Bellio96 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Mam pytanie: czy jest możliwe, że nowa podstawa szczerbinki, bezpiecznik i przełącznik rodzaju ognia kosztują: "Podstawa celownika kosztuje 287.82 zł , przełącznik kompletny 105,53 zł , bezpiecznik -115,62 zł ." na allegro zestaw urzywanych 50 sztuk przełączników ognia tantala kosztuje 12 zł na works11 była podstawa celownika tantala za 75 zł, a bezpiecznik to tylko kawalek blaszki, więc skąd te ceny? i jeszcze jedno pytanie: czy G&H, jak robi beryle, to trzeba im dostarczyc wszystkie potrzebne części? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Mam pytanie: czy jest możliwe, że nowa podstawa szczerbinki, bezpiecznik i przełącznik rodzaju ognia kosztują: "Podstawa celownika kosztuje 287.82 zł , przełącznik kompletny 105,53 zł , bezpiecznik -115,62 zł ." Niestety to możliwe. Podstawa celownika nie od dziś jest droga. Przelącznik trybu ognia zdrożał o 3 złote od czasu moich zakupów, ale bezpiecznik poleciał w górę o kilkadziesiąt złotych.. Niestety, budowa beryla na oryginalnych częściach jest droga. na allegro zestaw urzywanych 50 sztuk przełączników ognia tantala kosztuje 12 zł Taka wola sprzedającego. To stare przełączniki, nikomu niepotrzebne i sprzedający pewnie ma to na uwadze ;) Aczkolwiek taki przełącznik również jest koszerny, więc można kupować. na works11 była podstawa celownika tantala za 75 zł,a bezpiecznik to tylko kawalek blaszki, Była i ni ma. Ale fakt, 300 złotych za tą część to spora przesada moim zdaniem.. więc skąd te ceny? Z kosmosu, niestety. :/ i jeszcze jedno pytanie: czy G&H, jak robi beryle, to trzeba im dostarczyc wszystkie potrzebne części? G&H już nie zajmuje się Berylami. Tak, pytałem. Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Takie ceny są, bo konkurencji nie ma żadnej - więc Łucznik może dyktować takie ceny, jakie im się żywnie podobają. ;) Z tego co pamiętam, to po dość głośnej sprawie, którą jeden z klientów owej firmy nagłośnił na łamach tego forum, G&H całkowicie wycofała się z robienia beryli. O co poszło? Klient czekał dobrych kilka miesięcy na replikę, zapłacił nie mało, a otrzymał replikę skopaną w każdym możliwym miejscu. Zarówno mechanicznie, jak i wizualnie. ;) Edited April 11, 2011 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 (edited) @Dread Ile by wyniosło zrobienie beryla z cm048m (którą, bym jakoś podesłał)? Tylko, że ze stałą kolbą, która pomieści batkę? Wiem, że to nei byłby już beryl, ale trudno. Nie muszą być oryginalne części i nie musi to wyglądać na beryla w 100% (np, komora gazowa itp.). Edited April 11, 2011 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 @ Haptacz, jak chcesz ze stałą kolbą to może z kolbą od emki np sf ? Bo i takie beryle były robione. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Tylko, że do sf to tylko "pałeczki" wchodzą nie? Ja wolę large - łatwiej kupić, chociażby w modelarskim ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 @DreadIle by wyniosło zrobienie beryla z cm048m (którą, bym jakoś podesłał)? Tylko, że ze stałą kolbą, która pomieści batkę? Wiem, że to nei byłby już beryl, ale trudno. Nie muszą być oryginalne części i nie musi to wyglądać na beryla w 100% (np, komora gazowa itp.). Na takie pytania odpowiadam zawsze podobnie - powiedz jakiego Beryla chcesz mieć, a ja powiem za ile, albo powiedz za ile chcesz, a ja powiem jakiego dostaniesz :) Długie i koszerne Beryle swego czasu potrafiłem robić nawet za 600zł, jak się uparłem :) A z resztą i tak masz PW, w którym napisałem również to, co napiszę tu: nie musisz rezygnować z kolby Berylowej, bo przecież baterię można wrzucić choćby w kieszeń na pasie nośnym. Miałem tak w moim mini i było to bardzo wygodne :) Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Zawsze można wrzucić baterię do ładownicy na kolbę i zamontować zwykłą rurową kolbę od Beryla :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Sam mam batkę włożoną tak jak Sab93 mówi i jest wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Ja mam zrobioną właśnie ładownicę na baterię na kolbie. Zobacz sobie jak wygląda. Ładownica jest wykonana przez Bombla na magazynek pistoletowy 9mm. fotka 1 fotka 2 fotka 3 Montaż oczywiście na opaski zaciskowe/uciskowe (czy jak to tam się zwie). Pozdro :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) oreintuje się ktoś czy suwadło od Beryla jest współzamienne z akms ? chodzi mi po głowie suwadło i spręzyna powrotna - do ćwiczeń zmiany maga dobre ;-) Edited April 12, 2011 by ziober Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Jak już ogarniesz ten temat i dasz radę wsio zmontować, daj znać jak to wyszło i czemu tak drogo ; ) Wiele bym dał żeby dźwięk przeładowania był bardziej przyjazny dla ucha ; D Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 (edited) Nikt nie zauważył, że zrobiłem to w swoim Berylu :( Generalnie efekt jest bardzo fajny, choć z suwadłem trzeba się troche napracować. U mnie suwadło pochodzi od AKMa, a od Beryla suwadła się nie kupi - Radom takiego sprzedać nie chce. Suwadło to wpływa lepsze wyważenie, a dzięki urządzeniu powrotnemu z oryginału (niestety również AKMa, od Beryla również się nie dostanie, a nieco się różni) super odskakuje, z impetem uderzając w podstawę szczerbiny. Zupełnie inny klimat, nie mówiąc już o wytrzymałości ( w replikach ten element jest bodajże znalowy). Minus jest taki, że nie da się go zaciągnąć do końca i u mnie nieco strzępi kable, aczkolwiek to pewnie kwestia lepszego wycięcia suwadła, czego, z lenistwa, nie chciało mi się zrobić. ;) Edited April 12, 2011 by Azur Quote Link to post Share on other sites
kalwisz Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 G&H już nie zajmuje się Berylami. Tak, pytałem. Aj tam gadasz. Zadzwonilem do nich z pytaniem o montaż kolby, powiedzieli ze nie robią już tych modyfikacji, to powiedziałem ze jestem z Suwałk.. odrazu dyskusja sie zmieniła i teraz mam zamontowaną kolbe od beryla przez G&H :) Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 A wiecie Panowie może skąd można nabyć podstawę szczerbinki do wz.96? Bo na works11 sprzedaż zawieszona, allegro niiiii ma, a Łucznik ma tylko złote wyroby :D A co do tej kolby to jak się nie ma 2 lewych rąk można samemu sobie poradzić :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Ogólnie tę podstawę można było nabyć tylko na worksie, albo z łucznika. Na allegro jak śledzę od ponad roku ani razu się nie pojawiła, albo pojawiła się na tak krótko, że nie zauważyłem. Z drugiej strony, to jak się nie ma dwóch lewych rąk, to podstawę szczerbinki też można samemu wykombinować z już istniejącej. Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 No właśnie nad tym myślałem będę musiał ten chamski rygiel wyrzucić i jakoś dziurę zaklajstrować i na pierwszy rzut oka będzie OK. Quote Link to post Share on other sites
GOSmatti991 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 (edited) beryl czyli troche sprzętu do beryla :) Edited April 16, 2011 by GOSmatti991 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 To aukcje pana Sylwestra :) Świetny i godny polecenia sprzedawca. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Ja jak kupowałem, to nie dość, że dobre ceny zrobił, to jeszcze gratisów dołożył i to rarytasów do Mini-Beryla, które miał przez przypadek :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Mój drugi Mini-Beryl - work in progress Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Sorki za post pod postem - taki szybki mock-up zrobilem. Czekam na lufe , kołkujemy, wkładamy reszte GBB od Daytonay i heja :] Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Sop-Pel ..ubiegłeś mnie z tym Mini-Berylem GBB :/ ale gratuluję i oczekuję wstawienia na to forum filmiku jak to działa cudnie :) Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Sop-Pel , śliczność ta chodzi na Lipolcu czy stick'u? jeśli na stick'u to powiedz jaka najdłuższa batka ci tam wchodzi [ ilość ogniw ] , no chyba że kabelki będziesz miał na kolbę wyprowadzone :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Sop-Pel , śliczność ta chodzi na Lipolcu czy stick'u? jeśli na stick'u to powiedz jaka najdłuższa batka ci tam wchodzi [ ilość ogniw ] , no chyba że kabelki będziesz miał na kolbę wyprowadzone :) To będzie gaziak, flaki z Daytonagasguns... Prawdziwy Classic airsoft, zasilanie zewnętrzne z butli z Blowbackiem i magazynkami od Aegów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts