Bociano Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Replika p90tm(stockowa lufa, magazynki low cap i mid cap) G&G 0,2 Lot kulki: bdb, bardzo fajne skupienie Zacięć w lufie brak Zacięć we wszystkich magach brak TM 0,2 Lot kulki: słaby, po~30 metrach z serii robi się wielka chmura Zacięć w lufie brak Zacięć w low-capach brak, w mid capie rzadko ale jednak Madbull 0,2 Lot kulki: średni, lepiej niż tm, ale gorzej niż g&g. Zacięć w lufie brak Zacięć low-capach brak Zacięcia w mid capie są notoryczne, magazynek właściwie wcale ich nie podaje Ciekawostka: Zrobiłem test na pęcherzykowatość kulek wyglądał on tak: TM: gromada malutkich pęcherzyków idealnie na środku. GG: jeden wiekszy pęcherzyk idealnie na środku Mb: Czasem jeden, czasem gromaga większych lub mniejszych pęcherzyków, rzadko znajdowały się na środku. Jednak stara prawda, że tanie kulki g&g są bardzo dobre się potwierdza. Ja szybko z tych kulek nie zrezygnuję Quote Link to post Share on other sites
lokaz Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 (edited) replika G36K (zmieniona guma, stockowa lufa, hicap) Pestki 0,23 Lot kulki: nieźle Zacięć w magach: brak Zacięć w lufie: początkowo jedno było. Właśnie wróciłem ze strzelanki, miałem już nową replikę. Starą sprzedałem koledze i do niej dorzuciłem mu kulki co zostały mi z ostatniej strzelanki. Nie wiem co się stało z nimi przez 3 tygodnie, ale gieta sie zacinała co chwile. Jak zobaczyłem kulki to prawie każdy była nadłamana, pouszkadzana... Chłopakowi pomogła zamiana kulek. Edited May 9, 2009 by lokaz Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted May 21, 2009 Report Share Posted May 21, 2009 (edited) Kulki: Mad Bull Precision Waga: 0,25g Replika: G36 [JG] Lufa: Systema 496 x 6,08 mm Sprężyna: M120 Skupienie: b.dobre Zacięcia: brak Replika: P90 [ECHO1] Lufa: Systema 247 x 6,04 mm Sprężyna: M120 Skupienie: b.dobre Zacięcia: brak Resumując: bardzo dobre, precyzyjnie wyważone kulki, porównywalne z Blasterami. Edited May 21, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
Cookie Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 (edited) Kulki: Blaster Devil 6mm 0,25g Replika: M16 G&P Lufa: stockowa Skupienie: dobre Zacięcia: strzelam się 5 lat i na tych kulkach zaliczyłem pierwsze zacięcia! Magazynki: notorycznie tną się w midcapach King Arms oraz G&P Podsumowanie: nigdy więcej ich nie kupię! Edited May 25, 2009 by Cookie Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Kulki: Toy-jet 0,20 Replika: m4a1 JG ok. 400 fps Lufa: Systema 363mm, 6,04mm Wnioski po strzelaniu: Boże, co za badziewie. Na ok 3k nie zaliczyłem żadnej ścinki, ale tor lotu, reagowanie na HU czy skupienie-pożal się Boże. Na początku opiszę tor lotu:na zerowym HU po 20 metrach lecą w ziemię, podkręcam HU-zero reakcji, podkręcam jeszcze mocnej-wciąż to samo. No i w pewnym momencie ruszyłem pokrętłem tyci-tyci-kulki w kosmos :x. Skupienie-loteria, ta poleci w lewo, ta w prawo ta spadnie na ziemie po pięciu metrach to zaliczy kosmos. Ogólnie to chyba żadna para kulek nie poleciała tak samo o.O. Mimo niskiej ceny zdecydowanie-NIE polecam. Quote Link to post Share on other sites
Sobol26 Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Kulki: Blaster Devil 6mm 0,28g Replika: Systema PTW A1 MAX Lufa: Deep Fire 6.02 Skupienie: dobre Zacięcia: notorycznie Magazynki: Podsumowanie: Kulki były albo mielone na proch albo z lufy wypadały w trzech, czterech szrapnelach. Po zasotoswaniu innych kulek (G&G, Bioval, TM) problem zniknął jak ręką odjął. Zdecydowanie nie polecam!! Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Replika: l85a1 Army Moc: ok. 450 fps lufa: prometheus 6,03mm, 509mm gumka HU: Guarder (chyba) komora HU: King Arms metalowa, uszczelniona Kulki: Blasterki 0,25g, białe ; Blasterki 0,28g, dark green Skupienie: bardzo dobre Zasięg skuteczny (100% trafień w cel bez poprawki na opadanie kulki): ok. 37m. Zacinki: 0 tor lotu: niezadowalający, słaba reakcja na HU, po 30 metrach zaczynają lecieć w dół, powyżej 40 dość mocno lecą w dół i spada skupienie. Po wyregulowaniu HU o dziwo kulki o różnych masach latały praktycznie tak samo, znaczących różnic brak. Kulki: G&G 0,25g, białe Skupienie: wyśmienite Zasięg skuteczny (100% trafień w cel bez poprawki na opadanie kulki): ok. 45m. Zacinki: 1 (prawdopodobnie spowodowana uszkodzeniem repliki) tor lotu: bardzo dobry, strzały idealnie powtarzalne, kulka leci płasko aż do granicy zasięgu, gdzie dość szybko zaczyna opadać, dopiero wtedy następuje spadek skupienia Podsumowując, kulki G&G są tańsze i w moim przypadku latały sporo lepiej. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Replika: Beretta 92f spring [sTTi] Moc: ok. 180fps lufa: stockowa gumka: stockowa komora HU: stockowa Kulki: Ghost BB 0,12 kolorowe Skupienie: 2/10 Zasięg skuteczny: 10m Tor lotu: kulka leci losowo. Poniżej linii równoległej do podłoża kulki są podkręcane a powyżej- nie. Jakoś kulek jest fatalna. Każdy z nich posiada "cycek" z nadlewki. Nadają się jedynie do granatów :> Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 Może to nie tabela ale informacja powinna trafić tutaj. Uwaga na kulki Goldenball! Chodzi dokładnie o serię 0,23 grama. Kulki te ostatnio bardzo pogorszyły się na jakości, w paczce 1kg (4350szt) co 10 kulka stawała mi w lufie w takim stopniu, że wyciorem musiałem solidnie przypieprzyć żeby wyleciała. Poszedł mi przez to tłok wraz z głowicą (dysza cylindra blokowała się na tej kulce i starły się zęby tłoka - wydałem na naprawę ponad 70zł). Taki sam problem miał kumpel - w lufie stock P&J (mi utykała w precyzyjnej 6.03), poskutkowało walenie z wyciora. Ostatnio ten sam znajomy strzelając się zauważył, że kulki nie lecą. Wyciągnął magazynek i wygrzebał z komory kulkę w kształcie hmm... BANANA - conajmniej 2 zlepione ze sobą lub kawałem formy w której są odlewane. Beznadzieja. Teraz strzelam tylko Madbullami i jest ok: Replika: M16A3 G&P Prędkość wylotowa: ok. 410FPS lufa: precyzyjna Madbull 6.03 gumka: Systema - silikon komora HU: G&P stock - metal Kulki: Madbull 0,25 Precision BB Skupienie: Bardzo dobre Tor lotu: Bez problemów, troszkę za ciężkie na ten karabin. Zacinki: całkowicie brak Quote Link to post Share on other sites
gruby91 Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Replika: AK-74 ICS Predkość wylotowa: 390fps lufa: precyzyjna 6,03mm 550mm JBU gumka: ICS komora HU: stock-plastik Kulasy: Guarder 0,25g skupienie: bardzo dobrze tor lotu: odpowiedni zacinki: ani w magu ani w giwerze Quote Link to post Share on other sites
snip Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Kulki: Guarder Waga kulki: 0,25g Gun: AK-74 (cm.031) Preclufa: 455mm Systema 6,04 Gumka HU: Guarder czarny Sprężyna: Stock CM (360-380fps) Lot kulki: Prosty, lecą dość powoli. Około 50m spada precyzja. Ilość zaciec: 0 na 500 wystrzelonych Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 23, 2009 Report Share Posted August 23, 2009 (edited) kulki firma GFC waga kulki 0.20 gun Aug TM lufa prec MadBull 6.03 zwykla nie sprezyna stock Marui m80 lot kulki koszmar - każda leci gdzie indziej ilosc zaciec w lufie brak, w midach i hicapie nagminnie (co 10 kulka...) EDIT: literówka Edited August 23, 2009 by lukira Quote Link to post Share on other sites
Jump Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 kulki gfc o wadze .20g: gun: mp5-J [JG] lufa stock sprezyna stock lot kulki: sporawy rozrzut, powiedzialbym ze po 30m uciekaja gdzie chca ilosc zaciec: nie spotkalem sie jeszcze (0) Quote Link to post Share on other sites
MiesoPL Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Kulki: Gold Fire 0.25 Replika: CM.028s (AK 47s) Lufa: stock Sprężna: stock Lot kulki: Po ustawieniu HU jest ok. Ilość zacięć: Brak Kulki: Gold Fire 0.25 Replika: M16A4 JG IIIgen. Lufa: Prec. 500 mm Guarder Sprężyna: stock (M120) Lot kulki: Po ustawieniu HU ok. Ilość zacięć: Bardzo mało lecz od czasu do czasu potrafią wylecięć po 2-3 kulki. Kulki: Gold Fire 0.25 Replika: M16A4 JG IIIgen. Lufa: stock Sprężyna: stock (M120) Lot kulki: OK Ilość zacięć: Brak Kulki: Pestki 0.20 Replika: CM.028s Lufa: stock sprężyna; stock Lot kulki: W miarę dobry, lecz potrafią lecieć gdzie chcą Ilość zacięć: nie zauważyłem Kulki: Pestki 0.20 Replika: M16A4 IIIgen. JG lufa: stock Sprężyna: stock Lot kulki: Totalna masakra! Ilość zacięć: Wszystkie kulki. Ani jednego dobrago strzału. Kulki: Blaster 0.20 Replika: CM.o28s lufa: stock Lot Kulki: Po ustawieniu HU jest ok. Ilość zacięć: Brak Kulki: Blaster 0.20 Replika: M16A4 IIIgen. JG Lufa: prec guardera 500mm Lot Kulki: OK Ilość zacięć; Brak Kulki: Blaster 0.25 Replika: CM.028s Lufa: stock Lot kulki: Bardzo fajny Ilość zacięć: brak Kulki: Blaster 0.25 Replika: M16A4 IIIgen JG Lufa: stock Lot Kulki: OK, bardzo fajny zasięg Ilość zacięc: Brak Kulki: Mad Bull 0.25 Replika: CM.028s lufa: stock Lot Kulki: Prosty, jedne z najlepszych kulek jakie testowałem. Ilość zacięc: Brak Kulki: Mad Bull 0.25 Replika: M16A4 IIIgen. JG Lufa: prec guardera 500mm Lot kulki: Prosty, jedne z najlepszych kulek jakie testowałem Ilość zacięć: brak Quote Link to post Share on other sites
jumpstyler Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 kulki: GunFire waga: 0.25 Shotgun Mossberg 590 [AGM] lufa: stock sprezyna: stock lot kulki: 30 metrów w ładnej pogodzie prosto jak po sznurku, potem zaczyna skręcać zasieg całkowity jakiś 50 metrów ilosc zaciec: na 1500 wystrzelonych: 0 Quote Link to post Share on other sites
campermtb Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Może nie w formie tabelki ale.. Uwaga na kulki Tokyo Soldier(jakoś tak) Nawet nie wiem czy w necie są ale kumpel raz kupił w Lesznie. Podobno dobre bezszwowe 0.20 łade białe wziął do przetestowania. Dosłownie co 3cia kulka zostawała w lufie (stockowe g36 JG). Przy jednej z serii utknęło mu 13 kulek w lufie(!) co skończyło się zmasakrowanym GB. Tak więc ostrzegam przed tym szajsem! Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Firma kulki: P&J Waga kulki: 0,23g Replika: MP5SD5 JG Lufa i gumka - stock Lot kulki: dobry Zacięcia: Brak ~2000 wystrzelonych Kulki lecą prosto ,ale czasem 1/50(albo mniej) zdarzało się ,że kulka leci trochę w któryś bok. Ale ogólnie kulki ok. Za niedługo jak kupie inne kulki to przetestuje je na mojej replice i napiszę. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 (edited) Kulki: Madbull Precision Grade 0,28 Replika: G36 TM , 500 fps Lufa: Prometheus 455 mm, gumka Madbull Shark czerwony Sprężyna: M130 Lot kulki: Prosto, w końcowej fazie lotu skręci. Powtarzalność doskonała. Ilość zacięć: Brak Edited December 30, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
biber7 Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 kulki: Gunfire 0,25g. i Extreme 0,25g. repliki: MP-001 (400fps) i SWD A&K (500fps) lufa stockowa w obu przypadkach celność: wystarczająca do trafienia z 40m (mp-001) i 50-60m (SWD) brak zacięć. Planuje kupić jakieś 0,28 albo 0,30g do testu i nie wiem które będą lepsze do SWD. Po teście kulek opisze moje odczucia. Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 kulki firma - P&J 0.25 gun - PJ-25 lufa prec - 6.03 promyk sprężyna - stock (chyba 130) lot kulki - kwiatek, slalom, rzadko prosto w cel powyżej około 40 metrów ilość zacięć - brak zacięć kulki firma - Guarder 0.28 gun - jw lufa prec - jw sprężyna - jw lot kulki - prosty, na 40 metrach skupienie w kartce A5, dalej to już tylko moja chwiejna ręka znosi :-P ilość zacięć - brak zacięć Quote Link to post Share on other sites
Mateusz2727 Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Firma: Excel Waga: 0,20g Gun: AK47 TM Lufa: Zwykła Sprężyna: Stockowa TM Lot Kulki: W miarę dobry ,przy odpowiednim ustawieniu HU i dobrych warunkach pogodowych Zacięcia: Nigdy kulki firma :tm waga kulki :0.20g gun :G36E lufa prec :6.03 zwykla sprezyna :150dpi lot kulki : na 4+ ilosc zaciec:0 Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Firma: GoldFire Waga: 0,23g Karabin: A&K Masada Lufa: Precka Prometeus 6,03mm Sprężyna: M90 Lot Kulki: Bardzo dobry. Zacięcia: 0/2500 sztuk, kilka razy miałem podwójny strzał. Ogólnie moim zdaniem ocena - 7/10 Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Firma:Goldenball waga: 0,25g karabin: AK47 GFC Lufa: stock spring: m120DF lot kulki: dobry zacięcia: 0 przemiał 25k kulek Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 (edited) Firma: P&J Waga: 0,25g Gun: M4A1 Boyi Lufa: Zwykła Sprężyna: M110 (Stockowa) Lot kulki: Jak na tych kulkach to dla mnie najlepszy. Nawet ok. 70 m. Kulki lecą dość daleko i całkiem celnie. Zacięcia: Nigdy Firma: Madbull Waga: 0,25g Gun: M4A1 Boyi Lufa: Zwykła Sprężyna: M110 (Stockowa) Lot kulki: Zasięg dochodził nawet do ponad 60 m. Kulki leciały szybko, ale nie zbyt celnie. Zacięcia: Nigdy Firma: Fidragon Waga: 0,25g Gun: M4A1 Boyi Lufa: Zwykła Sprężyna: M110 (Stockowa) Lot kulki: Zasięg ok. 50 m. Kulki leciały wolno i bardzo nie celnie. Zacięcia: Nigdy Edited April 3, 2010 by Laki Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Kulki - Madbull Match Grade 0.25 Replika - M15A4 CA Sprężyna - M120 + BU Lufa/Komora/Guma - Systema/KingArms/Systema Lot kulki - 5/5 Powtarzalność 4,9/5 Zacięcia - brak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts