SoP-PeL Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 (edited) ciekawy fant dla "commando" http://allegro.pl/item269742345_magazynek_..._nabojowy_.html Wstawić wnętrzności od H-Cap'a i jazda ;-) Edited November 14, 2007 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 moj kosztował mnie 1200 wraz z repliką i tuningiem Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 a jak go szmerglu robiłeś? Na bazie czego i gdzie kupowałeś części? Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 tak wygląda mój "Beryl" podczas działań: jestem w ACU nie kontraktowym testowany w warunkach zimowych. Oraz kolega w WP. testowany w sobotę - nic nie odpadło, działał bez zarzutu :-P Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Jestem pod wielkim wrażeniem... I nasuwa mi się pytanie(i to nie jedno): 1.Replika AK74 od VFC kupiona przez Ciebie Konraddzie była kupiona w Polsce jako nowy produkt VFC ?(To ma wpływ na cenę ,bo jeśli tak to sama konwersja na Beryla to około 750-800 zł,a jeśli dałeś za replikę np.1300 zł to automatycznie cena skacze do góry i to sporo :) ) 2.Rozumiem że w grę wchodzą tylko repliki ze stałymi kolbami? (Np. AKS-74 Boya sie nie nada[Co z tego że każdy Chińczyk będzie zły...]) 3.Robiłeś go według własnego przepisu? I jak bardzo rozbudowany warsztat potrzeba? Liczę na wyrozumiałość... Pozdrawiam Hajdi P.S. Przeźroczysty magazynek do Beryla :) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 (edited) Jestem pod wielkim wrażeniem... I nasuwa mi się pytanie(i to nie jedno): 1.Replika AK74 od VFC kupiona przez Ciebie Konraddzie była kupiona w Polsce jako nowy produkt VFC ?(To ma wpływ na cenę ,bo jeśli tak to sama konwersja na Beryla to około 750-800 zł,a jeśli dałeś za replikę np.1300 zł to automatycznie cena skacze do góry i to sporo :) ) 2.Rozumiem że w grę wchodzą tylko repliki ze stałymi kolbami? (Np. AKS-74 Boya sie nie nada[Co z tego że każdy Chińczyk będzie zły...]) 3.Robiłeś go według własnego przepisu? I jak bardzo rozbudowany warsztat potrzeba? Liczę na wyrozumiałość... Pozdrawiam Hajdi P.S. Przeźroczysty magazynek do Beryla :) punkt 1 - tak to była nowa replika dokładnie ta z tego sklepu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2124 punkt 2 - chodzi o to żeby zakończenie tyłu body było proste ( mniej roboty ) punkt 3 - przeskalowałem zdjęcie Beryla do wymiarów 1:1, wyliczyłem ile muszę przedłużyć lufę ( ale to trzeba mieć kompensator ognia ), lufa się łączy w podstawie muszki + zakołkowana i się trzyma. Robiłem go u kolegi bo nie posiadam imadła, po prostu narzędzia do szlifowania i cięcia metalu jak elektryczne i ręczne. Ale jak chce się mieć Beryla to nic nie stanie na przeszkodzie by go zrobić :killer: jeszcze czeka mnie praca nad pewnymi detalami ale to po nowym Roku - wiadomo święta idą a wcześniej Mikołaj jest :-F PS moja pomyłka jak dociąć kolbę jest w poście nr. 103 w/w tematu Edited November 19, 2007 by konradd Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 A czy mógł bym prosić dokładną listę części i narzędzi potrzebnych to wykonania repliki wraz z cenami ? Na PW oczywiście żeby nie śmiecić ;) I rozumiem że lufę nie tylko musimy przedłużyć ale i z drugiej strony skrócić tak ? Ile cm ma ona od początku w podstawie szczerbinki aż do tłumika płomienia? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Hajdi, ale przecież konradd wszystko ci napisał skąd wziąć wymiary jak je "przeliczyć" - chciał byś mieć wszystko podane na tacy. Do tego narzędzia... no troche wyobraźni pewnie piłka do metalu pare brzeszczotów, może jakiś "diaks" z kamykami ściernymi albo poprostu pilniki do metalu i w czym problem? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 P.S. Przeźroczysty magazynek do Beryla :) Jeszcze deko amunicji w środku.... Rozmarzyłem się... Tylko jak rozwiązać w tym momencie miejsce dla BB? Konradd... Masz może jeszcze drewna? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Fiedtow spróbować zwinąć atrapy z g36? Drugi pomysł to ciąć na pól naboje ... ale to mogł by nie wyjść Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Albo wykonać zdjęcie naboi na drukarce o wysokiej rozdzielczości i wkleić w ścianki magazynka. Wiem, jest to trochę głupie, ale wydaje mi się że dało by radę... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Albo napakować magazynek do pełna deko 5,56 i dokleić go izolką do hi-capa. Nie ma walorów użytkowych, jest za to lans :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Taki pomysł wpadł mi go głowy przed chwilą: 1. wypiłować w łuskach zdekowanych naboi otwór 2. załadować maga tymi nabojami 3. w powstały otwór w łuskach wstawić rurkę ze sprężyną wypychającą kulki Może tak powstać real lub low. Ale to tylko pomysł. Na razie nie mam zamiaru go realizować. Jakby co, poświadczycie, że to mój wynalazek. Udzielam bezpłatnej licencji, pod warunkiem wykonywania dla siebie ;-). Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted November 19, 2007 Report Share Posted November 19, 2007 Taki pomysł wpadł mi go głowy przed chwilą: 1. wypiłować w łuskach zdekowanych naboi otwór 2. załadować maga tymi nabojami ... Dobrze kombinujesz, ale w koncepcji jest pewien problem - to magazynek dwurzędowy, więc trzeba by raczej ponacinać łuski z boków. Rurka będzie musiała mieć spręzynę - a tę trzebaby jakoś zamocować. Mocowanie jej (i dół rurki w ogóle) to kolejny problem - na dnie magazynka jest przecież popychacz naboi i sprężyna... to też trzebaby nawiercić... Z mojego punktu widzenia (czyli leniwego :P ) chyba jednak najlepszą drogą jest wypatroszenie lowcapa od G36.... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Zgadzam się z Tobą. To tylko koncepcja. Popychacz można zablokować w dolnym położeniu za pomosą dyskretnych bolców. Konstrukcja "rurki nie powinna przysporzyć kłopotów - jakieś części z innego maga. Można spiłować bok łuski nieco szerzej, bo z boku magazynka i tak tego nie będzie widać. P.S. Ładny ten Kałaszek z Allegro :ok: Quote Link to post Share on other sites
Czolg Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 dobry patent ale czaso chłonny a czy przewidziałeś blokowanie sie spręzyny miedzy otworami w sroku pustego pocisku ?? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 z tego co rozumiem sprężyna była by w rurce. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Dokładnie. Jak na szkicu. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Dokładnie. Jak na szkicu. Ale to będzie naprawde LOW CAP bo z moich krótkich obliczeń wejdzie tam ok 36 kulek? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Poza tym czym Ty chciałeś mnie urazić ? Wszystkie uwagi niosące coś ze sobą są cenne. Ja? A co do Lowa... Można zastosować rurkę zagiętą. Poza tym mniejsza pojemność zbliżona do oryginało zwiększa realizm zabawy. A chyba o to nam chodzi. Przypomniała mi się scenka z pastiszu filmów typu Rambo, gdzie główny bohater strzela z M60 bez taśmy amunicyjnej, a pod koniec strzelania stoi po pachy w stercie łusek. To coś jak Hi Cap. (spokojnie - sam używam Hi) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 z moich przemyśleń nad tematem, aby konstrukcja zachowała sztywność można by MiGiem pospawać naboje, lub wspawać je do małej blaszki od strony spłonek :> to usztywni trochę konstrukcje, noo ale nie bedzie widać spłonek :P Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 czy ak 74 cymy mozna uzyc do konwersji na beryla i czy ta kolba http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=344 nie jest podobna do berylowej Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 niestety nie jest, z daleka po pijaku w noc i w ciemnych okularach mógł byś powiedzieć że mają cechy wspólne:) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 ok. a co z baza do beryla , czy mozna uzywac klonow. czy slr ca mozna zastapic slr cymy albo tym http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=640 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 (edited) W tej chwili mamy już parę replik z metal body i składanymi kolbami, w których od biedy można by użyć mechanizm składania, a zmienić tylko ramę kolby. Cyma raczej się nie nada, ponieważ korpus jest z plastiku, a straci on swoją wytrzymałość po takich operacjach z nacinaniem w tylnej części. Ktoś to co prawda już zrobił, i należałoby się jego zapytać jak to wyszło. Ale wątpie w trafność tego pomysłu. Myślę, że lepiej po prostu kupić full metal AK74 do takiej przeróbki. Edited January 19, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts