grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Na innych chińskich nie widziałem prawdę mówiąc EOTech na osłonie baterii, a u mnie proszę jest... Tylko FOR LAW jest napisane razem :-F Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
koho Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Ja widziałem - ale ponieważ to chińskie, więc raz jest a raz nie ma. Poprzednia partia z tego samego źródła, z którego ja kupowałem, miała logo Eotecha. Ale było jakieś takie wielkie :D. Napis "For law and..." na mojej kopii też jest za duży, w porównaniu do oryginałów. Cóż - nie można mieć wszystkiego. Chyba, że ktoś ma obrzydliwie dużo pieniędzy - wtedy zawsze można nabyć prawdziwka :P. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Jeszcze tak dodam nawiasem, że się lekko boję samoistnego zużywania baterii, tak więc po każdym użyciu wyjmuję, co jest swoistym batalionem z wyjmowaniem klapki :P Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
piotras1001 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Co do Twojego pytania o Tomkapl to właśnie u niego zamówiłem EoTecha 552 wszyscy zachwalają go jako sprzedawce i ten kolimator też zachwalają jak dostane i przetestuje to sie odezwe. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
DZIKI GHOST Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Witam, no to teraz ja ;) Jeśli chodzi o samego Tomkapl to z całą odpowiedzialnością mogę go polecić jako sprzedającego. Jest na prawdę gody polecenie i zaufania. Co do Eotech'a od niego to dzisiaj przeszedł test bojowy, krótki bo krótki ale zawsze test. Na początku zacznę od wrażenia estetycznego. Kopia jest świetnie wykonana, masywna i solidnie trzyma się na szynie. Zakrywki które w tym przypadku są razem z kolimatorem są z jakiegoś tworzywa i po założeniu idealnie zgrały się w jedną całość. Troszkę musiałem popracować nad jedną w zakrywek bo coś ciężko się otwierała i zamykała, ale mały pilniczek i wszystko teraz gra :) Jeśli chodzi o samo celowanie to: plamka jest rewelacyjna i wygląda TAK, sprawuje się bardzo dobrze. Co do duchów, to w terenie ich nie zaobserwowałem, natomiast występowały w domu przy sztucznym świetle i pod specyficznym kątem w stosunku do tego światła, być może kiedyś w terenie podczas słonecznego dnia też uzyskam taki kąt ale jak na razie nic takiego nie wystąpiło. Regulacja w pionie i poziomie praktycznie przez całą szerokość i wysokość. Sama regulacja jeśli chodzi o poziom jest dość płynna, natomiast pion jest inny niż zazwyczaj. Być może jest to tylko w moim modelu, ale do góry odbywa się w pewnych kokach. Kręci się, kręci a plamka w miejscu, a po chwili troszkę podskoczy, natomiast jeśli chcemy ja obniżyć idzie już normalnie, płynnie. Podsumowując, myślę, że warto jest zainwestować w tą kopię jeśli ktoś nie chce lub nie ma kasy aby kupować coś renomowanego, tym bardziej, że jest to chyba obecnie najtańsza oferta ;) Pozdrawiam Dziki Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Nie chcę zakładać nowego tematu więc pisze tutaj. W moim EOtechu G&P prawie nie widać punktu. Chyba jest uszkodzona ten laser. Da się to naprawić małym kosztem? Pozdrawiam Snopek Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Może poszło okablowanie, albo bateria po prostu? Teraz mój EOTech 551... Praktycznie zero regulacji... Nakręciłem się z 20 kółek w poziomie i przeskoczyło i jest na środku. Całe szczęście, że akurat punkt jest tam gdzie trafiam. Prawie idealnie. Chyba czeka mnie takie coś: http://www.airsoftcanada.com/showthread.ph...ight=eotech+552 Tylko nie wiem jak to się ma w przypadku 551-nki. Wie ktoś może? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Batkę wymieniałem na nową i nic Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 (edited) EDIT: Kolejny "bitwy" z moim kochanym EOTkiem. Co do regulacji, JEST! :D Trzeba nakręcić się z 20-30 razy jak nie więcej kółkiem do koońcaaa i wtedy jest normalna. Wygląda to tak jakby się coś zablokowało i już jest. Regulacja niestety tylko w poziomie, ALE jest na całą szybkę, że tak to ujmę więc naprawdę jestem zadowolony. Ocenę jaką był mu dał to zdecydowanie zasłużone 10/10! Cena, wykonanie zarówno zewnętrzne i wewnętrzne [kropka, malowanie, metal] pozytywnie zaskakują. No i jedno z ważniejszych, całkowity brak ducha ;) Pozdrawiam. PS: Rekomendacja grzechotnika :ok: Edited December 9, 2009 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Ja mam wersję z GFC na paluszki R1. Pierwotnie miałem wersję na L44, ale były z nią problemy w stylu wyłączania się pod wpływem wstrząsów. Nowa wersja ma nieco inny znak celowania (tylko kółko z kropką - wcześniej było kółko i 3 kropki schodzące w dół), ale za to obraz jest w zasadzie bez ducha (tylko w specyficznych warunkach się pojawia przy sztucznym oświetleniu). Odbicie też minimalne, a punkt wyraźny. Regulacja działa. Kolimator kupiłem w jakimś sklepie w Łodzi o prawie 100 zł taniej niż z Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Trochę fotek. Kiepska jakość, kiepskie oświetlenie. Zdjęć znaku celowniczego nie zrobiłem bo nie umiem :D Nie dało się zrobić, bo szum taki jak cholera. Chyba przez tą przyciemnianą szybkę... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Swoją droga warto jeszcze zainwestować ok 30 zł w osłonę przedniej szybki. u mnie 3 razy ratowała te 300 zł od zbicia. Quote Link to post Share on other sites
piotras1001 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Właśnie sie tak zastanawiałem czy ją zakładać (osłone szybki) bo jakos nie bardzo mi sie z tym podaba ,ale chyba jednak sie na nią skusze jak ma byc zaraz zbita hehe. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Myślę, że te - 2 punkty ( ;) ) do wyglądu to i tak mała strata w porównaniu do zbitego kolimatora... Quote Link to post Share on other sites
piotras1001 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Wiesz już nie patrze na LANS choć nie powiem fajnie jest mieć coś z wysokiej półki, ale już tak nie patrze.Patrze na użyteczność no i na cene. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted January 2, 2010 Author Report Share Posted January 2, 2010 Gdzie można dostać taką osłonkę ??? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Np. na specshopie lub allegro. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Ja kupiłem na gunfire, sporo tego będzie. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted February 3, 2010 Author Report Share Posted February 3, 2010 Może wiecie czy jest możliwość wymiany szybek w Eotechu jeśli tak to gdzie ?? Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 podpinam się do pytania kolegi wyżej... osłonkę planowałem kupić - nie zdążyłem. rozkręciłem tego eotecha i nie wiem czy to będzie tak łatwo wymienić... tak więc inwestujcie te 30pln, bo może byc potem bardzo nieprzyjemna niespodzianka :/ Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Ludzie! Na moje oko... hmm jest to z 5-ty temat o zbitej szybie w kolimatorze. Poszukajcie... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Można zastąpić ją na przykład cienką plexi ale tak czy siak nie będzie to samo co przy oryginalnej szybce... Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 ... Ponieważ plexi zniekształca obraz... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Osłona też jest z jakiegoś szajs plastiku, ale przynajmniej wydasz 30, a nie 300 zł na nowy kolimator. Osłona też zniekształca obraz żeby nie było, ale celując obuocznie nie jest to problemem. Quote Link to post Share on other sites
Loganziom Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 (edited) Polecam tomkapl Edited May 7, 2010 by Loganziom Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts