krauzak Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Zastanawiam się na firmą. Oczywiście wiadomo - Guarder i Systema to najlepsza jakość. Ale jaką inną tańszą firme możecie polecić? Chodzi mi o full zestaw - czyli obie głowice, cylinder i dysza. Chromowane nie wchodzi w gre - bo z doświadczenia wiem że chrom się ściera. Quote Link to post Share on other sites
truskawa Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Cześć, Jeżeli chodzi o zestawy BU to dużo dobrego słyszałem o Deep Fire, ale niech wypowie się ktoś kto miał z tym bezpośrednią styczność Pozdrawiam, truskawa Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Tja, Deep Fire - w samych superlatywach można o nim mówić. Płaska głowica tłoka jest niszczycielem szkieletów, a uszczelka z głowicy tłoka to najgorszy syf - to samo się tyczy uszczelki do standardowej średnicy głowic tłoka (nie jest to regułą, ale sprawdza się dość często). Guarder kosztuje 200-210zł nówka ze sklepu, na prawdę ludziska lubicie przyoszczędzić te 4-5 dyszek kosztem np. ceny nowego szkieletu? 100-400 zł? Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 13, 2010 Author Report Share Posted February 13, 2010 Dlatego pytam na forum. Czasem można przyoszczędzić, czasami nie. Więc lepiej się zapytać niż sobie pluć w brodę po fakcie. Tylko co do guardera to na specshopie (tylko tam znalazłem ten zestaw boreup) jest tylko wersja z chromowanym cylindrem. A ten przy zużyciu robi sporo syfu w cylindrze. A tak przy temacie - czy sprężyny madbulla są warte uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Dlatego pytam na forum. Czasem można przyoszczędzić, czasami nie. Więc lepiej się zapytać niż sobie pluć w brodę po fakcie. Tylko co do guardera to na specshopie (tylko tam znalazłem ten zestaw boreup) jest tylko wersja z chromowanym cylindrem. A ten przy zużyciu robi sporo syfu w cylindrze. A tak przy temacie - czy sprężyny madbulla są warte uwagi? Z guarderów nie odłazi chrom, nigdy nie byłem świadkiem i nigdy nie słyszałem o takowym fakcie (sam mam taki BU), chyba, że weźmiesz papier 200 i pojeżdzisz troszkę od wewnątrz po cylindrze. Ze sprężyn Madbulla to tyle, że są syfiaste, brzdękolą prawie jakby były zrobione z drutu fortepianowego, a zaraz, przecież z niego są robione :???:! Jednostajny skok i ta farba z nich złazi ekstremalnie szybko, do tego ich M130 mi się połamała po xxx cykli przebiegu. Najgorszy badziew jaki widziałem, madbull śmierdzi (nie tylko w przypadku sprężyn). Guarder ma najlepsze sprężyny, G&G też są dość zacne. Edited February 13, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Gdzież żeś się naczytał, że z Guardera się chrom zdziera?? Pierwsze słyszę, a używam dosyć długo i nie zauważyłem... Toż to już w chińskim JG chrom nie złazi, a molestowałem ten cylinder pastą polerska stosowaną do chromów motocyklowych i nic. Uwierz, że Gogin dobrze Ci radzi: zamiast tańszego DF z płaską alu głowicą tłoka dołóż parę zł i kup Guardera. Sprężynę też bierz w ciemno Guardera- długo trzyma założone parametry. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Guarder jest naprawdę ok polecam, ale prędzej czy póżniej chrom zejdzie, najlepsze są cylindry stalowe polerowane, nic nie poradzisz efektu tarcia nie oszukasz... co do springa to guarder the best, niekwestionowany world champion :) Edited February 13, 2010 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 ... najlepsze są cylindry stalowe polerowane... W 100% się zgadzam. Szkoda tylko że promyk nie robi BU bo jego standardowe cylindry to po prostu kawał dobrej roboty. A tak jak inni polecam Guardera. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Tak więc dla wybrednych - BU Guarder + cylinder BU DF'a. Tak więc dla wybrednych - BU Guarder + cylinder BU DF'a. Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 14, 2010 Author Report Share Posted February 14, 2010 Więc tak jak myślalem - zero nowości, co firma to firma. Wielkie dzięki za porade. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Złazi chrom z cylindra Guardera 1.borek Guardera cylinder typ 0 zamontowany u mnie (przebieg około 8000 kulasów) widać w cylindrze miejsca wytarcia i plamy chyba miedzi spod chromu 2.borek Guardera cylinder typ 1 zamontowany u kolegi (przebieg około 3000 kulasów) również widać wytarcia chromu na cylindrze. Dodam że szczelność jest nadal idealna i wszystko było dobrze poskładane i przesmarowane (żeby mi ktos zaraz nie napisał że pewnie grafitowego smaru nawaliłem) nie nie stosowałem żadnego grafitu :uśmiech: Tak jak napisał Gogin równiez polecam nierdzewne wew. polerowane cylindry DeepFire lub Systema (też takie są w ofercie Systemy) Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 (edited) Jeżeli jestem bardzo wybredny i mam dziwną fanaberię, żeby mieć maksymalnie cichą replikę, to jaki cylinder, tłok i głowice byłby najlepsze? Systema: link ? Edited February 14, 2010 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Pamiętaj że dla cichej pracy ważna jest też szczelność a wiec oringi (głowica tłoka, cylindra i dysza). Idealny zestaw dla bogatego zboczeńca to np. głowica cylindra i tłoka systema lub guarder, cylinder stalowy np. DF i dysza DF lub CA. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Najlepsze by były plastik głowice i sprężyna M85 :F. Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 20, 2010 Author Report Share Posted February 20, 2010 (edited) No ok wszystko wymieniłem i mam problem. Mam nieszczelność na dyszy - jest o jakiś 1mm krótsza od tej starej i nie dochodzi do gumi (powietrze ucieka do magazynka) Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? edit: A i jeszcze - mam AUGa A3 z JG. Wiadomo że guarder i inne firmy robią podzespoły pod markowe repliki i z tąd ta różnica. Tylko czy ktoś wie jaki model ma dłuższa dysz od tej mojej? Edited February 20, 2010 by krauzak Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 20, 2010 Author Report Share Posted February 20, 2010 (edited) edit:dubel Edited February 20, 2010 by krauzak Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Dziwne, dysza z borka Guardera winna mieć ok 24,7mm - mam, wiem. Powinna więc pasować. Nawet jeśli masz kasę na nową dyszę to kicha - nie kupisz dłuższej (może o setne części milimetra co najwyżej). Spiłuj czoło popychacza i będzie grało. Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 20, 2010 Author Report Share Posted February 20, 2010 No stara ma 25,3mm :/ Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Wow to dłuższa niż w giecie. Tam jest 25,2mm- wiem bo kupowałem uszczelnioną. Spróbuj coś z tego dopasować. http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=122 Albo napisz do nich jaka długość dyszy Cię interesuje... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 (edited) Spiłuj czoło popychacza i będzie grało. Tak czy inaczej jak weźmiesz borkową tą do G36 będzie fajnie - dysza od G'ie ma o wiele mniejszą fazę w porównaniu do dyszy AUG'owskiej. Edited February 20, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 20, 2010 Author Report Share Posted February 20, 2010 ok. Więc trochę popychacz spiłowany + kumpel miał borkową dysze do AUGa z CA która była o 3 dziesiętne dłuższa. Wszytko śmiga(czyli boreup +sp150 guardera). Na 10 strzałów na hrono 8 pokazało 528fps :) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Właśnie zmierzyłem nową dyszę BU do G36C firmy Guarder. Wynik to 24,1mm. Używana do Auga też guardera jak i Modify ma 24,7mm. Wszystkie 3 leżą u mnie na stole. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 (edited) 528FPS na SP150 Guardera z borkiem?? Trochę mało jak dla mnie :roll: Edited February 20, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
krauzak Posted February 20, 2010 Author Report Share Posted February 20, 2010 Maksymalnie pokazało 542 ale to może z 2 razy. Liczy sie raczej średnia (to co najczęściej) a nie maks. Mogę mieć jeszcze nieszczelności na komorze hopupa bo juz przeszła jakieś 50k kulek. Ale jak dla mnie to wynik zadowalający Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Teflonfix komory jest? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts