MarinesPL Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 (edited) Pro-Arms także mają okrąg z trzema kropkami. Skąd wiem? Na casg.pl są zdjęcia tego Eotecha, razem z widocznym punktem celowniczym. Edited June 5, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Dziś dotarł do mnie Eotech od Viamortisa. Zewnętrznie ładny, dobry metal, ogólnie oceniłbym na 9/10. Ładna farba, jedynie osłony wieją tandetą z bliska, ot taki chiński, lekko gumowy plastik, słabej jakości. Przedni panel i szybki jak najbardziej w porządku. Przyciski lekko się naciska, nie trzeba siłować się z kolimatorem, żeby coś przełączyć. Poza tym brak oznaczeń, choć mi to osobiście nie przeszkadza, olewam to. Dalej, duch widoczny jedynie w słabo oświetlonym pomieszczeniu, na dworze obyło się bez niego. Kolor zielony w sumie mało potrzebny, wyregulowany na maxa nie najlepiej sprawdza się w jasny dzień. Kropka (a raczej punkt) podobna jak w Pro-Armsie tzn. kółko i trzy kropki. Regulacja prawo-lewo działa, góra-dół nieco mniej reaguje na przekręcenie i trzeba w rezultacie zrobić więcej obrotów. Rzecz jasna polecam, warto! Dobiorę się do aparatu, to wstawię parę zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Ups, wygasła mi edycja. W niedzielę mam strzelankę i nie chcę, już pozbawić życia swojego kolimatora. W zestawie były jeszcze osłonki flip-up, takie czarne z dziadowej gumy i dopóki nie załatwię przezroczystej ochrony kolimatora, będę strzelał obuocznie. I pytanie, jak tą osłonkę założyć? Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 rozkręć obudowe zewnętrzna i załóż z osłonką Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Dzisiaj otrzymałem Eotecha od użytkownika Tomekpl (świetny sprzedawca, polecam) Pierwsze wrażenie: bardzo pozytywne. Konstrukcja masywna (273g), bardzo dobrze wyglądająca. Przyciski działają bardzo płynnie. Koli włączą się jednym przyciskiem a wyłącza dwoma. Regulacja w pionie i poziomie działa. Efekt ducha w domu nie zaobserwowany. 20 stopni natężenia. Obawiam się, że na pełnym słońcu nie da rady ale jest rada a mianowicie: Flipy - niezłe wykonanie. Montaż bezproblemowy ale mają jak dla mnie jedną wadę: niespasowanie i wystający drut: https://picasaweb.google.com/TeZaPL/Eotech552#5628134190908571234 Montaż QD spoko ale wolę standardowy. Podoba mi się kiedy osiągniemy max natężenie to celownik przestaje migać. Ocenę wystawię dopiero po prawdziwym przetestowaniu i podzielę się opinią ale już wiem, że celowanie dwuoczne jest ekstra. eMka wygląda teraz mocarnie :maniak_luzik: kilka zdjęć https://picasaweb.google.com/TeZaPL/Eotech552 Edited July 11, 2011 by tezapl Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Zalozylem tą osłonkę strasznie straszny syf. Wczoraj grałem na ulewie i nic - wszystko ładnie działa. Mała uwaga - śrubki są beznadziejne - te w przednim panelu już lekko zardzewiały. Z osłonką wykombinowalem tak - kupilem w auchan jakies gogle ochronne za 10 zł z cienką szybką, wyciąłem i przykleiłem czarną taśmą teflonową. Nie zniekształca, ładnie chroni i nie wystaje jak ta z gunfire do eotecha. Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 a mógłbyś wkleić zdjęcie jak zamontowałeś na taśme? Quote Link to post Share on other sites
marcin761 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 (edited) Dostałem eotecha 552 od Tomekpl i powiem wam że jest super. Bardzo dobre wrażenie ogólne, dobrze spasowane flipy, wszystko pracuje poprostu pięknie, do tego te oznaczenia... Poprostu malina! Edited July 24, 2011 by marcin761 Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Padl mi kolimator po mokrej strzelance, chyba elektronika zamokla, ale nastepnego dnia jeszcze swiecil, wyjalem baterie i od tego momentu zdechl, rozkrecalem , niby suche, suszyl sie 1 dzien i dalej nic ;( jakies pomysly ? Moj jest taki zeby wywalic cala plytke i wsadzic 1 czerwona diode z tym lusterkiem ? + rezystor i po wlozeniu bateri bedzie poprostu swiecic, tylko w srodku sa 2 diody, ktos wie po co ? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Te Eotechy mają chyba 2 kolory? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Mają. Zdjęcia spróbuje niedługo załatwić. Tak ogólnie mówiąc, przy czarnej taśmie szybkę ochronną ledwo widać, zdecydowanie mniej niż tej oslonce. Jakby spojrzeć przez szybkę do środka na ten laserek co wyświetla znaczek, na tym malutkim "prostokącie" z którego idzie światło od kolimatora, też macie obklejone to do okoła czarnym klejem? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Tak 2 kolory, ale nie wsponialem ze jedna dioda jest dwukolorowa ;) Takze nie wiem po co ta druga, chyba dla picu zeby sie swiecila :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Testował ktoś ten kolimator z BlackSword ? http://blacksword.pl/product-pol-306-BS-Replika-celownika-kolimatorowego-EoTech-552.html Quote Link to post Share on other sites
Kamil6os Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Ja też kupiłem eotech'a (nowsza wersja) od tomkapl juz jakiś poł roku temu, miałem awarię, jakiś kabelek się przerwał, wysłałem, tomekpl naprawił i dostałem go po kilku dniach. Teraz nie mam żadnych usterek, wszystko działa jak należy. Zdecydowanie polecam!! Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Mam takie pytanie bo nie znalazłem tematu jak chronić eotecha a dopiero się przymierzam do zakupu i jak wcześniej wyczytałem osłonki tego typu http://gunfire.pl/product-pol-1152191468-Oslona-na-kolimator-.html http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=41_55&products_id=354 zniekształcają obraz na zbrojowni jest to napisane wprost a na gunfire jest słaba opinia i stąd moje pytanie jak chronić swojego eotecha przed kulkami. Nie chciałbym aby popękały mi szybki. Jest jakiś inny sposób aby go zabezpieczyć czy ten jest jedyny? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Kupujesz cienkie gogle ochronne w markecie i wycinasz mały kwadracik, po czym zaklejasz czarną taśmą teflonową. Z paru metrów nie widać, chroni i nie wystaje tak bardzo. Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 po rozkreceniu nie mam zielonego koloru celownika, nic nie jest urwane, nowe baterie. Co mogło się stać? Jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Może ktoś wstawić zdjęcie jak wygląda taka osłonka. Jak ciąć takie plastikowe okulary żeby ich zupełnie nie zniszczyć. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 To mają być gogle kolego, gogle. Coś takiego u mnie szło nożyczkami. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Dobra dzięki już wiem o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Dobrym patentem jest też podgrzany np zapalniczką nóż do tapet (taki na żyletki) Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 internauta84 Eotech to coś takiego inaczej kolimator otwarty. Post stanowi odpowiedź na wypowiedź: <link usunięto> mój kolega ostatnio i musze przyznać że sprzęt konkretny. Dobry kolimator ma regulacje w pionie i poziomie oraz regulowaną jasność plamki. Ten sprzęcik to konkret. /LgN Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 Eotech to kolimator zamknięty. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 No w sumie racja... ale napewno jest mniej zamknięty od tego z linku :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
kaszubskc Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 Witam. Niedawno na allegro znalazłem takiego eotecha: http://allegro.pl/kolimator-typ-eotech-551-holo-sight-mega-jakosc-i1782750399.html . Czy ktoś używał takiego? Czy warto go kupić czy lepiej dozbierać na coś lepszego? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts