frozenfish Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 zielony, odrobinę brązowego i zielony. Czasem jeszcze zielony i gdzieniegdzie zielony:) Farbując sprejem jesteś w stanie ustawić sobie intensywność tego zielonego Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 dzięki ;] zdjęcia wstawię w marcu :P Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 moje po malowaniu wg mojego planu wygląda tak: http://picasaweb.google.pl/HienaMCCU/Ghill...145532475472322 http://picasaweb.google.pl/HienaMCCU/Ghill...145528542493778 Quote Link to post Share on other sites
Imidar Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Fajnie wygląda ;] Tylko czy barwy trochę nie za jasne? Edited February 13, 2010 by Imidar Quote Link to post Share on other sites
kotpolska Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Bardzo fajna kolorystyka i ghillie, ale za długie nitki powodują iż twój farsz nie idzie do góry tylko układa się jak "sierść na psu". Poprzycinaj. Quote Link to post Share on other sites
haldir15 Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Genialna kolorystyka :D jak uzyskałeś ten efekt?? Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Genialna kolorystyka icon_biggrin.gif jak uzyskałeś ten efekt?? czuję się zaszczycony pochwałą od autora, moim zdaniem, najlepszego ghillie na tym forum:) Taki efekt uzyskałem bardzo prosto. Najpierw poprzywiązywałem jutę, i polską siatkę maskującą wg uznania, a gdy już całe plecy ręce i nogi były pokryte, wziąłem spray i zacząłem malować, z pamięci. Tzn tak jak pamiętam, że wygląda wiosna (bo zima jest). Takie malowanie pozwala na zaburzenie kolorystyki farbowanej kolorem naturalnej juty. Tylko warstwa wierzchnia jest pomalowana. Do tego farbowanie sprayem pozwala na dobranie intensywności koloru. Może się wydawać za jasne, ale to kwestia zdjęcia. Normalnie jest trochę ciemniejsze. Jeśli się okaże że jest oczo rypne to zakopię to w ziemi... Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 #frozenfish Nie ma co oceniać wyglądu ghiellie tylko jak zostało zrobione. Ja Ci powiem, że Twoje ghiellie wygląda zaje...fajnie tyle, że w lesie iglastym będzie do dupy. Każde ghiellie jest inne bo wszędzie jest inny las. Te jest dobre na wiosnę/wczesną jesień. W lato/zimę sobie w tym nie pobiegasz ;) P.S Co to jest za tłumik dźwięku ? xd Quote Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 P.S Co to jest za tłumik dźwięku ? xd Hamulec wylotowy Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Czemu w lecie nie pobiegam? Też pobiegam ja przywiążę trochę spalonej trawy:) Będzie ok:) A ten hamulec muszę skrócić:P Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 No kolorki pięknie Ci wyszły hehe . A hamulca nie skracaj :D ładny jest . Quote Link to post Share on other sites
Baker2222 Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Swietne ghillie, hamulec wylotowy, hmm założę się, że nieco kontrowersyjny, ale według mnie fajnie wygląda :) Nie ma nic złego w customowaniu swoich replik :P Poda wrunkiem, że nie jest to MP5 z lufą od M24 xD Quote Link to post Share on other sites
Stefek Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 (edited) No cóż Fotograf niestety zrobił słabe zdjęcia. Na razie daje te: Moje drugie ghillie I niestety oznaczenie mnie trochę nie kamuflowało ale jaki leżałem wśród traw było ok. I pierwsze (małe) Edited April 7, 2010 by Stefek Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Imo na wz.93 lepiej by leżało. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) Moje wygląda tak ;) Maskowanie tułowia robione na bazie kombinezonu lotniczego. Maskowanie głowy zostało zrobione na bazie kapelusza norweskiego (lekko przerobionego), oraz rękawiczki nie grube polarowe ;) http://img9.imageshack.us/gal.php?g=50579771.jpg Edited April 8, 2010 by parkie Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Stefek koszmarnie prześwietlone zdjęcia. Nic nie widać. Ale pierwsze ghillie pełen szacun tylko ciężko mi powiedzieć gdzie w takiej kolorystyce będzie Ci "do twarzy"... Quote Link to post Share on other sites
Stefek Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Tego drugiego to zrobię leprze zdjęcia a ten pierwszy to bardziej w cieni. Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 (edited) post do usuniecia Edited May 23, 2010 by dawid_o Quote Link to post Share on other sites
Chochoł Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 (edited) Witajcie. Oto moje ghillie. Proszę o opinie i powiedzcie co mogę zrobić z kolorystyką aby bardziej się to przyjmowało do otoczenia o ile już nie jest źle. ( przepraszam za zdjęcia w ogródku aktualnie mam problem z dotarciem do jakiegoś lasu/ łąki ) Edited August 10, 2010 by Chochoł Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 (edited) Na moje farsz trochę za długi (sugeruję się np. prawym rękawem) i trochę go jeszcze mało. Będzie przeszkadzał w czołganiu. Co do kolorów, to się wstrzymam, bo nie wiem w jakim terenie będziesz go używał. Wrzuć jakieś zdjęcia z akcji, jak będziesz miał. Zrób kąpiel błotną, to kolory się troszkę polepszą i farsz przyjmie nieco lepsze kształty. Edited August 10, 2010 by Gasparzinho Quote Link to post Share on other sites
Chochoł Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Generalnie Ghillie chcę używać na łące bądź w lesie. Gasparzinho napisał: Wrzuć jakieś zdjęcia z akcji, jak będziesz miał. Z tym będzie ciężko ale postaram się jak najprędzej Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 A to moje juź 2 z kolei ghillie toszke już bardziej przemyślane. Oceniajcie :) Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 W imieniu swojego warsztatu, stwierdzam, że jest bardzo udane. Ja planuję zrobić trochę jaśniejsze, lecz na rynku nie ma takiego koloru jaki chcę. Próbował ktoś wsypać barwnik zielony i odrobinieńkę żółtego, dla rozjaśnienia koloru? Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 (edited) To ja się podzielę doświadczeniami z mieszaniem kolorów: Na początku chcąc uzyskać barwę pośrednią z dwóch barwników (ciemny i jasny), wymieszałem je w proporcji 50:50, ale kolor wyszedł dokładnie taki sam jak ten ciemniejszy. Za drugim razem dodałem cały jasny i stopniowo (naprawdę śladowe ilości) dodawałem troszeczkę ciemnego. Wyszedł kolor taki, jak chciałem. Bardzo łatwo jest kolor przyciemnić, rozjaśnianie u mnie wyszło z marnym skutkiem. W sumie z mieszaniem zieleni z żółcią wolałbym najpierw pokombinować (czego dać więcej) Edited August 11, 2010 by Gasparzinho Quote Link to post Share on other sites
SPAWACZ85 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 (edited) Więc tak mieszanie kolorów to podstawa uzyskania dobrej barwy , proporcje robimy na oko , ważnym czynnikiem jest także ilość barwionego farszu i ilość wody. na ok 10l 2 barwniki khaki i pół torebki czarnego lub brązu. Robiłem wszystko na oko więc nie mam jakiegoś ustalonego przepisu. Czasem po prostu farbowałem 10l 1 barwnikiem suszyłem patrzyłem jak wygląda i farbowałem dalej. Zgniłą zieleń uzyskałem z barwnika ciemna zieleń ( turkusowy:/ ) dodając ciemnych barwników np czarego lub Olivki. Reszty dokona matka natura podczas bitwy:). Co do jasnego ghillie , jakiego koloru masz jute ?? Jaki kolor chcesz uzyskać ?/ Edited August 11, 2010 by SPAWACZ85 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts