Wukasz Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Pytałem, czy ktoś spośród Stalkerów ma zamiar bawić się w Powinność. Miałbym więcej celów ;) Link to post Share on other sites
vergio Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) Wukasz - Powinność, vel Duty na naszych stalkerach pełni nieco inną funkcję. Dzięki Duty i ich znajomością z wojskiem istnieje BAR - spokojne i bezpieczne miejsce dla stalkerów, gdzie mogą odpocząć, zjeść lub pohandlować. To nie sama frakcja, która walczyła z freedom, została zmieniona pod potrzeby manewrów ;) Mam nadzieje że nie jesteś zawiedziony. Edited February 21, 2010 by vergio Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 Ni, byłem na kilku poprzednich stalkerach dlatego z premedytacją pytam się o Stalkerów, którzy działają w polu a nie "obsługę" imprezy. Mogłem doprecyzować, moja wina. Link to post Share on other sites
GYVER. Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 wiecie coś na temat mechaniki gry v.4 ten pdf ze strony stalkera nie dziala, jaka różnica miedzy v.2 Link to post Share on other sites
jw801 Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 wiecie coś na temat mechaniki gry v.4 ten pdf ze strony stalkera nie dziala, Będzie na początku marca. jaka różnica miedzy v.2 Jakieś 85% poprzedniej mechaniki będzie bez zmian. Ni, byłem na kilku poprzednich stalkerach dlatego z premedytacją pytam się o Stalkerów, którzy działają w polu a nie "obsługę" imprezy. Mogłem doprecyzować, moja wina. Przyjeżdża kilka większych ekip stalkerów, ponadto oprócz wojska będzie również specjalna frakcja przygotowana przez orgów (swobodne działania na całym terenie, a nie tylko siedzenie na kanapie i częstowanie wódką, jak ostatnio w bunkre Azymutu), więc nie powinno być problemu ze znalezieniem sobie sojuszników i przeciwników. Rejestracja dobiega końca. Zostało jeszcze tylko kilka miejsc dla stalkerów i kilkanaście dla wojska. Link to post Share on other sites
Brytan Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 (edited) A jak jest naprawdę z wojskiem na Stalkerze to proszę sobie obejrzeć ten film. To jest ujęcie ze STALKER-a który odbył się w Rudzie Śląskiej. Ja w roli Stalkera rozmawiam z kolegą będącym po stronie wojska. Nie miał chłopina pojęcia że jest filmowany. Że niby wojsko nie chce zarobić ? hehehehehe.... Pozdro dla tego gościa ! :-) Pozdrawiam, Brytan Edited February 22, 2010 by Brytan Link to post Share on other sites
misiakow Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Żołnierz też człowiek :) Ja w roli Stalkera rozmawiam z kolegą będącym po stronie wojska. Nie miał chłopina pojęcia że jest filmowany. Że niby wojsko nie chce zarobić ? hehehehehe.... Poza tym gdzie jest napisane, że nie chce zarobić? Chce, jak każdy :) (no, może poza idealistami 'walczącymi' w jakiś swojej słusznej sprawie - tacy się też trafiają). Link to post Share on other sites
Frodo Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Ja w roli Stalkera rozmawiam z kolegą będącym po stronie wojska. Nie miał chłopina pojęcia że jest filmowany. Że niby wojsko nie chce zarobić ? hehehehehe.... Całe szczęście, że Brytan jest po naszej stronie ;-) rzyjeżdża kilka większych ekip stalkerów, ponadto oprócz wojska będzie również specjalna frakcja przygotowana przez orgów (swobodne działania na całym terenie, a nie tylko siedzenie na kanapie i częstowanie wódką, jak ostatnio w bunkre Azymutu) Hehe, teraz już wiadomo dlaczego mieli więcej odwiedzających niż Barman. Link to post Share on other sites
YARRA Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 pytanko do organizatorów i do wojska: czy będziemy używać środków łączności typu PMR-ki w Armii i czy będzie to dozwolone?? Link to post Share on other sites
jw801 Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 czy będziemy używać środków łączności typu PMR-ki w Armii i czy będzie to dozwolone?? Oczywiście. Lista rejestracyjna stalkerów jest już pełna z małym naddatkiem, dlatego oficjalnie ogłaszam, że nabór stalkerów jest już zamknięty. Można jeszcze zgłaszać się do wojska oraz mutantów (w tym drugim przypadku pierwszeństwo mają osoby, które prześlą zdjęcie w swoim mutancim przebraniu). Ponadto termin wpłacania składek zostaje przedłużony dla wszystkich do końca lutego. W poniedziałek wieczorem 1 marca sprawdzam stan wpłat. Jeśli czyjaś składka nie przyjdzie do tej pory wówczas zgłoszony zostanie wykreślony z listy. Link to post Share on other sites
jw801 Posted February 22, 2010 Author Report Share Posted February 22, 2010 nabór stalkerów jest już zamknięty. Lista wojska również zamknięta. Pozostają tylko mutki, ewentualnie pobór rezerwowy po 1 marca na miejsca tych, którzy nie zdążą wpłacić składki. Link to post Share on other sites
Panzerglas Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Ufff!!! W ostatniej chwili. Shperacze zapowiadają swoje przybycie. Niech wojsko szykuje więcej aut do kradzieży i masę rubli za nasze głowy. Ze względu że przyjeżdża nas więcej proponuje dorobić kilka nowych listów gończych. Dla dodania smaczku do klimatu: http://postapokalipsa.wordpress.com/2009/1...omana-surzenko/ Link to post Share on other sites
maciejinho Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Ufff!!! W ostatniej chwili. Shperacze zapowiadają swoje przybycie. Niech wojsko szykuje więcej aut do kradzieży i masę rubli za nasze głowy. Ze względu że przyjeżdża nas więcej proponuje dorobić kilka nowych listów gończych. Dla dodania smaczku do klimatu: http://postapokalipsa.wordpress.com/2009/1...omana-surzenko/ Nie kozacz, bo znowu wam d... odstrzelimy przy pierwszej próbie wejścia do Zony :wink: Link to post Share on other sites
Pablito350 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Nie kozaczcie tak STALKERZY :) wojsko rośnie w siłę oraz doświadczenie Yarra pytałeś o Flecktarnowców służbistów? Ja oraz moich dwóch kamratów do dyspozycji :D A i jeszcze mam pytanie do organizatorów: Nie znalazłem wzmianki w regulaminie - jak jest z ciężkim sprzętem wojskowym, typu czołg, UAZ itp? :) Edited February 23, 2010 by Pablito350 Link to post Share on other sites
maciejinho Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 A i jeszcze mam pytanie do organizatorów:Nie znalazłem wzmianki w regulaminie - jak jest z ciężkim sprzętem wojskowym, typu czołg, UAZ itp? :) Masz taki sprzęt? 8-O Link to post Share on other sites
YARRA Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Nie kozaczcie tak STALKERZY :) wojsko rośnie w siłę oraz doświadczenie Yarra pytałeś o Flecktarnowców służbistów? Ja oraz moich dwóch kamratów do dyspozycji :D no to sie zgadamy:)) słuzba nie drużba a petunia non kotlet(cytat z filmu tylko nie pamiętam którego) kosić za wjazd do zony albo diengi per capita albo decapita (zapożyczone z świata dysku) Link to post Share on other sites
Pablito350 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Jak dobrze wiatry by sprzyjały to i może sprzęt by się znalazł :D Yarra dobrze gadasz to już się nie mogę doczekać rozpoczęcia hehe "nu stalkier nu pagadii! My tolko hatim wasze diengi" :D Edited February 23, 2010 by Pablito350 Link to post Share on other sites
jw801 Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 Proszę Państwa, ten LARP to nie ma być napierdalanka pomiędzy stalkerami a wojskiem. Przynajmniej w początkowej fazie stalkerom nie będzie opłacało się atakować wojska. Natomiast wojsko powinno traktować stalkerów, może nie jako potencjalnych sprzymierzeńców, ale na pewno jako kurę znoszącą złote jajka, z której nie opłaca się wyrywać zbyt wiele piórek. Na stalkerów będą czekały gorsze rzeczy niż poczciwa soldateska chcąca tylko dorobić do żołdu: wojny frakcji, bandyci, anomalie, mutki... lepiej więc harmonijnie wpisać się w ten ekosystem oparty na łapówkach ;) Link to post Share on other sites
iron52 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 widać,że inteligencją Ci wojskowi to nie grzeszą :-F Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 "Ale gupi ci Rzymianie" ;) Link to post Share on other sites
N.A.T.Siwy Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Nie zapomnijcie o latarkach ''czołówkach''. Link to post Share on other sites
iron52 Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 będziemy szukać w nocy smoczego jaja :D? Link to post Share on other sites
YARRA Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Proszę Państwa, ten LARP to nie ma być napierdalanka pomiędzy stalkerami a wojskiem. Przynajmniej w początkowej fazie stalkerom nie będzie opłacało się atakować wojska. Natomiast wojsko powinno traktować stalkerów, może nie jako potencjalnych sprzymierzeńców, ale na pewno jako kurę znoszącą złote jajka, z której nie opłaca się wyrywać zbyt wiele piórek. Na stalkerów będą czekały gorsze rzeczy niż poczciwa soldateska chcąca tylko dorobić do żołdu: wojny frakcji, bandyci, anomalie, mutki... lepiej więc harmonijnie wpisać się w ten ekosystem oparty na łapówkach ;) a kto tu mówi o napier... ja cały czas mówęe o łapówkach - drobny rewanżyk za wpuszczenie do zony, mały prezencik za przymknięcie oczy na wychodzących z zony z lewym towarem - ot i moja filozofija Link to post Share on other sites
misiakow Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Po wypowiedziach Stalkerów widać, że to oni chcą się 'napierdalać'. My o łapówkach (w większości) tylko mówimy i staramy się kulturalnie podjąć wyzwanie rzucone gdzieś w połowie tematu budując jednocześnie klimat od naszej strony 8) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 24, 2010 Report Share Posted February 24, 2010 Przyznaję się, jestem stalkerem, którego celem jest likwidacja armii na granicy Zony. Ale co ja poradzę, że moją frakcją jest Wolność ? Przypomnijcie sobie jej cele z grubsza. Wiec jak już wejdę w Zonę to będę starał się montować małe ekipy likwidujące wojsko. Z braku laku (Powinność w polu) dobry kit ... Całe szczęście, większości marzy się fortuna z artefaktów więc na początku będzie "gorączka złota". Postaramy się jednak by wojsko było troszkę nerwowe od samego początku :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts