0wn Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Miałem go. Trochę szlifowania ścianek od środa i nacięcia tyłu by wlazł korpus i jest ok. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Jakbyś potrzebował foty jak to ma wyglądać to mogę podesłać, bo teraz ja mam ten chwyt ;p EDIT: Jeżeli do mnie też kierujesz pytanie o dyszę, to niestety nie mam SRC. Edited May 30, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Luzik, dam radę. Przyglądałem się już stockowemu chwytowi. Problemu nie będzie. Pytanie tylko jedno mam. Jaka dysza siedzi u was w gb? Możecie zmierzyć suwmiarką stockową dyszę? Ja otrzymałem replikę z jakąś pilowaną dyszą. Dysza shs do mp5 nie pasuje. Za krótka o jakies 1.5 mm. Edited May 30, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 (edited) Po dwu godzinnej męczarni z dremelem, skalpelem i browarkiem udało mi się poskładać ją do kupy. Efekt jest piorunujący. Zero luzu, w dotyku jak palna, po prostu cud miód i orzeszki. Teraz już tylko w środę na warsztat, porobić stalowe elementy, zaoksydować i fajrant. Btw. Otto, od czego masz stopkę silnika? Bo moja stockowa jakoś nie chcę pasować, a szkoda mi ją piłować. Edited June 1, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Dzień się zaczął źle. Moja własna replika mnie, i zapewne sąsiadów też o 5 dziś obudziła. Zaczęła sama strzelać. Przyczyną najprawdopodobniej było zwarcie w instalacji, i spalenie mosfetu. Po raz kolejny się przekonałem, że elektronika nie ma czego szukać w moich replikach. Pękł mi szkielet i sprężyna, gdyż waliła co najmniej przez 5 minut non stop full auto na sucho (ech ciężko mnie dobudzić) Dziś doszedł deltashopowy eotech. Edited June 12, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Sprężyna pękła? Ona z czego była, z budyniu? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 Szkielet i spring to guardery ; o Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 No i dlatego trzeba odłączać batke od repliki ;) Mazane z tela przy użyciu tapatalk. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 W sumie i dobrze, że teraz to wyszło, a nie na respie podczas strzelanki. Mógłbym komuś albo sobie krzywdę zrobić. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Pytanie za 100 punktów. Jakie magazynki nie mają luzów w gnieździe? Lowy i hicapy SRC latają, tak samo lowy GFC. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Cymowe lowy w ogóle nie wchodzą, są za szerokie Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Ehhh, wczoraj pisałem posta, ale nie wysłało, cudowny internet na wsi. Właśnie jak miałem Own od Ciebie to SD, to musiałem zbijać/zgniatać skorupy cymowe - i właziły. Czy ładnie bez luzów chodziły to już nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 (edited) Rodzinka prawie w komplecie. Poszukuję wersji SD. Chętnie odkupię, bądź zamienię za którąś z niżej pokazanych. Edited July 24, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 (edited) Jako, że właśnie nabyłem wersję MP5 AU (choć mam jakiś fu..up i wyjaśniam to jeszcze ze sprzedawcą) i mam też Cyme 049, poniżej kilka porównań budowy zewnętrznej, może komuś się przyda: - body: SRC wszędzie stal / Cyma prawie wszędzie znal - piny, śruby: SRC stal / Cyma znal - plastiki: nieco lepsze w SRC (nie błyszczą się) - kolby UMP: niewymienne tzn. SRC nie wchodzi na Cymę za to Cymowska telepie się na SRC, za to kolba Cymy nieco lepiej wykonana (np. ma gumę) - tłumik płomienia: Cymy telepie się na SRC - grip: SRC wchodzi na Cymę ale się telepie, Cyma nie wchodzi na SRC - miejsce na baterię: paradoksalnie znacznie więcej w SRC - dźwignia przeładowania: różne w obu replikach w SRC się telepie - magazynki: oba hi-capy wymienne (btw oba stalowe), długie mid-capy Cymy pasują do SRC bez modyfikacji (jestem zaskoczony) - stałe przyrządy celownicze: w Cymie niemalowane i się telepią w SRC jest super Cyma ma jeszcze jedną ciekawą cechę, otóż po zdjęciu kolby z tyłu widać zdublowane (?) przewody do baterii, gotowe do wprowadzenia do kolby stałej. Edited September 11, 2014 by 3kor Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 11, 2014 Report Share Posted September 11, 2014 Z magazynkami Cymi jakas loteria jest. Ostatnio próbowałem wykorzystać 7 lowcapów które zakupił kumpel do swojej Cymy, ani jeden nie wchodził. Co do telepania się częsci od Cymy, nie dziw się, w końcu SRC ma wymiary tak jak ostry odpowiednik, Cyma niestety nie. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Próbuje wyjąć stockową komorę z SRC ale nie daje rady, pojawia sie jakiś opór którego źródeł nie widać. Mieliście podobny problem? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Tak. Odkręcasz końcówkę lufy, pchasz lufę wewnętrzną, i jednocześnie ciągniesz przez gniazdo maga komorę. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Thx. Próbuję ją wyjąć bo suwadło regulacji się blokuje. "Przytulone" do cylindra nie porusza się, pomaga odgięcie ale to grozi złamaniem suwadła. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Magi cymy są za szerokie. Trza pizgnąć w niego by się zdusił :D Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Straciłem dziś szczerbinkę (cały element nie sam bęben), Ogarniacie czy Cymowskie i te inne będą pasowały? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Shs stalowy na pewno pasuje, Ostry przeziernik będę montował jeszcze w tym tygodniu. Jest o niebo lepszy, od eesoftowych kopii. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Skąd zdobyłeś i ile Cie to kosztowało? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 (edited) http://www.zib-militaria.de/epages/61431412.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61431412/Products/100032 Edited September 15, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Jak chcesz mogę ci kupić, bo i tak tam jeszcze jutro jadę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts