Larry_Nash Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Witam! Jako że jest to mój pierwszy post, to możecie bić, ale żeby ślady nie zostały. ;-) Od przyszłej wiosny zamierzam na poważnie zacząć bawić się w ASG, a na razie zajmuję się kompletowaniem szpeju. Mam replikę M4 CQBR i mundur Helikona w Cagogromie plus plecak w tymże. Osobiście jestem jakoś średnio przekonany co do skuteczności tego kamuflażu, ale taki wybór ekipy, cóż poradzę. Z drugiej strony nie widziałem tego w lesie i być może ów wybór okaże się strzałem w 10. Czas zweryfikuje. W każdy razie ostatnio nie daje mi spokoju myśl - w jakim camo dobrać ekwipunek? Będziemy strzelać się głównie w 'słynnym polskim lesie' na Pomorzu. Na pewno odpada OD, bo widziałem zdjęcia kolegi w kamizelce w tym camo założonej na Camogrom i wyglądało marnie (za duży kontrast). Analogicznie woodland, DPM i fleck (ble...) także się nie kwalifikują. Szpej w Multicamie też raczej odpada, bo jednak różni się trochę odcieniem od CG i będę wyglądał trochę dziwnie. A co powiecie na czarny? Przynajmniej nie będzie problemu z odcieniami i dostępnością ekwipunku. Macie jakieś lepsze pomysły? Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) CG + Black = Fail. You are doing it wrong. Piszesz że przy OD jest za duży kontrast, to przy czarnym będzie jeszcze większy. Jedyne co wchodzi w gre to Coyot, jakiś tan, albo MC. Piszesz że MC różni sie odcieniem, zobacz jemu to raczej nie przeszkadza mix kamuflarzy: Edited December 17, 2009 by shellshock Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Skoro camogrom jest wariacja na temat multicama to szpej powinien być w multicam/coyot brown. Ostatnio na zdjeciach na mp.net fajnie wyglądają kombinacje multicam/ranger green. Możesz wiec też tego spróbować. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) generalnie najlepiej do MC pasuje Khaki :) http://img24.imageshack.us/img24/4668/dsc01070v.jpg Camogrom + oryginalny mc. Swoja droga - camogrom w kroju SF znaczaco rozni sie odcieniem od odcieniu camogrom Combat Edited December 17, 2009 by Ari Quote Link to post Share on other sites
roziko Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Korzystająć z okazji doboru kamuflarzy i odcieni to czy ma ktoś mozę zdjęcia munduru w panterę i kamizelki w cb? Bo coś takiego mnie interesuje lecz nie wieem jak będzie to wyglądaćć. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Normalnie wyglądać, a jak ma? C B jest uniwersalny. Do MC fajnie sprawdzają się Coyote brown lub pustynny 3-color osprejowane zielona farbą. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) Korzystająć z okazji doboru kamuflarzy i odcieni to czy ma ktoś mozę zdjęcia munduru w panterę i kamizelki w cb? Bo coś takiego mnie interesuje lecz nie wieem jak będzie to wyglądaćć. Wz. 93 Pantera helikonowskie TCU, Alty CB, czapka z polaru CB od Condora, plecak helikon (może nie do końca jest to jak oryginalny CB ale helikon podaje jako CB) i body armor chińszczyzna od krakmana (też "prawie jak" CB). Edited December 17, 2009 by shd1984 Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Nie razi, za to czarne w połączeniu z panterą bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Normalnie wyglądać, a jak ma? C B jest uniwersalny. Nie tak dawno temu była tu dyskusja o tym, że do DPM nie można go nosić, bo jest be ;) Ale ja (jako były marpaciarz :)) polecam kojota do MC , jest fajny :ok: Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 A ja w ogole mam wrażenie że przedmiot dyskusji jest troche jak dobieranie torebki do butów... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Bo jest :-) Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) W moim prywatnym odczuciu do kamuflaży wchodzących w skład rodziny multicam (orginalny, suez, multikama i cholera wie co tam jeszcze) najlepiej pasuje oporządzenie albo w oliwce, albo ranger green. Edited December 17, 2009 by scizophrenikz Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 A to bardzo ważny przedmiot dyskusji - sorry ale właśnie wróciłem z 4h łażenia z kobietą i wybierania dodatków do kreacji sylwestrowej ;) Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 To jaką torebkę wybrała do jakiego munduru? ;) Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Niektórym widać robi to dużą różnice :). Wkrótce kolor kulek będzie dobierany do koloru oporządzenia ;) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 A widziałeś w multichłamie?? Daj linka - cena nieważna ;P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 (edited) MC + czarne oporządzenie http://img237.imageshack.us/img237/3334/cbslt2.jpg Edited December 17, 2009 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Camogrom + Ranger Green. Mam, zdaje egzamin lepiej niż Coyote. W moim odczuciu, oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 Stare dzieje, ale swego czasu biegałem w czymś takim: Suez+kamizelka, ładownice, pas w OD. Dawało to wg. mnie całkiem przyjemną kombinację. Ale tutaj kluczową sprawą jest Twoja opinia. Plecak i kabura są jeszcze starsze. :P Quote Link to post Share on other sites
Larry_Nash Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 Dzięki za propozycje chłopaki, rozważę Kojota i OD. Znowu czeka mnie jeżdżenie po sklepach... :wink: A jeszcze takie pytanie: Mam plecak Helikona 3-day i zastanawiam się, czy da się go założyć np. na cirasa? Czy trzeba szukać jakiejś kamizelki bez pleców albo szelek taktycznych? Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Założyć się da, ale mało to wygodna kombinacja. Przynajmniej stwierdzam to na podstawie własnych doświadczeń. Chociaż nie bawiłem się w kombinowanie i możliwe, że po odpowiedniej regulacji wszelkich pasków plecaka + zapinaniu pasów brzusznego i piersiowego jakoś by to razem banglało. Zdecydowanie wygodniejszą opcją będzie plecak na pasy molle, troczony z tyłu CIRASa, natomiast już sam nie wyciągniesz z niego raczej nic :] Quote Link to post Share on other sites
roziko Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Dzięki Rumun. Powiem ci że efekt mnie zaskoczył. Pozytywnie oczywiście. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Nie ma sprawy. Gdyby ktoś jeszcze chciał pooglądać zdjęcia MC + czarne opo, to proponuję poprzeglądać zdjęcia Plutonów Specjalnych Straży Granicznej (czy Wydziałów Realizacji Straży Granicznej, pod tym i pod tym hasłem można odszukać). Używają właśnie takiego połączenia. Na MP.net trochę tego było w wątku o polskich żołnierzach na świecie. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Ja tylko ostrzegam ze łączenie MC z czarnym oporządzeniem jest de facto kretynizmem. Koledzy z branży akurat nie mają wyboru bo im nikt od ręki nowych kamizelek nie kupi... ale wy macie więc proponuję używać głów. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Catch, to taki lans... wiesz :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts