ptaq1234 Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Czy ktoś ma jakiś pomysł w jaki sposób uzyskać realistyczny odgłos przeładowania w naszych replikach asg? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Kupić dekowca. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 a co to dekowiec? sorry ale nie jestem jakoś super obeznany w tym temacie. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Broń pozbawiona możliwości strzelania, np zalana od środka. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 W niektórych gnatach się nawet da - replika MC51, albo M14, choć to zawsze nie to samo do końca co w ostrej. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 A jaka to jest replika? Generalnie patenty sprowadzają się do wymiany suwadła/zamka/elementu ruchomego na kawał metalowego kloca i wymiany sprężyny powrotnej na mocniejszą. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 większość metalowych gazówek z naciskiem na klony 1911 i p226 mają ładny dźwięk. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Generalnie patenty sprowadzają się do wymiany suwadła/zamka/elementu ruchomego na kawał metalowego kloca i wymiany sprężyny powrotnej na mocniejszą. Taa, żeby to takie proste było ... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 metalowy kloc nie wydaje dźwięku ryglowania :D. Chodzi o to zeby było kilka na raz dziwnych kliknięć np w gazówce jednocześnie napina się kurek, rusza cylinderek i jeszcze atrapy rygli wyskakują ze swoich opór w płaszczu zamka. Dlatego ładnie klika- im więcej ruchomych elementów tym w zasdzie ładniej. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 mnie konkretnie interesuje zamontowanie czegoś takiego w p90 od GFC i myślę, że jakby się postarać to miejsce będzie. Jeśli macie pomysły to piszcie, myślę że ten temat przyda się nie tylko mi ale wszystkim maniakom którym zależy na realizmie :D Quote Link to post Share on other sites
wally Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Wiesz, może i odgłos przeładowania jest potrzebny maniakom, którym zależy na realizmie, ale oni kupują repliki, które w realu są metalowe. P90 to plastikowa "zabaweczka" i zapewniam Cię że tam przy przeładowaniu nie słychać ulubionego przez Ciebie dźwięku przeładowania. Jak już mocno chcesz realizmu to kup sobie jakąś replikę GBB WA. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 (edited) ...i zapewniam Cię że tam przy przeładowaniu nie słychać ulubionego przez Ciebie dźwięku przeładowania. no jeśli byłoby słychać to chyba tego tematu by nie było ;D jeśli zaś mówisz o wersji ostrej to zapraszam na strzelnicę albo na yt i przekonasz się, że taki odgłos jest. 1:59Jak już mocno chcesz realizmu to kup sobie jakąś replikę GBB WA bardzo chętnie, ale niestety nie mam na to kasy ;/ Edited March 1, 2010 by ptaq1234 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 no jeśli byłoby słychać to chyba tego tematu by nie było ;D jeśli zaś mówisz o wersji ostrej to zapraszam na strzelnicę albo na yt i przekonasz się, że taki odgłos jest. W której strzelnicy w PL jest P90? Postrzelałbym sobie. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 fakt, ze strzelnicą może przesadziłem, choć nie wykluczam, że takowa w Polsce istnieje, ale na yt można spokojnie znaleźć. Dobra, skończmy offtop. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Skoro twierdzisz, że jest strzelnica w PL, dostępna dla cywili, posiadająca na stanie P90 to podaj jej adres, na prawdę chce się tam przejechać i postrzelać z P90. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 Zakładam taką możliwość, nie mówię, że na 100% istnieje. Poza tym też bym chętnie z tego postrzelał ;D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Czyli nie wiesz. Ja zakładam możliwość postrzelania na cywilnej strzelnicy z Gauss'a ze Stalkera. Nie wiesz? Nie opowiadaj. Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 Wobec tego przepraszam jeśli o to Ci chodziło. Poza tym karabinu Gaussa ze Stalkera raczej na strzelnicy nie ma, ale tą broń sobie możesz sam w domu zrobić. Może nie idealnie taką samą ale działanie będzie takie samo Quote Link to post Share on other sites
wally Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Popatrz, sam sobie odpowiedziałeś na swoje własne pytanie, wystarczy kawałek plastiku w środku P90, podparty sprężyną, "nie będzie to idealnie to samo ale działać będzie tak samo" :) Jak długo tu siedzę (na wmasgu) to nie czytałem aby ktoś szedł w realizm przeładowania, wszyscy pragną realistycznego dźwięku strzału. Jesteś pionierem - odwzorowanie dźwięku przeładowania ostrego P90 w ersoftowej replice stoi przed Tobą otworem! Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 1, 2010 Author Report Share Posted March 1, 2010 mój post wyżej był cały odnośnie karabinu Gaussa :P ale jak już zrobię ten mechanizm (jeśli zrobię) to tu wrzucę filmik ;D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 no więc czekamy. Mieliśmy już kilka barrettów, jeden M2 browninga... Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Jak długo tu siedzę (na wmasgu) to nie czytałem aby ktoś szedł w realizm przeładowania, wszyscy pragną realistycznego dźwięku strzału. O kurczę, a ja myślałem, że wszyscy tutaj pragną, żeby strzał był cichszy niż pierdnięcie komara i po to wkładają sobie wyciszone tłoki, zakładają tłumiki i owijają repliki szmatami, bo przecież w airsofcie chodzi o to, żeby wygrać, a nie o dobrą zabawę. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Nie do P90, a do Ak, film niestety kręcony komórką także nie oddaje w pełni rzeczywistego uderzenia suwadła. Chodzi identycznie jak w ostrej... Quote Link to post Share on other sites
ptaq1234 Posted March 2, 2010 Author Report Share Posted March 2, 2010 Czyli pierwsze co zrobię to wymienię sprężynę na mocniejszą. Dziś mam wolny wieczór więc zaraz zabieram się do kombinowania. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 Czyli pierwsze co zrobię to wymienię sprężynę na mocniejszą. Dziś mam wolny wieczór więc zaraz zabieram się do kombinowania. Tak, i mieć pewność że nie posypią się elementy zamka, ja mam ze stali więc o to się martwić nie musiałem... wszystko zależy jak silna sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts