dean2 Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 ok dzieki za info a jakie kulki polecilibyscie do hi-capy 5.1 we ? niestety nie znalazlem tego modelu w tym spisie Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 (edited) Po testowałbym na 0,25G&G i prawie, że maksymalnym hopie :icon_wink:. Nikt Ci "w ciemno" nie powie, stwierdzenie co będzie najlepsze niestety wymaga testów. Edited December 28, 2012 by Czajson(wiking126p) Quote Link to post Share on other sites
damix006 Posted March 27, 2013 Report Share Posted March 27, 2013 kulki firma : G&G waga kulki : 0.25 gun : MB03 Well lufa prec :Nie zwykla : Tak sprezyna :Stock lot kulki : prosty ilosc zaciec : zadnego Quote Link to post Share on other sites
wu717 Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Czy testował ktoś kulki firmy WE ? Quote Link to post Share on other sites
Tiloren Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 kulki firma : Guarder waga kulki : 0.25 gun : rk-10s lufa prec :Guarder 6,02 sprezyna : m125 element lot kulki : prosty z odchyłami raz na pare kulek ilosc zaciec : zero Wystrzelono: 8k (2 paczki) Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 kulki firma : Guarder waga kulki : 0.28 gun : Cm.040 lufa prec : Systema 6.04 sprężyna : M130 Lot kulki: Moim zdaniem jedne z najlepszych kulek 0.28g. Przede wszystkim powtarzalne i nie wariują na granicy zasięgu. Nowe partie nie różnią się od starszych. Zacięć brak, nie ma potrzeby przebierania. Wystrzelono: ponad 5000 Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Kulki: Gunfire Waga: 0,30g Replika: CM.040 Moc: 450fps Lufa prec: Systema 6.04 Lot kulki: Nie jest tak źle, gdy już wylecą, w końcu to ciężkie kulki i przez swoją masę będą trzymać prostą trajektorię. W każdym bądź razie mocno przeciętne. Zacięcia: tak, częste Wystrzelono: 500 szt. Dodatkowe informacje: Te kulki kompletnie nie nadają się do luf precyzyjnych, zacięła mi się w lufie przy full auto, przez co poszedł tłok. Spory rozrzut FPS na tych kulkach (różnice wagowe). Kulki: Dragon Ball Waga: 0,15g Replika: Umarex Makarow Moc: 400 fps Lufa prec: nie Lot kulki: Pomijając fakt, że 400 fps to zdecydowanie za dużo jak na te kulki, to lot jest fatalny, kulki po wyjściu z lufy lecą jak chcą - w góre, na dół, lewo, prawo... Zacięcia: nie Wystrzelono: 200 szt. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 (edited) kulki firma : Guarder waga kulki : 0.25 0,28 gun : KWA mod 2 lufa prec : brak sprężyna : M120 moc 420fps Lot kulki: Latały jak po sznurki tak jak powinny godne polecenia. Wystrzelono : 20k kulki firma : Gunfire Rockets waga kulki : 0.25 gun : KWA , cm028 , aps ak74 moc : 380-420fps lufa prec : Brak sprężyna : M120 Wystrzelono 1k reszta poszła na oddanie Lot kulki: zacinki w każdym magu , skupienie nie było jednakowe czasami na 10m leciało a czasami normalny zasięg dało się zanotować ogólnie loteria. Edited January 24, 2014 by Driver2503 Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 (edited) kulki firma : Dum Dum waga kulki : 0.25 gun : M4 Cyma ( ful metal ) lufa prec : tak zwykla : - sprezyna : stock ( 370 fps ) lot kulki : Prosty losowy, jedne nadzwyczaj daleko inne nadzwyczaj blisko spadają ilosc zaciec : W replice brak, w magazynkach dość częste. Wystrzelone mniej niż 1k Dla porównania dodam że na G&G tej samej wagi wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku :icon_smile: kulki firma : G&G waga kulki : 0.25 gun : M4 Cyma ( ful metal ) lufa prec : tak zwykla : - sprezyna : stock ( 370 fps ) lot kulki : Prosto jak po sznurku ilosc zaciec : brak , wystrzelone ok 12k kulek Edited May 2, 2015 by Tadzwirz Quote Link to post Share on other sites
RavenDPL Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 kulki firma : Rockets 0.36 Platinum Series waga kulki : 0.36 gun : SWD A&K lufa prec : tak 6.02 zwykla : - sprezyna : 590fps lot kulki : Prosty, powtarzalność dobra ilosc zaciec : Brak Quote Link to post Share on other sites
RavenDPL Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 (edited) kulki firma : Rockets 0.43 Platinum Series waga kulki : 0.43 gun : SWD A&K lufa prec : tak 6.02 zwykla : - sprezyna : 590fps lot kulki : Skręcanie kulki w prawo, powtarzalność średnia ilosc zaciec : Brak Edited June 17, 2015 by RavenDPL Quote Link to post Share on other sites
SupremeLeader Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 (edited) kulki firma : G&G waga kulki : 0,28 gun : M4 KA, komora ProWin lufa prec : PDI 6.01 375mm zwykła : - sprężyna : 455 FPS (M120 Modify) lot kulki : prosty, pod koniec widoczny rozrzut ilość zacięć : brak kulki firma : Blaster Devil waga kulki : 0,28 gun : M4 KA, komora ProWin lufa prec : PDI 6.01 375mm zwykła : - sprężyna : 455 FPS (M120 Modify) lot kulki : prosty, pod koniec lotu minimalny rozrzut, w moim przypadku lepsze od G&G ilość zacięć : brak kulki firma : MadBull waga kulki : 0,28 gun : M4 KA, komora KA lufa prec :KM-Head 6,03 363mm zwykła : - sprężyna : 440 FPS (M120 guarder) lot kulki : brak lotu ilość zacięć : non stop zacinki, nie polecam tych kulek Edited July 18, 2015 by SupremeLeader Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 28, 2016 Report Share Posted January 28, 2016 kulki firma : Rockets Platinium waga kulki : 0,30 gun : M4 Specna Arms, komora AirsoftPro CNC czerwona lufa prec : Guarder 6,02 363mm zwykła : - sprężyna : 500fps (M130+borek guardera+dysza boreup Airsoftengineering) lot kulki : prosty do 50m, na 55-60m każda kulka skręca w prawo ilość zacięć : brak kulki firma : G&G waga kulki : 0,30 gun : M4 Specna Arms, komora AirsoftPro CNC czerwona lufa prec : Guarder 6,02 363mm zwykła : - sprężyna : 500fps (M130+borek guardera+dysza boreup Airsoftengineering) lot kulki : Prosty, daleki lot kulki, jak po sznurku niesie na 70m, później opad. ilość zacięć : brak Quote Link to post Share on other sites
Pol_ Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 kulki firma: G&G waga kulki: 0,30 (białe, nie szare) gun: AEG ASG LMT Defender CQC (Lonex/Ultimate) lufa prec: - zwykła: 285mm sprężyna: 420 fps (M120) lot kulki: prosty, powtarzalność dobra ilość zacięć: regularne zacięcia w magazynkach (kulki nie są wypolerowane) kulki firma: Elite Force waga kulki: 0,30 gun: AEG ASG LMT Defender CQC (Lonex/Ultimate) lufa prec: - zwykła: 285mm sprężyna: 420 fps (M120) lot kulki: Pierwsza połowa magazynka – co drugi strzał pusty, strzały 2 kulkami lub pęknięcia w lufie (trudno stwierdzić), różnice w zasięgu sięgające kilkudziesięciu metrów. Pod koniec magazynka – dobry tor lotu, dobra powtarzalność. Kulki nie są wypolerowane ilość zacięć: brak zacięć w magazynkach, w magazynku pozostaje biały pył Quote Link to post Share on other sites
randob81 Posted August 12, 2017 Report Share Posted August 12, 2017 :icon_evil: :icon_evil: mam coś dla chętnych postrzelać sobie do celu z pokazem mocy :icon_evil: ... KULKI STALOWE :icon_mrgreen: 5.96mm- masa 0,84g. Mam pistolet thunder pro 9 który prawdopodobnie ma około 420fps na gaz CO2. strzelałem wieloma kulkami o róznej masie od 0,2g po 0,25g ,0,3g i 0,36g newet aluminiowych korzystałem i testowałem. powiem tak im cięższa znacznie celniejsza.. Lekkie kulki po przekroczeniu 20metrów skręcaja gdzie popadnie, trafić w tarcze 15centymetrowa graniczy z cudem. a jesli chodzi o zasięg maksymalny to w zeden sposób nie mogę powiedzieć ze lżejsza dalej poleci (może jedynie przy słabych replikach ) zasieg kulek 0,2g a 0,36g był niemal taki sam z lekka przewaga na kulke cięższa....no właśnie i tu zrozumiałem ze to jest tak jak by porównywać rzut pink-pongiem a kamieniem o tej samej wielkości. I tak zaczęła się moja przygoda z kulkami ASG STALOWYMI o MASIE 0,84g. ale przy takiej masie musi być mały zasięg !!! SZOK był to dla mnie. zasiek jedynie nieznacznie spadł a tak dokładnie co jedynie zmieniła sie parabola delikatnie lotu .ale nie w tym rzecz chodzi o to jak one masakruja w deske sosnawą z 8metrów weszła mi cała :icon_eek2: gdzie plastikowa robiła 3milimetrowe wgłębienie (na pół kulki) ... a strzelając w plastikowa 5litrowa pustą butelkę po ludwiku stalową kulka przestrzeliłem na wylot a plastikowa lub aluminiowa nie mogłem sie przebic nawet przez pierwsza warstwę .. :icon_idea: jaki porał ??tej masy 0,85 nie idzie zatrzymać. szyby , twarde butelki , regipsy ,puszka po groszku czy ananasach to wszystko sito z pistoletu ASG tunder pro9.najciekawsze jest to ze jesli znajde po wystrzale ta kulke wkładam drugi raz i strzelam :icon_razz2: wielokrotnego uzytku :icon_arrow: ..........wystawiono na allegro Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 Co to jest "pink-pong"? Z pisaniem u ciebie kiepsko, mam nadzieję że z myśleniem jest lepiej i nie jesteś na tyle głupi, żeby strzelać z tego do ludzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts