Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SR5-A5 [STTi/SRC]

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Luzik, dam radę. Przyglądałem się już stockowemu chwytowi. Problemu nie będzie. Pytanie tylko jedno mam. Jaka dysza siedzi u was w gb?

Możecie zmierzyć suwmiarką stockową dyszę? Ja otrzymałem replikę z jakąś pilowaną dyszą. Dysza shs do mp5 nie pasuje. Za krótka o jakies 1.5 mm.

Edited by Nitro

Po dwu godzinnej męczarni z dremelem, skalpelem i browarkiem udało mi się poskładać ją do kupy.

Efekt jest piorunujący. Zero luzu, w dotyku jak palna, po prostu cud miód i orzeszki.

Teraz już tylko w środę na warsztat, porobić stalowe elementy, zaoksydować i fajrant.

Btw. Otto, od czego masz stopkę silnika? Bo moja stockowa jakoś nie chcę pasować, a szkoda mi ją piłować.

hYoPLo7.jpg

Edited by Nitro
  • 2 weeks later...

Dzień się zaczął źle. Moja własna replika mnie, i zapewne sąsiadów też o 5 dziś obudziła. Zaczęła sama strzelać. Przyczyną najprawdopodobniej było zwarcie w instalacji, i spalenie mosfetu. Po raz kolejny się przekonałem, że elektronika nie ma czego szukać w moich replikach. Pękł mi szkielet i sprężyna, gdyż waliła co najmniej przez 5 minut non stop full auto na sucho (ech ciężko mnie dobudzić)

Dziś doszedł deltashopowy eotech.

dWD9TDJ.jpg

Edited by Nitro
  • 4 weeks later...

Ehhh, wczoraj pisałem posta, ale nie wysłało, cudowny internet na wsi. Właśnie jak miałem Own od Ciebie to SD, to musiałem zbijać/zgniatać skorupy cymowe - i właziły. Czy ładnie bez luzów chodziły to już nie pamiętam.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Jako, że właśnie nabyłem wersję MP5 AU (choć mam jakiś fu..up i wyjaśniam to jeszcze ze sprzedawcą) i mam też Cyme 049, poniżej kilka porównań budowy zewnętrznej, może komuś się przyda:

- body: SRC wszędzie stal / Cyma prawie wszędzie znal

- piny, śruby: SRC stal / Cyma znal

- plastiki: nieco lepsze w SRC (nie błyszczą się)

- kolby UMP: niewymienne tzn. SRC nie wchodzi na Cymę za to Cymowska telepie się na SRC, za to kolba Cymy nieco lepiej wykonana (np. ma gumę)

- tłumik płomienia: Cymy telepie się na SRC

- grip: SRC wchodzi na Cymę ale się telepie, Cyma nie wchodzi na SRC

- miejsce na baterię: paradoksalnie znacznie więcej w SRC

- dźwignia przeładowania: różne w obu replikach w SRC się telepie

- magazynki: oba hi-capy wymienne (btw oba stalowe), długie mid-capy Cymy pasują do SRC bez modyfikacji (jestem zaskoczony)

- stałe przyrządy celownicze: w Cymie niemalowane i się telepią w SRC jest super

Cyma ma jeszcze jedną ciekawą cechę, otóż po zdjęciu kolby z tyłu widać zdublowane (?) przewody do baterii, gotowe do wprowadzenia do kolby stałej.

MP5SRCvsCyma_zpse848b29c.jpg

Edited by 3kor

Z magazynkami Cymi jakas loteria jest. Ostatnio próbowałem wykorzystać 7 lowcapów które zakupił kumpel do swojej Cymy, ani jeden nie wchodził.

Co do telepania się częsci od Cymy, nie dziw się, w końcu SRC ma wymiary tak jak ostry odpowiednik, Cyma niestety nie.