sjzmisiek Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 (edited) http://www.gunfire.pl/product-pol-11521933...4-Tactical.html zupełnie nowy system gazowy (jakaś hybryda pomiędzy częściami aeg a systemem napędzania gazowego) zaczerpnięte ze strony gunfire: "CO-102 posiada układ gazowy zasilany z kapsuły CO2. Prędkość wylotowa jest zależna od ilości gazu w kapsule i waha się od 530 do 430 fps" komora HU wygląda podobnie do tej z aegów a w samym karabinku jest coś jakby Gear Box ktoś ma jakieś konkretne info na ten temat ? Edited February 9, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 tylko semi czyli replika NBB? Logiczne się wydaje ale jak byk napisane że jest... Ciekawe co to warte i co w środku piszczy. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=5kceWzp6Xyg Widać jaką ma moc ;) Jest NBB. GZ ma chyba jakiegoś SRC z tej serii. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 q-pa :) wg mnie chociaż napewno bardziej oszczędne niż WA czy WE :) Ale jak to - ma gaz a nie ma blowdżobu? to się nie godzi! :P Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Bo to docelowo nie miała być replika AS z tego co pamiętam. Ale pewnie dużo bardziej powtarzalne niż replika z BB ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Blow Back Jest Ktoś kupi i będzie zły. Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Dość ciekawa koncepcja z magazynkiem, nie ma problemów z ich nieszczelnością. No i pewnie cena takiego maga też nie jest wysoka. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 10, 2010 Author Report Share Posted February 10, 2010 ehh ... jak to ktoś kiedyś napisał na tym forum " gaziak bez blow-backu jest jak kobieta bez piersi , też przyjemnie ale to nie to samo" :/ Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Trzeba napisać do sklepu i wyjaśnić tą informację po prostu. Możliwe że końcowy produkt został wyposażony w BB. Mój gaziak nie ma BB na przykład ;P bo to czterotakt ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 hehe:P ten tekst o powtarzalności KicpA poprostu mnie zmiażdżył ;D Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 (edited) Wiem że przy gaziakach to pojęcie jest względne ;P Ale chodzi o to że mniej ruchomych elementów, mniej miejsc gdzie mogą wystąpić nieszczelności itd ;) jeszcze gdyby to było HP ;) Edited February 10, 2010 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Ale akurat ten system jest do życia - naprawdę. Wszystkie wkłady na CO2 mają jedną dobrą stronę - pasują pod standardową mambę ( gwint od gniazda mamby co jest w zestawie i gwint wszystkich elementów mocujących co2 jest taki sam np. dla KSC ingrama mag podpięty pod butle co2 zapierd*la jak dziki kojot) - stąd wystarczy tylko reduktor który to spowoduje że z 1 strzałem twoja lufa i komora HU nie przeleci przez lufę i już masz maszynę bojową na wypasie. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 (edited) Było, pisałem o tym szerzej w tym temacie. Ps. max co z tego wyciągłem to 680fps, ale to za duże ciśnienie było, bezpieczne jest 640fps przy 750psi i dużej butli na mambie. Mały nabój CO2 to porażka tutaj, 20 strzałów i spadek mocy a mag jest na 50 :mrgreen: Ps2. system co2 pasuje do każdej M`ki, ma kształt gearboxa, gdyby zmienić spust, pasował by także do V3 a może i V6. Edited February 11, 2010 by GZ Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 W stocku świetny wynalazek - spadające fpsy wraz z zmniejszaniem się ilości gazu w naboju i brak auto, wypas po prostu :D Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 W stocku świetny wynalazek - spadające fpsy wraz z zmniejszaniem się ilości gazu w naboju i brak auto, wypas po prostu :D Bez przesady, zobacz ile w stocku jest strzałów z kapsułki 12gr http://www.youtube.com/watch?v=5kceWzp6Xyg Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Dobrze policzyłem, ok. 30? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Dobrze policzyłem, ok. 30? A teraz porównaj to do innych replik korzystających z CO2, oczywiście o podobnym Vo. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Nie mam pojęcia ile inne repliki wyciągają z 12 g. ale wymiana kapsuły po 30 kulkach to jakiś absurd. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Absurdem są rzeczy które piszesz... Przy takiej mocy zużycie gazu jest bardzo duże. To tak jak byś pisał że spalanie w Subaru impreza jest absurdem... Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Nie mam pojęcia ile inne repliki wyciągają z 12 g. ale wymiana kapsuły po 30 kulkach to jakiś absurd. Najbliższy odpowiednik to repliki Aresa z magazynkami na CO2, mama taki mag i sprawdze na ile starcza, ale licze też 30 max. Mój pistolet gazowy zużywa taki nabój CO2 w 55-60 strzałach, a jest chyba 3,5 raza słabszy od SRC. W AK od GHK taki nabój starcza na 45-50 strzałów przy 390fps. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Absurdem są rzeczy które piszesz... Przy takiej mocy zużycie gazu jest bardzo duże. To tak jak byś pisał że spalanie w Subaru impreza jest absurdem... G. mnie obchodzi wydajność co2, mnie interesuje praktyczne zastosowanie repliki. Co po mocy, jeżeli tyle spada na przestrzeni 20 strzałów? O mambie mi nie piszcie bo to już kompletna porażka. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 G. mnie obchodzi wydajność co2... Mnie tyle samo twoja opinia, gaziaki są bardziej upierdliwe w użytkowaniu niż aegi, ale nic nie zastąpi blow-backa ani reakcji na spust. Praktyczne zastosowanie, ależ proszę, real-capy, odrzut, blow-back, reakcja na spust, realne wymiary repliki (o częsciach od ostrego nie wspomnę). Dla kogoś kto dużo strzelał z ostrej, gaziak to jest to. Żaden aeg, powtórze się, żaden aeg tego nie zastąpi. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Jeżeli cię to g obchodzi to po co się tu produkujesz? Wiadomo że przy tak dużej mocy to nawet spadki fps są przy gaziakach na GG. Przy tak małych ilościach dostępnej ilości gazu żaden gaz nie da ci możliwości wystrzelenia zadowalającej twoje zachcianki ogromnej ilości kulek przy tej samej dużej mocy ponad 600fps. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 A Ty po co się produkujesz? Reasumując: - brak blowbacku - upierdliwość w użytkowaniu - po 20-30 strzałach trzeba zmieniać kapsułę - spadek mocy na przestrzeni 20-30 strzałów uniemożliwiający praktycznie prowadzenie celnego ognia - brak auto świetny wynalazek :lol: Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 świetny wynalazek :lol: A więc tak, pół-automatyczna snajperka z 600fps, bez blow-backu dużo cichsza. Brak auto - auto przy takiej mocy to chyba dla idiotów. Co do 30 strzałów - nabój idzie wkręcić szybciej niż naładować mag green gazem. Koniec tematu, nie ma się o co kłócić, ja pożegnałem elektryczną snajperkę (620 fps) z niepotrzebnym trybem auto w zamian za to. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts