SoP-PeL Posted April 18, 2008 Report Share Posted April 18, 2008 Ale zauważ żę można przesunąć ją troszkę w miejscu nitów elementu przychodzącego nad zatrzask komory zamkowej i będzie ( w końcu to niecałe 6mm jest ) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 no to ruszyłem z programem "BERYL COMMANDO". Na początek sprawy proste lufa i jej wyposażenie. Na koniec sobie zostawiam montaż kolby. Replikę jaką wziąłem do przeróbki to AK74M Dboys. oto postęp moich prac ( kolba jeszcze nie zamontowana i czeka mnie trochę przeróbek w części lufowej ) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 brawo brawo konradd! Jedynie boli ta nakładka na rurę gazową ...taka jakaś zapadnięta :) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 na razie to wszystko jest złożone by zobaczyć wygląd, trzyma się bo się trzyma ale jeden strzał i ... Czekam na nakładkę rury gazowej od Tantala - dlatego tak dziwnie wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 trochę ruszyły prace do przodu z Berylem Command. Zostało to i owo zrobione. Teraz trzeba przetestować czy zda egzamin. A teraz tak to wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 A ja zrobiłem coś takiego z AKS74 Boja Teraz wymiana chwytu na jakiś bardziej Berylowy, szyna pod optykę, myślałem też nad przeźroczystymi magami od oryginału z bebechami low capa. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 czemu ten kałach jest taki powykrzywiany ? Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Już odpowiadam - kolba została specjalnie zamontowana pod kątem. Tłumik płomienia jest krzywo dlatego, że tak naprawdę nie został jeszcze zamontowany i po prostu zaczepiłem go na zdjęcie. Taśma klejąca dlatego, że w tamtych miejscach strasznie zdarłem farbę a nie miałem własnej żeby zamalować te błyszczące się ubytki. Taśma klejąca na chwycie przednim dlatego, że to cymowski i prawie w ogóle nie trzyma się w Boyi'u. Czekam na chwyt z risami więc mam taki zamiennik. Ogólnie jak dojdzie chwyt, zamontuje tłumik i pomaluje cały karabin dam fotkę - powinno już się lepiej prezentować. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 kolba nadal będzie wyglądała jak połamana:> Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Może i wygląda, ale trzyma się zyliard razy lepiej od tego czegoś co Boyi odwaliło w stocku. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Mądrze prawisz melon. Strzelałem z tego "beryla" i uważam ,że nie licząc pewnych hmm ubytków to fajna replika wyróżniająca się z tłumu. I nie każdy potrafiłby tak przykręcić kolbę:P Chociaż to wygięcie nie jest spoko:/ Quote Link to post Share on other sites
shor Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 (edited) konradd jaka replike użyłes jako podstawe ?? jeszcze pytanie do szmergla - czy w Twojej cymie kolba też schodzi w dół ? PS - nie czytałem calego tematu :);p Edited August 15, 2008 by shor Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Beryl - AK74 z VFC Beryl Command - RK-06 z DBOYS/BOYI Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 nie schodzi w dół - jest idealnie prosto. Jedynie jest zamocowana niżej niż powinna być. Co się jednak zmieni jak wreszcie kupię sobie metalowe body... Quote Link to post Share on other sites
Minion Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Wiem, że wcześniej pisałem że niemoralne jest kupować takich rzeczy na allegro, ale jakoś mi zaciemniło i kupiłem szynę górną (nie mogłem się opanować). Sopel, miałeś rację że wystarczy tylko nowe dziurki zrobić na szynie, choć mi dziś Pan w customsie podpowiedział ciekawy sposób zamontowania jej w miniberylu (na AKSU jest taki dzynks ala zawias na komorze, i zamiast tego dzynksa, zachowując możliwości zawiasu). Swoją drogą szyny tanieją- poprzednia aukcja- 70zł, a teraz 59.:). Teraz polowanie na kolbę. :D Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) Beryl kolegi o xywie Melon .SEsyjka zrobiona dzisiaj po zmatowieniu repliki i pomalowaniu na czarno .Trochę błyszczy bo mokry:) Pozdrawiam. http://img511.imageshack.us/img511/1294/20080826kd8.jpg http://img516.imageshack.us/img516/7734/20080826002vl0.jpg http://img516.imageshack.us/img516/8932/20080826004kh5.jpg http://img53.imageshack.us/img53/4048/20080826005bz7.jpg http://img516.imageshack.us/img516/609/20080826006oc7.jpg Na fotkach on:) Nie ja:) Edited August 26, 2008 by Borol Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Chłopaki rozumiem Waszą pracę, ale to Beryla nie przypomina. To lepiej pasuje do tematu tuning zewnętrzny AK. Do Beryla to jest daleka droga. Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Co to za szyna? Jak się ona trzyma? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Na moje oko to kawałek jakiejś zwykłej szyny, dokręcony do pokrywy... Quote Link to post Share on other sites
melon Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 No niestety (a może stety :P) jest to szyna wzięta żywcem z R6 Wella i zamontowana w wyżej wymieniony sposób... Po prostu starałem się zrobić coś podobnego do Beryla Commando przy jak najmniejszym nakładzie gotówki i przy użyciu części które znajdę w moim śmietnisku (tylko chwyt berylowy odkupiłem od kolegi). Efekt - jak widać... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 nie obraź się, ale jednak powinieneś wydać nieco więcej... Ni w oko przypomina to beryla Commando Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 No za Comando jeszcze się nie brałem, ale z zebranej dokumentacji jakoś faktycznie daleko do niego... Quote Link to post Share on other sites
shor Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 (edited) Panowie mam pytanie - jak zamontowac podstawe szczerbinki od tantala do SLR ?? ;p - mam problem z tym ( a mialo byc tak pięknie :)) Edited September 2, 2008 by shor Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 po pierwsze, możesz mieć problem. Po drugie trzeba uciąć stare body i wpasować osadę. Sposób na to podał na serwisie "Polskie jednostki specjalne" Jonboy Quote Link to post Share on other sites
shor Posted September 2, 2008 Report Share Posted September 2, 2008 oto mi chodzilo , tz mam ucic ta stra podstwe i wpasowac w ten plastkik podstawe od tantala :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts