Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mundur Camogrom i... no właśnie, co do tego?

Recommended Posts

Witam! Jako że jest to mój pierwszy post, to możecie bić, ale żeby ślady nie zostały. ;-) Od przyszłej wiosny zamierzam na poważnie zacząć bawić się w ASG, a na razie zajmuję się kompletowaniem szpeju. Mam replikę M4 CQBR i mundur Helikona w Cagogromie plus plecak w tymże. Osobiście jestem jakoś średnio przekonany co do skuteczności tego kamuflażu, ale taki wybór ekipy, cóż poradzę. Z drugiej strony nie widziałem tego w lesie i być może ów wybór okaże się strzałem w 10. Czas zweryfikuje. W każdy razie ostatnio nie daje mi spokoju myśl - w jakim camo dobrać ekwipunek? Będziemy strzelać się głównie w 'słynnym polskim lesie' na Pomorzu. Na pewno odpada OD, bo widziałem zdjęcia kolegi w kamizelce w tym camo założonej na Camogrom i wyglądało marnie (za duży kontrast). Analogicznie woodland, DPM i fleck (ble...) także się nie kwalifikują. Szpej w Multicamie też raczej odpada, bo jednak różni się trochę odcieniem od CG i będę wyglądał trochę dziwnie. A co powiecie na czarny? Przynajmniej nie będzie problemu z odcieniami i dostępnością ekwipunku. Macie jakieś lepsze pomysły?

CG + Black = Fail. You are doing it wrong.

Piszesz że przy OD jest za duży kontrast, to przy czarnym będzie jeszcze większy. Jedyne co wchodzi w gre to Coyot, jakiś tan, albo MC. Piszesz że MC różni sie odcieniem, zobacz jemu to raczej nie przeszkadza mix kamuflarzy:

4457i.th.jpg

Edited by shellshock

Korzystająć z okazji doboru kamuflarzy i odcieni to czy ma ktoś mozę zdjęcia munduru w panterę i kamizelki w cb? Bo coś takiego mnie interesuje lecz nie wieem jak będzie to wyglądaćć.

dsc031761024x768.th.jpgdsc031101024x768.th.jpgdsc031091024x768.th.jpgczerwiensk13122209003.th.jpg

Wz. 93 Pantera helikonowskie TCU, Alty CB, czapka z polaru CB od Condora, plecak helikon (może nie do końca jest to jak oryginalny CB ale helikon podaje jako CB) i body armor chińszczyzna od krakmana (też "prawie jak" CB).

Edited by shd1984

Założyć się da, ale mało to wygodna kombinacja. Przynajmniej stwierdzam to na podstawie własnych doświadczeń. Chociaż nie bawiłem się w kombinowanie i możliwe, że po odpowiedniej regulacji wszelkich pasków plecaka + zapinaniu pasów brzusznego i piersiowego jakoś by to razem banglało. Zdecydowanie wygodniejszą opcją będzie plecak na pasy molle, troczony z tyłu CIRASa, natomiast już sam nie wyciągniesz z niego raczej nic :]

Nie ma sprawy.

Gdyby ktoś jeszcze chciał pooglądać zdjęcia MC + czarne opo, to proponuję poprzeglądać zdjęcia Plutonów Specjalnych Straży Granicznej (czy Wydziałów Realizacji Straży Granicznej, pod tym i pod tym hasłem można odszukać). Używają właśnie takiego połączenia. Na MP.net trochę tego było w wątku o polskich żołnierzach na świecie.