Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SR5-A5 [STTi/SRC]

Recommended Posts

Dlatego się ma stałą kolbę :icon_razz2:

Co do latarki. Ta stockowa jest pewnie beznadziejna,i zastąpię ją jakimś convoyem s2 na xml-2 z 1100 lumen (HyHyHy) :icon_evil:

Co do komory Otto. W sumie fajna. Po spiłowaniu kołnierza będzie przylegać większą powierzchnią do czoła gb. Mniejsza szansa o strzał szkieletu ^^. Muszę wyszperać kałachową. Podobna jest, wystarczy może tylko obsadę przerobić/dorobić.

Nie miałem okazji postrzelać ze stockowej rurki, także z mojej strony nici z porównania.

Na strzelanki na razie czasu nie ma,a za każdym razem jak chcę postrzelać z mieszkania,to moherstwo się w oknach kampi.

Edited by Wolf
  • Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Przyszedł do mnie chwyt vfc ;D

Jest wykonany bajecznie,a co najważniejsze nie jest klejony z 2 połówek,tylko jest to jeden odlew. Plastik jest przyjemny w dotyku,elastyczny.

Fotki: https://www.dropbox.com/sc/7vkr09zmwti0zsv/AAArVU8D0aWAg5kkHVFqL7EAa

Nie wiem jeszcze czy będę go montował. Co 5 minut zmieniają mi się widzimisie,a marzy mi się esdek ;(

Jak z matowością? Bo wygląda na trochę świecący (znów kwestia lampy?), mój zwykły jest, jak to ktoś gdzieś na forum ujął "matowy jak śmierć", przy okazji moja sztuka:

mp5.jpg

Nie wiem jeszcze czy będę go montował. Co 5 minut zmieniają mi się widzimisie,a marzy mi się esdek ;(

Jeśli mogę coś zasugerować...

DSCF2686.jpg

Edited by -Otto-

Tamtaramtamtam,.. Poszedłem za namową Otta, i założyłem TLF'a do empika.

Nie modyfikowałem w żaden sposób chwytu, bo mi go szkoda było. Zerżnąłem lekko obsadę dremelem,i chwyt siedzi jak ta lala. Nawet milimetru luzu nie ma.

Btw. Ma któryś z was patent na montaż jednopunktówki?

Modeluję sobie właśnie pin kolby, z dwustronnym gniazdem na wciśnij kropek, ale potrzebuję coś na najbliższe 2 tygodnie. Mata pomysł?

n6Y64Sf.jpg

2mQux3S.jpg

oyVnqOB.jpg

Edited by Nitro
  • 2 weeks later...

Proponuje inne rozwiązanie właśnie pozytywnie przetestowane. Sam też wcześniej kombinowałem z kolbą stałą. Na kolbie w otworze na pin wkładamy uchwyt na pas podobny jak wćiśnij kropek tylko z dziurą w środku. Dopasowujemy śrubę maksymalnie grubą, tak żeby nie było luzu w otworze kolby i się nie kolebała (możliwe, że trzeba będzie nieco rozwiercić otwór w chwycie) i nie wystawała (ja ciąłem na wymiar), Wkręcamy śrubę mocując uchwyt w kolbie, maskujemy śrubę czarnym sprayem i gotowe. Można zamontować coś takiego albo inny patent z przelotową śrubą i otworem na zawieszenie taktyczne.

Witchita--stud-set-(1).jpg

Aha i dodam jeszcze, że IMHO stała kolba (u mnie CYMA c.76) dla człowieka o krótkich/regularnych rękach jest nieco za długa do CQB. Więc ja wracam do UMP lub PDW.

Edited by 3kor

W sumie dobry patent. Jednak czekam już teraz, aż pozwolą mi się na uczelni dobrać do tokarki, i robię podwójny wciśnij kropek zamiast pinu. Jest to bardziej Tacticool ^^

@3Kor. Nie chcesz się zamienić za sdeka? ^^

Edited by Nitro
  • 2 weeks later...

Dotarła do mnie z Czech MP5SD5 ^^

Replika równie świetnie wykonana, co w wersji A, może nawet ciut lepiej.

Swoją drogą.

Polecam wszystkim wymieniony gdzieś wyżej sklep.

Kontakt świetny, spory asortyment, no i atrakcyjne ceny.

Przesyłka była u mnie 2 dni od zamówienia (DHL :icon_biggrin:)

d417ff4319d9.jpg

Edited by Nitro