Dread Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Chyba tylko ze względu na chwyt :) Body całe do wymiany, chyba, że potrafisz przerabiać wersje "frezowane" na "blaszane", pokrywa też odpada, bo nie jest żebrowana, nawet szyna nie ta, bo za krótka i nie siedzi w podstawie. Łoże może ujdzie, ale trzeba dużo piłować i dostosowywać do obsady z Beryla. Krebs jest fajny, ale tylko jak chcesz mieć Krebsa, bo na Beryla szkoda przerabiać. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Bo się nie da edytować. Konkretnie (może już było)... Jak zamontować krótka szynę (górną) do Rk-06? Co mniej więcej trzeba zrobić żeby ładziało jak należy... P.S. Szczęśliwego, owocnego i pełnego przygód nowego roku, dla Naszych "Berylków" ! Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 W podstawie szczerbinki musisz mieć takie rowki: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 I musisz trochę zeszlifować szynę w środku, bo podstawa z RK jest minimalnie szersza od tej z Beryla. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Wielkie dzięki. Rozumiem że te rowki również są potrzebne w przypadku montażu długiej szyny ? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Tak samo jak w przypadku krótkiej, tak i w przypadku długiej szyny potrzebne będą rowki, no i oczywiście potrzeba też bolca z nacięciem na ogonie kolby :) Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Ja nie mam rowków. I trzyma :) Wieczorkiem podrzucę fotki jak ja to rozwiązałem. Pewnie z długą szyną tak się nie da(nie miałem jej w ręcach, zniknęły na Allegro) ale z krótką się sprawdza Edited January 2, 2011 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) Obiecane zdjęcia: Szyna rozfrezowana na wymiar podstawy AK. Wewnętrzne wąsy ustalające ścięte, nawiercone i nagwintowane otwory pod gwint 3mm. Nadmieniwszy ta szyna jest do sprzedania lub do wymiany na długą (do dogadania). W razie pytań służę pomocą Przy okazji ja się pochwalę: Jeszcze trochę roboty przede mną. Do wymiany przedni grip, szyna na dekiel i usuniecie szyny montażowej bocznej. Edited January 2, 2011 by Ivo_Meleskevic Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 znalazłem jeszcze coś takiego: http://cgi.ebay.com/AK-TACTICAL-RECEIVER-TOP-COVER-TRI-RAIL-MOUNT-/160510914825?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item255f323109 trochę krótsza szyna od tych nowych berylowskich, ale na bezrybiu... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 @Ivo- a co to za magazynek? Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Beta Project http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=BP-AMAG-AK140B&search=searchItem&rs=beta&catid=&cat= Moje wypociny na temat magów: http://www.dpma.pl/akcesoria/87-magazynek-ak-beta-project.html Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 A myślałem że sam tego maga robiłeś... :P Ja co prawda jak pies do jeża, ale zabieram się za przezroczysty berylowski. Chcę żeby było widać amunicję, aczkolwiek nie wiem jak będzie wtedy z kulkami... Plan jest taki żeby włożyć środek od krótkiego low-cap-a, a pozostałą przestrzeń wypełnić nabojami. Poczekam trochę na lepsze czasy na moim koncie w banku i na bank zrobię. Chyba ze ktoś chce wspomóc, to podam nr konta :D Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 (edited) Mam pytanie, ponieważ zakupiłem oryginalne kolanko gazowe do Beryla, z tym, że nie jestem pewien jego oryginalności. Chodzi mi o bolec wystający z niego, aby stabilizować dwójnóg. W moim kolanku gazowym go nie ma. W sieci można znaleźć fotki ostrych Beryli z identycznym kolankiem, również na szable.pl widnieje w ofercie kolanko bez stabilizatora dwójnogu. Może mi to ktoś wytłumaczyć? Napisano 03 styczeń 2011 - 23:14 Sprawa wyjaśniona, kolanko jest od Tantala - dorobię bolec i będzie idealnie. Edited June 10, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Taki dread, to co ja tu nie wejdę (choć nieczęsto tu bywam), to On coś nowego robi. I nie kupuje gotowca. Ciekawe dlaczego? Zastanów się. Może wpadniesz na odpowiedni trop :) Nie kupuję gotowców, bo gotowce to kupuje się u mnie :) A że moje są bardziej koszerne i czasami tańsze, to inna brocha :) Plan jest taki żeby włożyć środek od krótkiego low-cap-a, a pozostałą przestrzeń wypełnić nabojami. Poczekam trochę na lepsze czasy na moim koncie w banku i na bank zrobię. Chyba ze ktoś chce wspomóc, to podam nr konta :D Po włożeniu krótkiego lowa zostaje naprawdę niewiele miejsca. Wyjściem jest wybebeszenie magazynka od najtańszej giety z bazaru, a potem wpasować w środek naboi rurę, albo ścianki z polistyrenu. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 a ja mialem pomysł taki, skoro scianki sa prezźroczyste to można dobrej jakości wydruk wrzucić między wkład a magazynek. Ciekawe jaki to efekt będzie miało.. :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Też mi coś takiego chodziło po głowie :) Odnośnie lufy - tokarz mnie spławił, ale dał mi adres do innej firmy zajmującej się tego typu wyrobami. Także poszukiwania trwają. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Chciałbym się zapytać jak to jest z tymi przezroczystymi magami. W berylu są dwurzędowe jak w G36 , więc nie byłoby problemem niemożliwym do rozwiązania poprzewiercać się na wiertarce stołowej przez łuski. Jak jest osiągnięty efekt w takim magu, macał ktoś taki patent link ? Mag przezroczysty od Beryla na alledrogo - 40 zł, naboi jeszcze nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 W magach od g36 jest cienki "wkład właściwy" mieszczący kulki, a na nim z obydwu stron są plastikowe atrapy pocisków - każda strona to jeden odlew, całe są kryzy i pociski, łuski są tak do połowy (tak jakbyś łuskę rozciął wzdłuż na pół). Ale magazynki od giety są strasznie grube i dlatego to jest możliwe. 5,56 - http://allegro.pl/deko-5-56x45m-0-223-cala-armalite-1-90za-sztuke-i1390237084.html (szukaj pod 5,56x45 albo 223 Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 (edited) o Jezu... cena horrendalna. Wiercenie może być ciekawe - wiertło 8mm zakładając że rureczka ma milimetrową ściankę. Niekoszerne naboje deko 3 zł/szt, chociaż dalej nieciekawy wydatek przy 20 szt. edit: masz może fotki rozbebeszonego magazynka? Edited January 5, 2011 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Do Beryla "łuski" od giety też się zmieszczą, jedyne co, to kwestia odpowiedniej rurki. Zostaje około 8mm, w sam raz, żeby wpasować własnoręczny wkład. Tylko dziubania dużo. Wydruki w magu wyglądają naprawdę przaśnie, jedyne co, to kwestia odpowiedniego koloru. Na drukarce za chiny nie chciało wyjść, ale wszystko się rozwiązało, gdy w sklepie dla artystów znalazłem gruby papier w złotym kolorze. Trzeba tylko wkład od bety lekko przerobić, prysnąć na biało, a potem ładnie wyciąć wydruk. Nawet z bliska nikt nie zauważy. Z prawdziwymi nabojami wychodzi paskudnie, wszystko się obraca, sypie w łapach, a na koniec sprężyna magazynka i tak wszystko wyrzuci. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 http://img695.imageshack.us/img695/4725/img2757mo.jpg - wkład z przodu http://img602.imageshack.us/img602/7092/img2791j.jpg - "łuski" Wydruki to też nie najgorszy pomysł, w magazynkach od giety "sprężyna" to wydruk (gruby papier, śliska powierzchnia, trochę jak naklejki). Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 (edited) Z prawdziwymi nabojami wychodzi paskudnie, wszystko się obraca, sypie w łapach, a na koniec sprężyna magazynka i tak wszystko wyrzuci. Wszystko można zrobić, zależne jest to tylko od trzech czynników: finansów, czasu, samozaparcia. Plus narzędzia. Łuski nie muszą się obracać - wystarczy polutować, chociaż nie wiem czy włożona praca będzie wymierna do efektu końcowego. A jak nie koszerne, mosiężne łuski to zostaje papier, ewentualne wytoczenie w tworzywie naboji, podkład, i złota farba. http://img695.images...5/img2757mo.jpg - wkład z przoduhttp://img602.images...92/img2791j.jpg - "łuski" Dzięki za zdjęcia. może w polskim magazynku można zrobić podobnie. Zobaczę po sesji, na razie powtarzam sobie "nie pójdę do garażu, nie pójdę..." Edited January 6, 2011 by wegorz Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Powiem tak,- jakbyście chcieli wywiercić w łuskach skoro łuski są walcowe? Przecież wiertło będzie się ślizgać / pękać wiertło. Trzeba to wyciąć np. na elektrodrążarce drutowej. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Ej Maciej.. da się :) Co teraz nie uczą w szkołach jak wiercić?? Za moich czasów uczyli :P Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 wiertło 8mm ma swoją sztywność (: tydzień temu przewiercałem się przez cięciwę alumiowego walca wiertełkiem 1mm. Gorzej, że magazynek jest wygięty po łuku, a wiertło jest proste. Zostaje wydruk lub cięcie naboji jak w g36. Cięcie i wsadzenie wsadu jest mniej upierdliwe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts