zz2 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Witam, widział i dotykał już ktoś tą kaburę? http://www.taiwangun.com/wyposazenie_takty...a_c_m-1757.html Edited January 3, 2010 by zz2 Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Ja widziałem i dotykałem. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Viamortis, i jak Twoje spostrzeżenia nt. tej kabury? Bo w sumie tez byłbym takową zainteresowany. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Czytałem (w jakimś nr. Strzał-u), że w oryginalnej Serpie BlackHawk-a bardzo ciężko chodzi przycisk zwalniający blokadę, ma też duży skok, co przedłuża czas wyjęcia pistoletu z kabury. Innym wskazanym minusem był sam przycisk - można przypadkowo nacisnąć na spust. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Co do ergonomii uzytkowania oryginalnej Serpy, było już o tym troszke, natomiast dowodem na to, że oryginalna Serpa jest dobrym tworem to to, że ma zostac przyjęta na wyposażenie całego USSOCOM. Coś takiego przynajmniej czytałem. Ale jak wygląda sprawa uzytkowania tej kopii od Krakmanów? Ma ktoś, może sie podzielić uwagami? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Innym wskazanym minusem był sam przycisk - można przypadkowo nacisnąć na spust. Z tego co wiem nie chodziło stricte o nacisk guzika->spust, tylko, że palec z przycisku po wyjęciu broni jest na wysokości spustu :-F Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 ja mam. wersja na glocka czarna. platforma jest nawet ok wykonana. pasy udowe sa też ok gorzej z klamrami, pasy do paska głównego są rozciągliwe i nie wzbudzają zaufania. kabura: chińskie śrubki wyrabiaja sie okropnie, gwinty w kaburze pękają... wstawiona jest po prostu tulejka z mosiądzu cieńkościennego z wielowypustem i jest to lichej jakości jednej juz prawi nie mam i trzyma sie na słowo honoru po ... 2 dniach :( trzeba kombinowac wstawić insert nowy lepszy lub nakretkę kłową i troche pomęczyc sie. płetw do pasa nie sprawdzałem. kabura do platformy "wzyna się " wymaga podkładkowania po 2 podkłądki ( pomiędzy kaburę a platformę oraz platforma łeb śruby) czyli 6 podkładek oraz dałem lepsze śruby ampulowe m4x10.) nieslizga sie na nodze przycisk nie ma duzego skoku jest dośc krótki co do ześlizgu palca na spust zalezy od usera ;) ja na ok 200 wyciągniec ani razu nie nadusiłem na spust od razu :) (kwestia opanowania :P ) foto za godzinę jak znajde kaburę :P Quote Link to post Share on other sites
esco Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Z tego co wiem nie chodziło stricte o nacisk guzika->spust, tylko, że palec z przycisku po wyjęciu broni jest na wysokości spustu O to mi chodziło - źle się wyraziłem. :) I rzeczywiście było już o tym na forum. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Ja mam te kaburę z ebaybanned (moja ma te klamerki piaskowe nie czarne). Nosiłem ją zarówno na klacie jak i na udzie i z wyciąganiem broni nie miałem problemu. Bardzo wygodna i praktyczna. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Viamortis, i jak Twoje spostrzeżenia nt. tej kabury? Fajna :F EDIT: no dobra... Jeśli to jest ta sama co na EBB, a zapewne jest, to paski są podgumowane. Dobra rzecz, bo normalnie paski kabury lubią się ślizgać po udzie. Sposób zwalniania klamki do mnie nie przemawia niestety, ale ogólnie ciekawa koncepcja. Zasadniczo klamki pasują (np. glock cymki leży miodzio), ale beretka STTI (taka za 95 złotych) mi już nieco latała po kaburze i stukała. Z tym że jest to raczej problem z odwzorowaniem wymiarów klamki niż kabury. Poza tym ciężko coś powiedzieć, bo w warunkach bojowych nie używałem. Całkiem wytrzymały plastik, raczej giętki niż kruchy, ale wykończenie takie sobie. Edited January 3, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 obiecane foty: http://img509.imageshack.us/gal.php?g=img0388b.jpg są oznaczenia blackhawk bla bla bla cos tam cos tam :) kabury z krakmana a EBB są takie same :P Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Nosiłem ją zarówno na klacie jak Jak ją doczepiłeś na klatę? Jest możliwość doczepienia do molli? I czy nie orientuje się ktoś, czy wejdzie colt WE? Ja mam wersje z risem, i nie jestem pewien ;d (Oczywiście pytam do wersji dla colta ;)) Edited January 3, 2010 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Może kupił sobie na EB razem z takim ciulstwem dedykowanym do wsadzenia za PALSy kamizelki, tak jak w oryginale, hmmm? :P http://www.ebairsoft.com/strike-speed-clip...orm-p-1571.html Edited January 3, 2010 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Bingo ;) -> http://i189.photobucket.com/albums/z170/Ma...MC%204/PMC1.jpg Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Kurczaczek, chyba będzie mi się to kłócić z tactical belt'em :/ wątpię czy te pasy z rzepem owiną się wokół niego... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 I czy nie orientuje się ktoś, czy wejdzie colt WE? Ja mam wersje z risem, i nie jestem pewien ;d (Oczywiście pytam do wersji dla colta ;)) Jakbyś ruszył tyłek i poszukał na forum to byś się dowiedział, ze Colt 1911A1 Tactical WE wchodzi bez problemu. Ba! Wystarczyło do % zagadać. :> Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) Jakbyś ruszył tyłek i poszukał na forum to byś się dowiedział, ze Colt 1911A1 Tactical WE wchodzi bez problemu. Ba! Wystarczyło do % zagadać. :> Ale misiu, % nie ma z risem, o którego właśnie mi chodzi :P ale dziękuje za wyjaśnienie, lada dzień zamówie :) Edited January 3, 2010 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 3, 2010 Author Report Share Posted January 3, 2010 A ta kabura od krakmanów to ma oznaczenia jakieś? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 aaaa zajrzyj do mojego posta poprzedniego i tam masz link do galeryji i zdjecia ... Quote Link to post Share on other sites
esco Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Seger co Twoim zdaniem od razu trzeba by było wymienić/wzmocnić w tej kaburze, żeby było ok. Pomijam opcję wymiany kabury na oryginalną/inny model. :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 śruby, dać podkładki i inserty lepsze. troche wkurzajaca jest wymaia insertów ale dopiero jak sie zepsują :P ( u mnie jeden już ma połowę długości... ) znajac życie jak ja zakatuje to kupie oryginalną serpę a platforma zostanie stock ;] pytanie do znawców :P po kiego sa te szyny ? szerokośc jak ris czy tam ras i są na to jakieś ładownice ?? Quote Link to post Share on other sites
esco Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Co to jest insert? :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Wejdź sobie na stronę oryginalnego producenta to zobaczysz do czego są te szyny... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 error mi wyskakuje na stronie po 2 minutach czekania.... Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 No to pokaże Ci na przykładzie kopii: http://www.ebairsoft.com/double-magazine-pouch-p-1593.html http://www.ebairsoft.com/compact-light-carrier-p-1609.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts