staraadmina Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Witam, ostatnio napaliłem się na jakiś pistolecik napędzany CO2... znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item845129171_walthe...j_mega_moc.html Moje pytanie brzmi czy ktoś z was kiedykolwiek spotkał się z taką repliką (chodzi mi tu o identyfikacje modelu na podstawie opakowania produktu , patrz. ostatnie zdjęcie - identyfikacja firmy tej repliki, pozwoli mi na znalezienie jakiś informacji na jej temat/ osiągach etc.) Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 wygląda mi to na umarexa wygląd z załączonych zdjęć poprawny co do jakości niewiem niemiałem ale jeżeli chcesz tym strzelać do ludzi na strzelankach to raczej nie nadaje się do tego z powodu nizbyt bezpiecznej mocy (ustalenia na tą moc przewidują strzelanie z odległości większej niż 15 metrów) naprawdę można kogoś tą zabawką uszkodzić Quote Link to post Share on other sites
staraadmina Posted December 11, 2009 Author Report Share Posted December 11, 2009 Dzięki za info :). Oczywiście nie zamierzam strzelać z tego do ludzi :P (chyba) - szukam czegoś do rekreacyjnego strzelania z dziewczyną, czegoś co w miarę odda realizm strzelania z ostrego łoltera :) Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1200 - idealnie odwzorowany, bardzo dobrze strzelający. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 (edited) staraadmina jeżeli szukasz czegoś do rekreacyjnego strzelania to bierz tego Walthera z allegro :-P Nie zastanawiaj się bo Cię w maliny wprowadzą. Nie kupuj na GreenGaz bo będziesz miał w zimniejsze dni co najwyżej ozdobę pokoju. Do strzelania do tarcz moc jest 'wystarczająca' ;-) P.S: I jak kupisz to proszę o małą recenzję bo sam się na niego czaje :-F Edited December 12, 2009 by rumak Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 sądzę że jako puszkobijca się sprawdzi w alternatywie masz też waltery na 4.45bb (wiatrówki) ceny porównywalne ale osiągi większe (no i raczej niema kombinowania w strzelaniu do ludzi) jeżeli się na tego 6mmBB zdecydujesz też chętnie bym się dowiedział jak się sprawuje Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 I tylko tyle o nim? Nikt go nie ma? Szczerze mówiąc to szykuję się na niego, raz że co2 czyli w zimę będzie boczna, dwa że co2 i odpowiednia moc. Jednak chodzi mi o wykonanie, jak ktoś to ma, proszę o krótką reckę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 wykonanie? No mi np patrząc na te zdjęcia zbiera się na wymioty... Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 To znajdź lepszy z metalowym zamkiem i na Co2 :wink: Wszystkie oznaczenia są, patrząc na zdjęcia sprawia dobre wrażenie, ciekawe tylko jak sprawdza się w boju i ta moc :roll: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 dexter, czytając twoje posty to mi się zbiera ale na co innego więc jak nie wiesz, nie masz to nie pisz. Napisałem maila do sklepu żeby podali coś bliżej o replice, lepsze fotki, więcej ich itd. Jak nie poskutkuje, będę musiał zakupić go. Miałem wcześniej P99 KWC, fajny był ale to tylko gg i zamek bardzo szybko się rozpadł od bb. To tak nawiasem. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 (edited) Marcinek ty z tego chcesz do ludzi strzelać jak to Wiech kiedyś napisał "powodzenia z pańską gębą" bo jakbyś do mnie z tego strzelił to bym ci natłukł :mrgreen: edit: literówka Edited December 30, 2009 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Ja mówię o wykonaniu. Gołym okiem widać nadlewki, wielkie dziury na piny (śrubki?), częsci które powinny być ruchome- nie są i są jednym odlewem, okladzina grzbietu chwytu ma taaaką szparę... Może ma inne zalety ale przecież nie powiecie chyba z czystym sumieniem że jest ładnie wykonany :/ Do oceniania wykonania nie muszę miec tej repliki. Wystarczą zdj. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Nikt nie jest idealny ;-) Ale to lepsza alternatywa od drogich, lipnych i plastikowych Maruzen'ów itp. Z tą mocą to chyba znowu nie tak do końca bo na innych aukcjach pisało 340 Fps?! :roll: P.S:arend a ja widzę już kolejnego Twojego posta z odgrażaniem się innym :killer: No nieładnie ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 lipnych plastikowych maruzenów... Za to powinni Cię wychłostać :D Macałem to cudeńko ostatnio. Wykonanie na poziomie klamek TM lub nawet lepsze! Na najwyższym poziomie. Faktura chwytu... rany, ideał. Plastik zamka lepszy niż chiński metal ;]. Lepsza alternatywa? Hehehe Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Marcinek ty z tego chcesz do ludzi strzelać jak to Wiech kiedyś napisał "powodzenia z pańską gębą" bo jakbyś do mnie z tego strzelił to bym ci natłukł :mrgreen: edit: literówka Jasne. Dexter, TM robi taki plastik że jest mocniejszy od Chińskiego stopu metali i to fakt niezaprzeczalny. Co do tego P99, potrzeba kogoś kto to ma, z tego co widzę, nikt na wmasg. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 lipnych plastikowych maruzenów... Za to powinni Cię wychłostać :D I to wychłostać zdechłym śledziem lub mątwą Macałem to cudeńko ostatnio. Wykonanie na poziomie klamek TM lub nawet lepsze! Na najwyższym poziomie. Faktura chwytu... rany, ideał. Plastik zamka lepszy niż chiński metal ;]. Lepsza alternatywa? Hehehe TM? Żartujesz? TM to przy tym nawet nie jest chinol z wyższej półki. Hehehehe. Zresztą Erhila się zapytaj, on ma Maruzena P99, jak dla mnie co macałem i strzelałem, to ideał repliki ostrej jest. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 No i o tym mówię. Wykonanie maruzena to poezja, zwłaszcza materiał chwytu. A o wyższości klamek TM nad maruzenem (lub vice versa) nie dyskutuję bo trudno powiedziec które są ładniejsze a P99 macałem tylko jednego właśnie maruzena. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Poezja poezją jednak ma wiele wad. Po pierwsze to, że jest cały z plastiku. I co z tego, że ładnie wygląda, jak to jest tylko dobrze zrobiony plastik. Nie wiadomo jak z jego wytrzymałością(chodzi o zamek). Zresztą jaki sens mają oryginalne oznaczenia gdy nie jest zrobiona tak jak oryginał?? Po drugie faktem jest, że klamka zasilana jest HFC134A, więc trzeba specjalnie do niej kupywać ten gaz, przez co nie możemy używać go do innych gaziaków(gdy takowe posiadamy), zatem koszta ekspoatacji rosną. A po trzecie to oczywiście cena, na specu dostępna jest w cenie 699zł czyli jakby nie patrzeć to nie mało a ten P99 z allegro kosztuje prawie połowe mniej. Ale to tylko moje małe dywagacje ;-) Edited January 2, 2010 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 spokojnie łyka GG. Gadałem właśnie u Madoniona o tym gnacie i kilka sprzedali a żaden nigdy nie wrócił na gwarancję czy naprawę pogwarancyjną. A dla mnie plastik nie jest wadą- lepszy dobry plastik niż tandetny szajsmetal z którego robione są klamki z dopiskiem "full metal". Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 No niestety dla mnie jest :roll: Ale jeszcze się popytam po sklepach, jeżeli rzeczywiście na GG hula to może początkiem sezonu się pokusze... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 (edited) Jak dex pisze, bardzo dobrze zrobiona replika, z bardzo dobrych materiałów, dużo lepszych od TM IMHO. GG wytrzymuje i nic się nie dzieje. EDYTA: Praktycznie każdy gaziak, szczególnie te z plastik zamkiem, będą Ci łykały HFC, kwestia jest ewentualnie miększej sprężyny powrotnej, żeby miało siłę zamkiem do końca ruszyć i to wsio. Edited January 2, 2010 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
pl_usmc Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1200 - idealnie odwzorowany, bardzo dobrze strzelający. Pozwolę się podpiąć pod temat bo pytanie dotyczy właśnie P99 Maruzena. Kiedy jeszcze nie planowałem żadnych zakupów airsoftowych pojawił się na rynku Walther P99 Maruzena w wersji Tactical III. Niestety w tej chwili zestaw ten jest już całkowicie niedostępny. Możliwe też że większość akcesoriów w tym zestawie to tylko gadżety do niczego nie potrzebne ale mimo wszystko chciałbym coś takiego złożyć kupując samego P99 i potem resztę. Udało mi się już namierzyć sklep sprzedający tłumik dokładnie taki jak w zestawie, latarkę być może też uda się dopasować ale największy problem mam z tą szyną. Czy ktoś się orientuje jakiej firmy szyna została w tym zestawie użyta i czy można ją gdzieś kupić luzem? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 nineball (LL) produkuje takie szyny do bardzo wielu modeli. Poszukaj na wgc/redwolfie. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Problem z Maruzenem jest taki, że to replika wczesnej wersji P99, z waltherowską szyną pod lufą. Czyli tylko pod dedykowane akcesoria. W wersji compact jest już normalny RIS :( Co do Tactical III, czytałem jakąś reckę, z której wynikało, że latarka - a zwłaszcza jej przełączniki - można było sobie o kant zadka rozbić :( Sam P99 Maruzena jest znakomity, jeśli chodzi o niezawodność i ergonomię. Oraz noszenie w stanie gotowym do strzału: noszę go z kulką w komorze oraz zrzuconym bijnikiem, i w sytuacjach podbramkowych (kiedy np. kolega z drużyny przeciwnej szykuje się, by mnie rozdeptać, siejąc przy tym z AK, a ja jestem akurat w trakcie zmiany magazynka w P90) po prostu wyrywam go z kabury i ciągnę za spust (samonapinanie robi swoje). O zasięgu i skupieniu się nie wypowiadam, bo z pistoletu zawsze strzelałem marnie :smutny: Do wykonania nie mam zastrzeżeń, mimo, że zamek jest plastikowy. Naprawdę ładna sztuka. Aha, trzymam się zaleceń producenta / sprzedawcy, i strzelam tylko gazem 134a / o obniżonym ciśnieniu roboczym. Edited January 29, 2010 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Wali spokojnie z gg. Może z top gazu lepiej nie ale na zwykłym gg radzi sobie doskonale i się nie psuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts