcie GHK na Guarder Red Gas jest o wiele bardziej odczuwalne. Naprawdę broń lata w dłoni i dostarcza wrażeń (oczywiście ma się nijak to do oryginału). Magazynek: oczywiście GHK, polimerowy feeding lip na kulki - totalne nieporozumienie. Goście z GHK powinni ten jeden element oddać komuś do produkcji może G&P albo ProWin bo po prostu takiej kichy to świat nie widział. Gaz w magazynku - cholernie duża niespodzianka. Układ dwóch oddzielnych komór (pierwszy rzut oka magazynek wewnątrz wygląda jak na CO2 - dwa cylindryczne zbiorniki) pozwala na wypakowanie naprawdę porządnej serii 30 kulek (jeśli komuś zależy na real'u) na niemalże pełnej mocy. Naprawdę robi wrażenie. Wolniutko się schładza i można wycisnąć całą serię bez obawy, że nastąpi drastyczny spadek mocy. Waląc po 3 - 5 kulek spokojnie wystrzelamy kulki bez obawy o spadek FPS. Dla porównania WOC20 na zmienionej sprężynie młoteczka, RedGas i magazynkach G&P Magpul nie pozwala na wywalenie całej serii. Trzeba po 3 - 4 kulki w odstępach między seriami żeby replika waliła jak trzeba. Brawo dla GHK za układ gazowy magazynka, ale kop w dupsko za plastikowy feeding lip :) (póki co udało mi się oddać 5 strzałów kulkami - magazynek w ogóle nie podaje kulek - będzie trzeba rozebrać i Proxxonem przejechać wewnątrz) Opinia jest subiektywna i moja. Każdy zobaczy coś innego w ww. AKM'ie i na pewno ktoś nie podzieli mojego zdania. Pozdrawiam EDIT: Dysza ładująca kulki jest polimerowa Edited April 22, 2011 by jadefire Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 (edited) Moja cymka 048s to co w niej zmieniłem: zmiana drewna (łoże + nakładka ma rurę gazową) - chęć posiadania RIS btw. pozdrawiam Wszystkich fanów AK :icon_biggrin: Edited May 4, 2011 by mirus Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 (edited) Witam. Oto dwa AKMS: Cyma 048s ( tam gdzie są dwa to ten na górze oraz samotnie tam gdzie jest jeden AKMS ) Wymieniona Sprężynka 130 Wymieniona gumka Ho pup Drewienka ( łoże oraz rura gazowa z nakładką ) z ostrego AKMS Osłabiacz podrzutu z ostrego AKMS Pasek - oryginal WP :) Chwyt - imitujący bekalitowe chwyty ( made in hong kong ) Bagnet WP 6h4 ( jak widać pasuje - dzięki pilnikowi oraz oryginalnemu osłabiaczowi podrzutu ) RK-10 Drewno z ww. cymki ( stockowe w RK-10 to jakiś żart i pomyłka ) Pasek - WP Edited May 27, 2011 by Fidel64 Quote Link to post Share on other sites
Fidel64 Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 (edited) Cyma 048s Wymieniona Sprężynka 130 Wymieniona gumka Ho pup Drewienka ( łoże oraz rura gazowa z nakładką ) z ostrego AKMS Osłabiacz podrzutu z ostrego AKMS Pasek - oryginal WP :) Chwyt - imitujący bekalitowe chwyty ( made in hong kong ) Edited June 14, 2011 by Fidel64 Quote Link to post Share on other sites
dodge6666 Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 AKM od GHK Kilka modyfikacji, sporo oryginalnych części :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 26, 2011 Report Share Posted August 26, 2011 AKM z PGO-7B (CM.048M) AKS-74U stylizowany na Zastavę z afgańskiej fotki (RK-01SW) AKMS (RK-10S) Bez porównania między wyrobem Cymy a Boyi - laik myślał, że Bojec to ostry. ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Małe zmiany kosmetyczne: Przyrządy trytowe, bagnet treningowy, i jakieś tam duperele. Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Mój AKM od cymy 048m. Tak, tak, wiem... trochę przesadziłem ze ścieraniem farby... :P Quote Link to post Share on other sites
oseet Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 (edited) Hejka wszystkim To jest moje maleństwo, dodana jest luneta 3-9x42AO oraz tłumik własnej produkcji, działa ale jest to bardziej dla wyglądu, a wewnątrz wymieniana sprężyna, dodany Mosfet, oraz bakteryjka li-po 11,1 , "aby kosiarką być"... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c16458b80e8ad21b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43fe8ea3f8ffd214.html Edited December 11, 2011 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Mój AKM (cm048m ) . - kolba , łoże , nakładka z rurą gazową , pas nośny - od ostrego AKM w środku : - silnik TU ELEMENT - BU guarder - tłok z wszystkimi stalowymi zębami JG - głowica tłoka wyciszona ICS - łożyskowana prowadnica sprężyny -sprężyna 140 guarder - gumka hop up systemy -lufa gunner 6,03mm - kable niskooporowe ok. 500fps na pokładzie . Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 AKMS Boyi po kolejnych zmianach zewnętrznych. W planach szyna boczna. Wewnątrz ponad 500 fps. Quote Link to post Share on other sites
mati9714 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 (edited) AKMS Boyi Rk10S z ostrego: -pas nośny -front przedni -magazynki Replika za oksydowana na zimno,jeszcze nie dokończony trzeba wprowadzić małe poprawki:) http://imageshack.us/photo/my-images/42/dsc07881sd.jpg/ Edited February 10, 2012 by mati9714 Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) "Znowu cyma" czyli moje brzydactwo: Od prawie dwóch lat stałe 400 FPS gdzie wymieniam raz na jakiś czas tylko gumkę hopsiupa. Drewno od ostrego, a zawieszenie z Rosji. Reszta to mój czas i wyobraźnia. ;) Edited May 8, 2012 by Adi.K Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 AKMS Boyi. Aktualnie na sprzedaż. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Typ. Wszystko stalowe i oksydowane. Czekam na chwyt pistoletowy sklejkowy. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 CM048M i Cm042 Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Cyma 0.48M z granatnikiem Boyi czyli AKM z GP-25 :icon_wink: Full stock z repliką suwadła i pobejcowanymi drewnami. WOG jeszcze przed malowaniem ryfla. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) Mój Rk-10s drewna bejcowane, środek stock w realu drewna są troszke ciemniejsze Edited July 1, 2013 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 (edited) Edited August 19, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Mój AKMSU: -Baza to RK-12, co się dało wymienione na stal. -Drewna potraktowane szelakiem. W przyszłości może będą wymienione na drewna od Bułgarskiego AKS-74U ewentualnie RISy. -Magazynek od ostrego RPK-47, nie mam pojęcia jakiej produkcji, ma chyba pieczątkę Iżewska. Dostałem go praktycznie nowego, nieużywanego. Wkład od maga CYMA RPK. -Chwyt śliwkowy zwężony ACM. -Żgut rocznik 2013. -Zawieszenie czarne SPOSN. -Zdemontowany jaskółczy ogon. Dojdzie jeszcze rura gazowa RIS i na to kolimator PK-A. Replika trochę stylizowana, ale głównie robiona pod strzelanki. Zastanawiam się gdzie tu zamocować latarkę surfire... W zapasie mam magazynek śliwkowy, pasek radziecki i normalny gwizdek. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted August 31, 2013 Report Share Posted August 31, 2013 - szyna od kbs wz. 96 BERYL - kopia AFG Magpul - łoże od kbs wz. 96 BERYL + szyna RIS - gumowa stopka kolby - powiększona dźwignia zaczepu magazynka od CAA TACTICAL - stippling gruby na chwycie pistoletowym - stippling drobny na magazynku - półka na bezpieczniku/przełączniku rodzaju ognia - dźwignia przeładowania z lewej strony - wycięcie w bezpieczniku/przełączniku rodzaju ognia zatrzymujące dźwignię przeładowania Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Up. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts