Sab93 Posted July 13, 2018 Report Share Posted July 13, 2018 Najpewniej przełożyli z AKMSa. Zresztą widać też na nim standardowe przednie łoże RIS, tylko z odkręconą rączką. W sumie częściej przekładali chwyty pistoletowe na te "taktyczne" - lepiej profilowane. Podejrzewam że z oryginalnym czarnym coś się stało i ratowali się takim ;-) Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted July 13, 2018 Report Share Posted July 13, 2018 To ten chwyt da się zdjąć z tego łoża ? U mnie kręcenie śrubą u dołu nic nie daje,a jak chce zdjąć nakrętkę z góry to kręcę całą śrubą. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 Tak, rączka, podobnie jak i RISy są demontowalne. Inna sprawa, że może to być ze sobą mocno skręcone, więc trochę siły trzeba użyć żeby je poluzować. Quote Link to post Share on other sites
MilkaSW Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Witam panstwa. Mam kilka pytan odnosnie modyfikacjii rk06 do beryla. Jak zamontowac kolbe tak zeby gearbox sie zmiescil. Wiem ze musze powycinac to i owo ale golym okiem widac ze gearbox nie wejdzie jesli wloze cala kolbe a chcialbym zeby sie skladala. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted December 19, 2018 Report Share Posted December 19, 2018 W swoim pytaniu już dałeś sobie odpowiedz ... ale pokrótce z obsady kolby wycinasz ten kwadratowy profil, a osadę kolby prujesz jak na FOTO sprężyna jest zachowana. ps. zdjęcia nie są mojego autorstwa, a szkoda było żeby internety o nich zapomniały Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 22, 2018 Report Share Posted December 22, 2018 Rzadko, ale się trafiały. Quote Link to post Share on other sites
MilkaSW Posted March 8, 2019 Report Share Posted March 8, 2019 Huston mamy problem. Jest tu ktos kto moglby mi wytoczyc przedluzke lufy i tlumik? Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted March 10, 2019 Report Share Posted March 10, 2019 Zerknij na To, ...może zejdzie z ceny Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 19, 2019 Report Share Posted March 19, 2019 Odświeżam temat ;) Pod koniec sierpnia udało mi się zbudować takiego MINI Beryla. Kilka rzeczy jest jeszcze do poprawy, bo robiłem go na szybko. Jak ogarnę wreszcie w całości to wstawię więcej fotek i opis co i jak ;) Na górze natomiast mój pierwszy Beryl, który jest wciąż moją główną repliką. Chyba już 9 lat mi służy. :D Dostałem też części i replikę na kolejną przeróbkę. Tym razem ma to być budżetowy wz.2004, wiec od ostrego jest jedynie kolba i szyna nad deklem. Reszta rzeczy customowa. Pochwalę się jak poskładam ;) Dodam też że dłubie również pomału nad czymś ciekawym i bardziej realistycznym niż AEG w temacie Beryla. Quote Link to post Share on other sites
MilkaSW Posted March 20, 2019 Report Share Posted March 20, 2019 (edited) Mbiechu widzialem te przedluzke ale wymiary by sie nie zgadzaly itd ale dzieki za zaangazowanie Edited March 20, 2019 by MilkaSW Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 Jak masz wymiary to poszukaj kontaktu do bart_a. Jak ci jakichś brakuje to daj znać na priv....na obecną chwilę mogę pisać posty tylko z tel. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted May 6, 2019 Report Share Posted May 6, 2019 Wyżej wstawiałem zdjęcie AK74 do przeróbki. Kolejny projekt już gotowy ;) Miało być tanio, więc dużo rzeczy zostało poprzerabianych na podstawie części z repliki. Części od Beryla: - Kolba - Szyna górna Z repliki zostało: - Korpus - Chwyt pistoletowy - Selektor - Zwalniacz magazynka - Atrapa suwadła - Pokrywa zamka - przerobiona (spiłowane przetłoczenia aby umożliwić montaż szyny górnej) - Komora gazowa - przerobiona na Berylową - Podstawa szczerbinki - przerobiona (usuniętą dźwigienka, zaślepiony zbędne otwory, zrobione wcięcia na montaż szyny) - Obsada łoża - przerobiona (skrócona dźwigienka i wklejona na stałe) - Okładziny przednie do AK firmy Vector Optics po przeróbce (Obrócona o 180 stopni nakładka na rurę gazową i skrócona szyna RIS) - Rura gazowa - przerobiona (przedłużenie rury o około 1,5 cm + lekkie zwężenie jej średnicy) - Lufa - przedłużka lufy, wraz z tłumikiem dotoczona Zleceniodawca zadowolony ;) Wpadł tez kolejny projekt - tym razem przerabiam ARESa na MINI Beryla. Chyba to będzie pierwsza tego typu przeróbka na świecie, bo osobiście nie kojarzę aby ktoś zrobił taki projekt :P Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 17 godzin temu, Sab93 napisał: Wpadł tez kolejny projekt - tym razem przerabiam ARESa na MINI Beryla. Chyba to będzie pierwsza tego typu przeróbka na świecie, bo osobiście nie kojarzę aby ktoś zrobił taki projekt :P Kiedyś na rus.mil.pl ktoś zamieszczał foty (autor nieznany) swojego miniacza. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 Mini Beryl na bazie ARESa gotowy! :) Ogólnie w większości jest to typowy mod.96, różniący się tylko (albo i aż) całym frontem. Części od ostrego: - Urządzenie wylotowe - Okładziny RIS - Podstawa muszki - Obsada łoża i nakładkiCzęści customowe: - Podstawa szczerbinki (przerobiona z AKSU) - Rura gazowa (dorobiona od podstaw) - Lufa zewnętrzna od AKSU (dopasowana do obsady ARESa i oryginalnych części) Quote Link to post Share on other sites
Wojtek_2 Posted October 27, 2019 Report Share Posted October 27, 2019 Witam, możecie mi kogoś polecić kto zbuduje dla mnie Beryla od podstaw. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Alduric Posted December 5, 2019 Report Share Posted December 5, 2019 Odezwę się jak go jutro skończę. Może zadowoli Cię to na tyle, że będę mógł Ci pomóc ;) Quote Link to post Share on other sites
Alduric Posted December 11, 2019 Report Share Posted December 11, 2019 Coś takiego mi wyszło, a że zostało mi trochę gratów to starsza wersja '96 jeszcze się pokazała :D (PS jaskółczy ogon zostawiłem celowo, z własnych potrzeb) Quote Link to post Share on other sites
Stevepl Posted February 16, 2020 Report Share Posted February 16, 2020 Witam. Robi ktoś jeszcze beryle na zamówienie? Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted February 16, 2020 Report Share Posted February 16, 2020 3 godziny temu, Stevepl napisał: Witam. Robi ktoś jeszcze beryle na zamówienie? Z góry dzięki Pewnie że tak ;) Odezwij się na Priv, albo na maila sab93@wp.pl ;) Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 Projekt raczej skończy się klęską, Foto1 Foto2 Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted June 8, 2020 Report Share Posted June 8, 2020 Rozkminia nad brustem KLIK Może kogoś złapie natchnienie Quote Link to post Share on other sites
Topór Posted February 11, 2021 Report Share Posted February 11, 2021 Witam, Czy ma ktoś zwymiarowaną końcówkę lufy bez muszki? (potrzebuję jakiś projekt, który mlge dać znajomemu na maszynę cnc) Wcześniej pojawiały się linki natomiast było to lata temu Z góry dziękuję Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted March 6, 2022 Report Share Posted March 6, 2022 Hej, Poszukuję wymiarów lufy od mini beryla z wymiarami pod części z oryginału. Ktoś ma jeszcze i może udostępnić? Wiem że kiedyś były wrzucane ale linki już wygasły Z góry dziękuję Ps: Wiem że to nie giełda ale zaglądają tu ludzie związani z tematem - jeśli ktoś ma na sprzedaż części do mini beryla /beryla to proszę o wiadomość :P Beryla od aresa też chętnie kupię, nawet uszkodzonego :) Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted June 16, 2022 Report Share Posted June 16, 2022 Witam, Poszukuje jakiegos magika kto podjąłby sie wykonanie Beryla w wersji C. Jest tu ktos ? Quote Link to post Share on other sites
Mikisek Posted July 19, 2023 Report Share Posted July 19, 2023 Poszukuję przedłużki lufy z tłumikiem do beryla, czy ktoś się jeszcze zajmuje takimi rzeczami? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts