Nitro Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 (edited) Dlatego się ma stałą kolbę :icon_razz2: Co do latarki. Ta stockowa jest pewnie beznadziejna,i zastąpię ją jakimś convoyem s2 na xml-2 z 1100 lumen (HyHyHy) :icon_evil: Co do komory Otto. W sumie fajna. Po spiłowaniu kołnierza będzie przylegać większą powierzchnią do czoła gb. Mniejsza szansa o strzał szkieletu ^^. Muszę wyszperać kałachową. Podobna jest, wystarczy może tylko obsadę przerobić/dorobić. Nie miałem okazji postrzelać ze stockowej rurki, także z mojej strony nici z porównania. Na strzelanki na razie czasu nie ma,a za każdym razem jak chcę postrzelać z mieszkania,to moherstwo się w oknach kampi. Edited November 1, 2014 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Taaaaaa stała kolba nie jest zła ;-) Btw. czy ktoś z Was porównywał czy i jak pozytywny jest efekt wymiany na preckę 1 (promyk, pdi, kmhead) lub 2 (systema, guarder) kategorii? Czy czekamy na testy NitroGuna ? :-) Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Nitro, dzięki za odpowiedz. Chciałbym powtórzyć pytanie MrPro o magazynki czy lepiej siedzą dedykowane SRC czy lepiej Cymy które się dogniecie jak radził ktoś parę stron wcześniej? Chciałem dodać pytanie czy magi Stti/src to jedno i to samo? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Przyszedł do mnie chwyt vfc ;D Jest wykonany bajecznie,a co najważniejsze nie jest klejony z 2 połówek,tylko jest to jeden odlew. Plastik jest przyjemny w dotyku,elastyczny. Fotki: https://www.dropbox.com/sc/7vkr09zmwti0zsv/AAArVU8D0aWAg5kkHVFqL7EAa Nie wiem jeszcze czy będę go montował. Co 5 minut zmieniają mi się widzimisie,a marzy mi się esdek ;( Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) Jak z matowością? Bo wygląda na trochę świecący (znów kwestia lampy?), mój zwykły jest, jak to ktoś gdzieś na forum ujął "matowy jak śmierć", przy okazji moja sztuka: Nie wiem jeszcze czy będę go montował. Co 5 minut zmieniają mi się widzimisie,a marzy mi się esdek ;( Jeśli mogę coś zasugerować... Edited November 10, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Świeci się lekko ale nie jest to ABS. Coś jak w nowych gietach Aresa. Co do zdjęcia Otto. Znów mnie przyprawiłeś o mętlik w głowie. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Dla tych którzy mają kolby typu UMP: można bez problemu przełożyć taką wajchę z Cymy 041/049 -> dłuższa, masywniej wykonana, gumowe mini baka oraz stopka, o niebo lepiej wygląda. Warto! Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) Tamtaramtamtam,.. Poszedłem za namową Otta, i założyłem TLF'a do empika. Nie modyfikowałem w żaden sposób chwytu, bo mi go szkoda było. Zerżnąłem lekko obsadę dremelem,i chwyt siedzi jak ta lala. Nawet milimetru luzu nie ma. Btw. Ma któryś z was patent na montaż jednopunktówki? Modeluję sobie właśnie pin kolby, z dwustronnym gniazdem na wciśnij kropek, ale potrzebuję coś na najbliższe 2 tygodnie. Mata pomysł? Edited November 12, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Pętla z taśmy zaciśnięta na zwężeniu kolby. Dupy nie urywa, ale działa. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Dokładnie. Tu mam jakieś foty takiego rozwiązania: https://picasaweb.google.com/103811410977667851008/Mp5Chwyt03?authkey=Gv1sRgCP6Fg_GAyIHwYQ#5952765760550648818 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Fajny patent ale skąd ja teraz fasteksy,i taśmy wezmę. Pokombinuję z paracordem. Zrobię coś na wzór tego: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Stąd :P http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1438&name=Pajak_Sport_-_Trok_z_klamra_zatrzaskowa A z paracordem też ciekawy pomysł. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) Proponuje inne rozwiązanie właśnie pozytywnie przetestowane. Sam też wcześniej kombinowałem z kolbą stałą. Na kolbie w otworze na pin wkładamy uchwyt na pas podobny jak wćiśnij kropek tylko z dziurą w środku. Dopasowujemy śrubę maksymalnie grubą, tak żeby nie było luzu w otworze kolby i się nie kolebała (możliwe, że trzeba będzie nieco rozwiercić otwór w chwycie) i nie wystawała (ja ciąłem na wymiar), Wkręcamy śrubę mocując uchwyt w kolbie, maskujemy śrubę czarnym sprayem i gotowe. Można zamontować coś takiego albo inny patent z przelotową śrubą i otworem na zawieszenie taktyczne. Aha i dodam jeszcze, że IMHO stała kolba (u mnie CYMA c.76) dla człowieka o krótkich/regularnych rękach jest nieco za długa do CQB. Więc ja wracam do UMP lub PDW. Edited November 24, 2014 by 3kor Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) W sumie dobry patent. Jednak czekam już teraz, aż pozwolą mi się na uczelni dobrać do tokarki, i robię podwójny wciśnij kropek zamiast pinu. Jest to bardziej Tacticool ^^ @3Kor. Nie chcesz się zamienić za sdeka? ^^ Edited November 24, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) @Nitro: mam w domu sporo "żelastwa", w tym 3 x mp5 (2xSRC i 1xCyma), więc choć mówię "not now" nie mówię jednak "never" ;-) Natomiast SDek jest najseksowniejszą z nich ;-) Edited November 24, 2014 by 3kor Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 No to nie pozostało mi nic innego jak od pepiczków ściągać. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Jeżeli chodzi o magazynki, to z pośród wszystkich, jakie mam Classic Army mają najmniejszy luz. To te z biciami 9x19. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 (edited) Dotarła do mnie z Czech MP5SD5 ^^ Replika równie świetnie wykonana, co w wersji A, może nawet ciut lepiej. Swoją drogą. Polecam wszystkim wymieniony gdzieś wyżej sklep. Kontakt świetny, spory asortyment, no i atrakcyjne ceny. Przesyłka była u mnie 2 dni od zamówienia (DHL :icon_biggrin:) Edited December 12, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Ale MP5K PDW sprowadzić dla mnie nie chcieli :( A wiesz może Nitro, czy MP5K SRC ma ten sam GB V2 co ich zwykłe MP5? Bo najbardziej bym się bał o kompatybilność GB i komory hop-up. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Nie jestem w stanie ci na to odpowiedzieć. Pisz do srshop.com.tw , może ci odpowiedzą. Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 z tego co wiem to mp5k ma gearbox taki sam jak w g36 src. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Repliki MP5k mają GB v. 3, dłuższe wersje mają v. 2 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 (edited) Bullshit! Ma kastrowanego V2, bez górnej listwy http://www.ebay.com/itm/281523227724?redirect=mobile Gdyby w/w link zdechł. Edited December 16, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Kurde, ale szkaradztwo! Dobra poprawka - MP5k od JG, CYMY i Galaxy ma v. 3 Dobrze wiedzieć co by przez przypadek nie kupić kurczka z v. 2 ;) Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Bullshit! Ma kastrowanego V2, bez górnej listwy http://www.ebay.com/...redirect=mobile Gdyby w/w link zdechł. LIPA do kwadratu. Czyli w paru serwisach co był oferowany był błąd i wpisali z rozmachu v3. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts