Enderhawk Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 co do tego cargo.. jak włożę do niego butle z propanem to zmiesci sie jeszcze cos? (kulki, ta rurka ulatwiająca wpychanie kulek etc.) Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Do kieszeni Cargo Średnie wchodzi butla 1L i kulki Średnie Cargo z butlą i kulkami - wnętrze Kamizelka: w kieszeni cargo zestaw w/w, w ładownicy na podwójne magazynki do AK - Glock 19, 6 łusek przyczepionych na "izolke" :mrgreen: Inny widok Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 ale to jest średnie cargo.. wyobrazasz sobie noszenie takiego na pasie taktycznym bez problemów? no właśnie :) chyba ze podczepione tak, że góra kieszeni by byla przyczepiona do pasa, a reszta zwisala wzdluz nogi.. ale wtedy moze sie obijac podczas biegu.. mnie raczej chodziło o te cargo http://www.miwo-military.com/index.php?go=03_3 Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted May 31, 2006 Report Share Posted May 31, 2006 Ender - zagadaj do Szpilmana odnośnie gazu na pasie, czy jak tam, on zdaje się nosi wlaśnie śrenie cargo uniwersalne i nic mu tam nie dynda. Link to post Share on other sites
makary Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 Witam!Czy plecak MIWO (plecak patrolowy MOKRA) oprócz braku pasa biodrowego, innymi kieszeniami wewnętrznymi i fastexami do plecaka piechoty górskiej różni się od plecaka Janysport PP25? Czy jest tej samej wielkości? Czy ewentualnie można doszyć pas biodrowy? BTW, jakiej jakości jest u MIWO materiał koloru OLIVE? Pozdrawiam, Makary Link to post Share on other sites
spielmann Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Średnie cargo noszę na pasie taktycznym z MIWO. Żadnych problemów , nic nie dynda itp. Swoją drogą jakiś czas nosiłem właśnie butlę z propanem w tym cargo i też nie było żadnych problemów. Pozdrówka Link to post Share on other sites
Szpadel Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Makary, plecaki są tej samej pojemności, ale różnią się wielkością. Janysport PP25 jest wyższy i węższy. Nie wiem jak z doszyciem pasa do Mokry (choć pewnie łatwe nie będzie), ale po noszeniu większych ciężarów w PP25 jestem pewien, że nigdy nie kupię plecaka bez pasa biodrowego, to podstawa i między innymi dlatego polecałbym ci wybór PP 25. Dorzuce jeszcze dwie fotki, ale w nieco słabej jakości, poza tym mój plecak wygląda dość chudo bo mocno ściągnąłem pasy regulujące szerokość. Pozdrawiam, Szpadel. Link to post Share on other sites
~moroman Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Ma ktoś może panel minera? Nie wiecie bardzo odstaje od kamizelki? Nie wiecie jak odstaje przy wpięciu do niego jeszcze średniego cargo? może fotki ktoś ma... Link to post Share on other sites
Pako971 Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Witam. Jakiś czas temu padło pytanie na temat nowej oferty MIWO, czy ktoś ma jakieś informacje, kiedy i co sie pojawi? Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 21, 2006 Report Share Posted July 21, 2006 Witam.Jakiś czas temu padło pytanie na temat nowej oferty MIWO, czy ktoś ma jakieś informacje, kiedy i co sie pojawi? Witam!Pracujemy nad tym energicznie i w przyszłym tygodniu planujemy zlecić wykonanie sierii próbnej mundurów itp. Ale dokładnej daty kiedy pojawi się ten asortyment w naszej ofercie niestety podać nie potrafie. Pozdrawiam! MIWO MILITARY Joanna Makowczyńska Link to post Share on other sites
zydelek1990 Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Co myślicie o LKT ATEK? Zastanawiam się nad kupnem jej o czym świadczy mój PODPIS, który jest niżej. Dziękuje Link to post Share on other sites
wally Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Jak juz pewnie zauważyłeś, nikt jeszcze nie testował tej kamizelki. Możesz być pierwszy, więc ją kup i opisz wrażenia. Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 Jak juz pewnie zauważyłeś' date=' nikt jeszcze nie testował tej kamizelki. Możesz być pierwszy, więc ją kup i opisz wrażenia.[/quote']to troche nieprawda ;) odjakigoś czasu trzy takie kamizelki są uzywane w SPAT Szczecin. recenzja wkrótce na stronie. 8) Link to post Share on other sites
wally Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 No cóż, do tej pory nikt się tu w tym temacie posiadaniem tej kamizelki nie chwalił, więc wyszedłem z założenia że jeszcze jej nikt nie zakupił, ewentualnie jeśli ktoś ją zakupił to jej nie przetestował, lub po przetestowaniu nie napisał o niej recenzji. Nie zaglądam ludziom po mieszkaniach więc nie wiem co kto kupuje :lol: Generalnie to tylko chciałbym sie dowiedzieć czy ten panel antyposlizgowy pod stopke kolby zdaje egzamin czy niekoniecznie? Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 26, 2006 Report Share Posted July 26, 2006 jesli o to chodzi to zdaje egzamin. Link to post Share on other sites
roziko Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Ma ktos jakies informacje na temat mundurow ktore miwo planuje wypuscic? Chodzi mi o wyglad i o to czy beda podobne do polskich.. ? Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Ma ktos jakies informacje na temat mundurow ktore miwo planuje wypuscic? Chodzi mi o wyglad i o to czy beda podobne do polskich.. ? Nie będą. Oprócz kamuflażu. Docelowo są połączeniem szeregu rozwiązań własnych, brytyjskich (95), oraz amerykańskich (RAID, MARPAT, CCU, ACU). Rzep, suwaki YKK, guziki brytyjskie na taśmę, materiał to ripstop. Kolejno w planach są parki/smocki, maskałaty, kapelusze etc... Jeszcze jakieś pytania? Link to post Share on other sites
wally Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 A kiedy można się spodziewać takich mundurów? Kombinezony tez będą? Macie w planach np. wykonanie panelu nośnego ale z taśmami naszytymi pod kątem? Link to post Share on other sites
Catch22 Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Pierwsze mundury pojadą daleko na wycieczkę. Myślę że wersja pierwsza dla odbiorcy masowego ujrzy rynek po MSPO 2006. Link to post Share on other sites
roziko Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 a jeszcze pytanie odnosnie mundurow.. W jakich ramach cenowych bedzie miescil sie taki mundur? Link to post Share on other sites
Gecko Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Witam, czy tos używa pasa modułowego PT-4 bądź PT-3 ? Prosił bym o jakieś opinie, wady, zalety, wygoda użytkowania itd. Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Mam PT3. Jest świetny na oporządzenie główne, jako pierwsza linia (np.: do noszenia z chestrigiem lub jakąś kamizelką) jest IMO zbyt szeroki, chyba że masz półtorametrowy tułów. Bardzo mięciutko i wygodnie się nosi, tylko poproś o pasek piersiowy bo bez tego troszke dziwacznie się te szelki układają. Szelki posiada ją dośc szeroki zakres regulacji, a pas no dla chudzielca raczej nie jest 90 cm minimum. Jak na MIWO przystało wykonanie na plus - nie ma się do czego przyczepić. No może mały detal - taśma nośna (ta od klamry) mogła by miec na koncu zaszewkę. Masz do wyboru dwa rodzaje szelek: grube i ucieczkowe (płaskie). Nie wiem jak wyglądają grube ale ucieczkowe są grubsze niż te co mam w chestrigu. Są ciut węższe niż ALICE, gruboś taka sama. C22 wspominał niegdyś coś o planach wprowadzenia szelek takich jak są w PLCE, czekam na nie z utęsknieniem. Miałem u siebie przyczepione 3 podwójne ładownice do M15 (teraz są dwie potrójne), 3x kieszeń cargo (miesci się mały śpiwór lub kartusz z butlą i kilka zupek), kieszen Molle do manierki, kieszeń systemu uniwersalne cargo (20x20 cm - taka większa apteczka + podręcze duperele). Na weekend w lesie wystarczy. Bo jeszcze zostaje miejsca żeby wcisnąć radio, toola etc. Jakies pytania? Link to post Share on other sites
Gecko Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 RAI wilku, dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) Mam pytanie ale nie do ciebie a do Catch'a, czy ten pas można zamówić w wersji zmodyfikowanej tak żeby mógł go nosić ktoś mający mniej niż 90 cm w pasie ? :) Powiedzmy skracając długość części wyposażonej w taśmy modułowe? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Ja swoje PT-3 mam dopiero od kilku dni wiec testu w boju jeszcze nie przeszedł… Mam około 81-82 cm w pasie i gdy zapinam pas obie jego części nachodzą na siebie około 1 cm(w bluzie jest już na styk) i na podstawie siedzenia w nim w domu mogę powiedzieć ze w niczym to nie przeszkadza i jest bardzo wygodnie. Ma to też 2 plusy: - mamy palsy na całym obwodzie pasa(niby szpej z przodu będzie przeszkadzał w czołganiu itp. ale jakaś mała pierdołkę zawsze możemy dowiesić) - szelki super się układają i nawet bez pasa piersiowego leżą ładnie na klatce przez co łatwiej założyć plecak oraz przypiąć cos do nich(bo są na froncie a nie gdzieś pod pachami) Rozwiązanie ma to też(nie wiem czy istotną bo ładownic się jeszcze nie dorobiłem) jedną wade: pas jest wyprofilowany tak aby dobrze układał się „na łukach” naszego ciała. Dlatego część taśm jest naszyta pod kontem(nie wiem jak to opisać – po prostu przy górnej krawędzi są gęściej niż przy dolnej). W związku z tym na takim mikrusie jak ja 8) leżą one chyba nieco inaczej niż to sobie miwo wymyśliło :roll: - pod lekkim skosem na zewnątrz ciała. Z generalnie z wad: nie ma zupełnie co zrobić z luźnymi końcami taśm po regulacji – niby izolka załatwia sprawę ale miwo mogło się pokusić chociażby o proste gumki spinające. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
0W_Shadow Posted August 5, 2006 Report Share Posted August 5, 2006 Miałem u siebie przyczepione 3 podwójne ładownice do M15 To są te ładownice :roll: http://www.miwo-military.com/index.php?go=02_10 Czy są jakieś inne ? p.s (Czytałem cały temat i wiem ,że ładownice od AK są troche za duże do magazynków od M15 CA i TM.) Link to post Share on other sites
Recommended Posts