jacku Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Witam ! Jak w temacie , miał ktoś kontakt z preckami o średnicy 6.02 ? Jak to się ma do kulek np G&G ,i czy w ogóle jest sens kupować 6.02 czy może 6.04 ? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Było przerabiane nie ma lepszej lufy niz systema. zresztą jest wątek o preckach. Zacznij używać szukajki. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Było przerabiane nie ma lepszej lufy niz systema. yyy, że co? Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 że najlepsze lufy robi systema. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 A wszystkie promyki aż skręcają się ze śmiechu w lufach zewnętrznych... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Albo PDI - w sumie to też lipa jest... :lol: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Panowie, chodziło zapewne o stosunek cena/jakość, bądź taki (jak DF) przedział cenowy ;) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Napewno .. ale ponabijac sie mozna ;) Mam i systeme i DF i roznicy nie widzialem w nich... no moze tyle ze DF zalepila sie plastikiem od kulek w srodku. Ale to pewnie od chronowania na kulkach pj i z uwagi na 500 fps predkosci wylotowej. Systema jakos sie nie uwalila ;) Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Witam ! Jak w temacie , miał ktoś kontakt z preckami o średnicy 6.02 ? Jak to się ma do kulek np G&G ,i czy w ogóle jest sens kupować 6.02 czy może 6.04 ? Zacznijmy od tego co to za replika. Szturmowa? Para-snajperka? że najlepsze lufy robi systema. A nie czasem KM Head? BTW. Ja mam M15 od CA, 400fps w niej precke 6,04 systemy, strzelam najwyklejszymi PJ'ami 0,25 i w życiu żadnej zacinki nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) Mam KMH od dwóch lat w szturmówce, widziałem jak toto strzela na prometheus'u czy systemie o pdi słyszałem tylko legendy, ale fakt pozostaje, że KMH na pewno nie jest tym najlepszym. Choć to wszystko zależy od tego czego oczekuje przyszły użytkownik. Tak to intepretując jeden powie, że najlepszy jest Element, albo w ogóle stock'owa lufa, inny, że KMH to za mało, na ten przykład - ja. Powiem tyle, że zespół lufy/komory (guma i kule "tesz") jest najważniejszy w replice, kto chce na nim oszczędzać, przekona się, że oszczędny płaci dwa razy. Po wielu doświadczeniach powiem tyle, że jak ktoś nie ma kasy i chce dobrą lufę w szturmówce/karabinie maszynowym - systema. Jak ktoś ma kasę to prometheus. Do pistoletów i replik z krótkimi lufami do 20cm długości lufy - 6.01 PDI, bo miarodajnie tanie za tą długość lufy. Do karabinów wyborowych/snajperek - tylko PDI 6.01 (ew. prometheus, ale tu nie ma co oszczędzać). Edited December 15, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Do karabinów wyborowych/snajperek - tylko PDI 6.01 (ew. prometheus, ale tu nie ma co oszczędzać). Edgi, Dbc to już nie? Z tego co czytałem, to na zachodzie są częściej wkładane do snajperek. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 To prawda, ale mówię o tych dostępnych na polskim rynku. O lufach o których rzeczesz, niewielu nawet słyszało, co dopiero brać się za sprowadzanie do nas. Quote Link to post Share on other sites
jacku Posted December 16, 2009 Author Report Share Posted December 16, 2009 Aha wszystko pięknie ładnie i czysto :) ale temat :) 1) Deep Fire ktos używał ich precek ? a w szczególności o średnicy 6.02 ? (jakiekolwiek doświadczenia , nie koniecznie z Deep Fire) 2) to jakie kulki czy np:G&G wystarczą ? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 Wkładałem już różne lufy ale najlepszy stosunek jakość-cena robi CA. Systema jest droższa a jakość ta sama. Jakieś dobre kulki (Xtreme, Madbull) do tego i nie trzeba rąbać 20-kulkowymi seriami aby coś trafić. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Aha wszystko pięknie ładnie i czysto :) ale temat :) 1) Deep Fire ktos używał ich precek ? a w szczególności o średnicy 6.02 ? (jakiekolwiek doświadczenia , nie koniecznie z Deep Fire) 2) to jakie kulki czy np:G&G wystarczą ? mam precke DF 6,02mm 509mm długosci, wczesniej była w g36 teraz w m16a4. dobre skupienie, nie zacinały mi sie kulki w niej ( GF precyzyjne, G&G, guardery, ics'y, excele) fajna precka za małą kasę :) stalowa acz magnes jej nie chwyta ;p Quote Link to post Share on other sites
jacku Posted December 17, 2009 Author Report Share Posted December 17, 2009 O ! Konkretnie miło i na temat , rewelka , dzięki . Quote Link to post Share on other sites
jacku Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 Zacznijmy od tego co to za replika. Szturmowa? Para-snajperka? A nie czasem KM Head? BTW. Ja mam M15 od CA, 400fps w niej precke 6,04 systemy, strzelam najwyklejszymi PJ'ami 0,25 i w życiu żadnej zacinki nie miałem. Replika G&P M16A3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts