tsumeiii Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 Hmm moja Cyma 0,28 prawdę mówiąc nie jest pomalowana ,ale też jest w kamuflażu. http://img138.imageshack.us/img138/5742/dsc00591ys.jpg Link to post Share on other sites
ziku Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 http://img502.imageshack.us/i/dsc6577.jpg/ beta wersja HK416 na bazie ICS, brakuje jeszcze kolby, upper recievera z szyną i klocków montujących RIS (jest prowizorka w tych m-cach) malowana farbami montana gold, montana black i jakimiś matowymi z castoramy Link to post Share on other sites
lukaszkuchowicz89 Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 (edited) Ja sie wlasnie wzialem za camo na mojej gieci. farby jakie stosuje to Krylon khaki, woodland green i brown. 1. cala bron na khaki 2. nakladamy jakies, liscie, galazki, moze byc swierkowe galazki ''ze zeszlorocznej choinki'' - mam jeszcze sporo w garazu takze pisac jakby ktos chcial, choinka oczywiscie zywa... nakladamy tego zielska sporo, po czym palujemy na zielony w moim przypadku woodland zielony. 3. dokladamy jeszcze wiecej galazek itd. i malujemy na brazowo lub tez mozna na czarno. Efekt jest naprawde super. jak skoncze swoja - czekam na braz bo nie mieli w sklepie wiec trzeba bylo zamowic gdzie indziej. Wiec jak skoncze to wrzuce fotki. a kolega ziku - zajebiscie pomalowane. musze przyznac ze mi sie podoba Edited December 17, 2011 by lukaszkuchowicz89 Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 MALOWANIE ARTYSTYCZNE >>1<< - Malowanie repliki/broni to nie tylko malowanie taktyczne ale też "artystyczne" wiele osób poprawia lub dodaje coś od siebie do repliki.. Jestem jak najbardziej za.. Po co mieć jedną z xxxxxxxxxx takich samych replik.. Jeśli chodzi o ten akurat efekt to można go osiągnąć maczaniem farby w wodzie a potem się tak jakby chlapie.. (...) >>4<< - A tu już projekt bardzo ciekawy ;) Niestety nie powiem jak się coś takiego uzyskuje bo nie wiem.. Możliwe że firmy zajmujące się np. wyrabianiem kubków ze zdjęciami mogli by dać radę.. Kto wie.. Opcja ciekawa można umieścić osobę bliską swemu sercu na rzeczy bliskiej swemu sercu i mieć zawsze jedną i drugą ^^ 1 - miałem zamiar sobie gitarę w ten sposób pomalować (w sumie zamiar dalej mam :) ) - instrukcje jak się robi takie malowanie można znaleźć pod hasłem "swirl", "swirling" (raczej nie replik, ale zasada jest taka sama). 4 - na 90% kalkomania. Jak ktoś sklejał modele to pewnie miał z nimi styczność :). Zdjęcie wydrukowane na odpowiednim papierze zanurzasz w wodzie, papier "odpada", zostaje warstwa przezroczystej folii ze zdjęciem, którą przenosisz na zwilżoną wcześniej replikę. Dopóki kalkomania i podłoże są mokre można je ruszać, jak wyschną jest jak namalowane. Skomplikowane kamuflaże nanosi się poprzez transfer wodny (np. tak nanoszony jest multicam na licencjonowane akcesoria). . Link to post Share on other sites
sotion15 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Witam ,czy malując replikę sprejem jest możliwość ze uszkodzę/zaleje farbą ważniejsze części ? Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jak nie bedziesz mocno zalewał sprayem po szparach to nic sie nie stanie. Najlepiej to zabezpiecz szparki i dojścia do wewnątrz karabinu np zaklejając je taśmą. Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jak chcesz to zrobić porządnie, to rozbierz replikę na części przed malowaniem i złóż po wyschnięciu. Więcej roboty ale efekt lepszy. Link to post Share on other sites
badger Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Trochę mocno :wink: Fajny efekt, jak to zrobiłeś- przeciągnąłeś podkładem, obsypałeś jakimś żwirkiem i dałeś drugi kolor? Link to post Share on other sites
sebciu Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Widziałem już wcześniej na ASR. Wyszło całkiem dobrze. Jakich farb używałeś? Link to post Share on other sites
StalkerPMC Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Mam pytanie do specjalistów, jeżeli chodzi o malowanie: na tej replice jest naniesione przepiękne (moim zdaniem) malowanie, idealnie chropowate i matowe. Ma ktoś koncepcję, w jaki sposób faktura farby została otrzymana? Link to post Share on other sites
MyN3 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Jest też inny :) Nie wstrząśnięta farba.. Ja raz zapomniałem wstrząsnąć farbę Montany i efekt był podobny do tego, po prostu pigment się nie zmieszał przez co faktura wyglądała na piaskową Link to post Share on other sites
grabarz Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Witam! Mam pytanka odnoście tych transferów wodnych: 1. ktoś już próbował czegoś takiego? 2. gdzie tak papier można kupić? 3. Są gotowe wzory czy do samodzielnego druku na domowej atramentówce? Za wszystkie rady opinie i pomoc bardzo dziękuję! Link to post Share on other sites
Vilreen Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Witam! Mam pytanka odnoście tych transferów wodnych: 1. ktoś już próbował czegoś takiego? 2. gdzie tak papier można kupić? 3. Są gotowe wzory czy do samodzielnego druku na domowej atramentówce? Za wszystkie rady opinie i pomoc bardzo dziękuję! Wiesz nie sądzę, żeby to była taka prosta sprawa. Gdyby była, to większość ludzi nie bawiłaby się sprayem tylko od razu nadrukowywała istniejące lub autorskie kamuflaże na swoje repliki. Z tego co google mi pomogło, sama wanna do transferu wodnego to jakieś 5k zł wg jakiegoś tam forum. Wydaje mi się, że dużo taniej będzie jak poszukasz firmy która Ci nadrukuje na replikę to co sobie zażyczysz. Link to post Share on other sites
Vilreen Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 W dalszej pogoni za uzyskaniem kamuflażu bliskiego MARPATowi w sposób możliwie prosty, szybki i analogowy, uzyskałem coś takiego. Co sądzicie? Nakłada się na replikę w photoshopie w tej chwili, będzie gotów pewnie jutro. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Takie pytanko. Czy jest ktos na slasku kto bdb maluje repliki w pustynne kamo? Sam nie mam do tego zdolności. Link to post Share on other sites
Vilreen Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Zalezy jak chciałbyś mieć pomalowana replike. Jak tylko chcesz narzucić pustynny kolor+jakieś paski, to gwarantuje Ci że kazdy jest w stanie to zrobic, nawet Ty :) Tymczasem bardzo szybki render SCARa: Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ooo to twój? ;) I gwarantuje ci że z moimi zdolnościami plastycznymi nie dam rady ;) Link to post Share on other sites
Vilreen Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 No mój jest narazie czarny :D To przymiarka do tego jak moze wygladac. Mam nadzieje ze wyjdzie lepiej:) Polecam spróbować tą technikę, opisałem ją pare postów wyżej. Wyjdzie Cie taniej niż malowanie u kogos :) Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 @Mr MegaMan w zdjęciach m16tek masz bardzo fajne camo kolegi savique, które bardzo łatwo zrobić. Link do tematu http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/79526-m16/ Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Fajne. Tyle że dalej podtrzymuje że mi się nie uda. Wolałbym oddać komuś kto ma doświadczenie. Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 ale co w tym trudnego xD?? Spróbuj. malujesz całość jednym kolorem, potem nakładasz siatkę i psikasz innym odcieniem. Proste ;) Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Co jest dziwnego w tym, że farba która jeszcze nie wyschła schodzi? Link to post Share on other sites
Żółwik Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Mam pytanie - jutro chciałbym zabrać się za malowanie magazynków metalowych firmy boyi w kolorze czarnym Przemyłem je benzyną ekstrakcyjną - dla odtłuszczenia. Farby już mam - a właściwie lakiery w sprayu... Teraz pytanie - czy śmiało mogę nakładać lakier bezpośrednio na magazynek - czy kupić jakiś podkład ? Zastanawiam się bo magazynki szybciej się "ścierają" - cięgłe wkładanie i wyjmowanie z ładownic itd... Oczywiście obtarcia na krawędziach mi nie przeszkadzają ale nie chciałbym aby farba schodziła płatami sama ... Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Ja tam malowałem swoją emkę NFM bez żadnego odtłuszczania i nic nie schodziło "płatami", owszem wycierało się miejscami, ale to norma. Maluj śmiało. Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Vilreen, co to za szyna pod frontgripem? Link to post Share on other sites
Recommended Posts