Tomek_GGRS Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Czy znajdzie się osoba która spiłowała rączkę z chwytu przedniego? Zastanawiam się nad tym, bo nie podoba mi się ta rączka, ale RIS owszem :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Do "piłowania" polecam srubokręt. Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 znalazł by się dobry człowiek i powiedział mi jak pozbyć się motylka(mam nową cyme)? ps. nie ma ktoś selektora z 2 skrzydełkami, bo mam tylko taki zwykły z 1 tantalowski Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 W nowej Cymie w grę wchodzi dremel i wiertarka :) Quote Link to post Share on other sites
M4riusz Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 dzięki za pomoc =) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 https://picasaweb.google.com/Azur456/BerylFinal?authkey=Gv1sRgCPzutv6Lt9jmOQ# Oto efekt mojej pracy. Cały front, z wyjątkiem luf, od prawdziwka. Podstawa szczerbiny od tantala. Szczerbina od AKMa, taka jak Berylowa. Ostre manipulatory, działające, bezpiecznik odbezpiecza/zabezpiecza, selektor przełącza pomiędzy semi, a auto. (wykonane na zamówienie). Dekiel od repliki, przewiercony by wyprowadzać kable na kolbę. Suwadło i urządzenie powrotne również od ostrego. Magazynek w skorupie od ostrego. Jest parę niedociągnięć. Między innymi brak nitów przy kolbie, ale atrap już mi się nie chce dorabiać - komora zamkowa i tak będzie wymieniana, tak jak kolba. Niestety montaż kolby w body od RK02 jest kompletnie niestabilny. Również skoki średnicy lufy nie są dostosowane do osadzenia kolanka itd. - wina Silesii. Inne niedociągnięcia to np brak kołkowania tłumika, podstawy muszki oraz kolanka gazowego. Są przyklejone na stałe Poxipolem. Niestety nie byłem w stanie ich przewiercić. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) No wiesz co, tak się nieskromnie chwalić, kiedy akurat działające manipulatory to efekt mojej pracy :wink: :icon_biggrin: . Oj, nieładnie, nieładnie.. :icon_biggrin: https://picasaweb.google.com/lh/photo/Myr9_RyF1wUv24x9s-uiYw?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/0xPFh7W_SNBfEYT9m_5cmg?feat=directlink Edited April 3, 2011 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 zastanawiam się, tylko tak szczerze, kolba beryla jest wygodna/ bo na taką zdecydowanie nie wygląda ;P Czy moze lepiej zainwestować w stockpipe'a i kolbę eMkową? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Komu co jak pasi. Dla mnie np emkowe są totalnie do dupy i nie leżą w dołku. Jedyna ich zaletą (jak dla mnie) jest regulacja. A takowego rarytasu w starej berylowskiej nie zaznamy. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 będę próbował zdobyć tą kolbe nowego typu. Ale jeśli się nie uda chyba zdecyduje się na eMkową. W moim wypadku kolba musi być wygodna :) Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Kolega jakiś czas temu pytał o tę regulowana kolbę Łucznika. Podobno stoi około 300-350 zł. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Tanio, tylko trzeba sprawdzić, czy nie chodzi im na przykład o samą kolbę, bez prowadnicy, za którą zaśpiewają kolejne 300 :) Sop-pel, jak chcesz mieć wygodną replikę, to nie rób Beryla :D Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Na stronce Łucznika takowa kolba stoi 344zł. Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Warto zaznaczyć, że kolba beryla czy to zwykła czy to emkowa jest nieprawidłowa. Nieprawidłowa z tego względu, że głowa strzelca wisi w powietrzy i nie ma oparcia. Dopiero w nowej kolbie beryla dodali poduszkę pod policzek i w końcu można przyjąć odpowiednią pozycję do strzału. Wiem, że w ASG to nie robi ale warto wiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Oj, nie przesadzajmy już z tą ergonomicznością (a raczej jej brakiem) kolby od Beryla. Ja osobiście celuję lewym okiem patrząc przez eota, opierając podbródek na kolbie, a raczej na torebce z baterią przytwierdzoną do kolby, i powiem, że jak dla mnie jest ok. Chociaż co jak co celowanie przez cokolwiek nie szczerbinkowo-muszkowego w berylu przy kolbie którą obecnie mam to prawdziwe wyzwanie - ale za to właśnie lubię moją replikę. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 hehe dobre - masz szczęście że tu nie ma Remova Nie, nie, to MY mamy szczęście, że nie ma tu Remova. Temat zamieniłby się w śmietnik z przepychankami na poziomie komentarzy na interii, a po co to nam wszystkim? :) Inna sprawa, że chmiello ma rację, kolba jest niewygodna, bo była robiona pod celownik mechaniczny, a do tego doszedł jeden z gorszych wyborów kolimatora. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Pan Grzegorz z działu sprzedaży FB Radom - w jeden dzień przygotuje dla Ciebie oferte Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 https://lh4.googleusercontent.com/_cfC3N6dMlPc/TZxc8TOudpI/AAAAAAAAGjk/RBJn21UWWTk/s640/100_3266.JPG Tadam. Magazynek po podpiłowaniu i apgrejdzie pasuje. Wygląda słit. Można też włożyć wkład (np low cap) z krótkiego maga do AK. Pasuje, tylko trzeba trochę pilinika i dobrego kleju... Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Krótkie magi produkuje Cyma. Czasem możesz trafić na taiwanie za 25zł :) Oczywiście low-capy, metalowe na 45kul :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 I trafisz na allegro. Naboje to oryginalne ślepaki xD Póki co magazynek jest typowo ozdobny, ale przymierzałem wkład od krótkiego LOW-a i wiem ze ra dadę taki apgrejd zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Wiem, że Cyma i JG produkuje, ale dawno (od grudnia) nie widziałem ich ani na taiwanie, ani na gunfire, ani u vipa na allegro. Przez ten czas raz jeden na allegro ktoś chciał oddać, ale jakiś dziwny był :) Krótki low wchodzi, trochę mocno trzeba piłować, ale daje radę. Trochę takich magazynków zrobiłem :) Dodatkowo można wykorzystać oryginalny podajnik i sprężynę, co daje fajny efekt. Problem tylko taki, że ich nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 Tak wiec na szybko napiszę że łucznik mógł się bardzie postarać. Kolba teleskopowa ma tylko 2 położenia :/ + złożona. Troche mało - a można było nawiercić więcej otworów montażowych. No cóż :) Ale przynajmniej nie rusza się tak jak eMkowe na kiju :P Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) cześć . czy jest jakaś szyna nad zamek bez wyfrezowanego kanału wzdłuż ? czyli coś jak emkowy ris? szarpnąłem sie na larue i nie pasuje :angry: Edited April 10, 2011 by ziober Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 ziober - niestety nie ma. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 tak z ciekawostek: strona o berylu po... chińsku! LINK niektóre zdjęcia mnie zaintrygowały. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts